Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak-e olyan jt tanítások,...

Vannak-e olyan jt tanítások, amiket a károliból nem lehet alátámasztani?

Figyelt kérdés

a kérdésemet molnár sándorné ihlette:

"Minden idezetet a Karoli Bibliabol irtam ki. Nehogy vad erjen, hogy az altalunk meghamisitott Bibliat hasznalom. Mindaddig mig az altalunk leforditott Biblia meg nem jelent, a Karolit hasznaltuk, mert csak az volt a tobbi forditas mellett, ami a legjobb volt. Es erdekes modon ugyan azt tanitottuk abbol, mint most a sajatunkbol. Vajjon hogyan lehetseges ez? Ha mi annyira megvaltoztattuk a sajat Bibliankat, megis tudjuk hasznalni a Karolit is, mert sokan ragaszkodnak a sajat Bibliajukhoz. Ha annyira eltero lenne, nem tudnank ezt megtenni"

2015. júl. 14. 16:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki "molnár sándorné", vagy a kérdés mire vonatkozik, de itt van egy amit NEM lehet a károliból (vagy bármelyik másikból) alátámasztani:

Szentháromság.

2015. júl. 14. 16:08
 2/17 anonim ***** válasza:

Természetesen van:

Jézus nem csupán teremtmény, egy angyal, hanem az emberré lett Isten (Szentháromság, amit a tanúk szándékosan nem akarnak megérteni, nem csak elfogadni). Idézem a Károlit:

Jn 1:1

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

Jn 20:28

És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!

Fil 2:6

A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

Ézs 9:6

Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Ézs 17:7

Ama napon Teremtőjére tekint az ember, és szemei Izráel Szentjére néznek;

2. Péter 1:1 Simon Péter, Jézus Krisztus szolgája és apostola, azoknak, a kik velünk egyenlő drága hitet nyertek a mi Istenünknek és megtartónknak Jézus Krisztusnak igazságában:

No, hát itt van pár Ige a Károliból. Ezek miatt kellett új bibliát írni, mert a valódi Biblia nem támasztotta alá a hamis tanítást.

És kedves Judit (én tiltottalak, úgyhogy nem tudsz levelet írni), azért tudja az őrtorony a hamisat tanítani, mert ti először a kiadványt veszitek elő, abból magoltok és az abban kiemelt igéket olvassátok.

Mered e csak a Károlit olvasni kiadvány és segéd tananyag nélkül fél évig? Nos?

2015. júl. 14. 16:22
 3/17 anonim ***** válasza:

Jézus NEM angyal.

Jézus + Isten =1+1 = KETTŐ, azaz 2, és NEM HÁROM.

Ige =/= Szent Lélek. Az Ige az az Ige.

Kihagytad ezt:

"Ismét felgerjede az Úrnak haragja Izráel ellen, és felingerlé Dávidot ő ellenek, ezt mondván: Eredj el, számláld meg Izráelt és Júdát." - 2Sám 24.1

"Támada pedig a Sátán Izráel ellen, és felindítá Dávidot, hogy megszámlálja Izráelt." -1Krónika 21.1

Tehát Jézus = Isten = Ige = Sátán, azaz SzentNégyesség!

2015. júl. 14. 18:15
 4/17 anonim ***** válasza:

3-as te lökött vagy!!

Ne csak olvasd a Bibliát hanem értsd is meg, és ha ez nem megy egydül akkor kérj segítséget, de legalább ne tedd magad nevetségessé.

Ha már írtam akkor a kérdésre is válaszolok.

A Károliból alá tudunk támasztani szinte mindent, kivéve a Szentháromságot és azokat a részeket ahova beszurták a "nagyfiuk" a jehovát föleg az új szövetségbe, de szerintem ez pont elég ahhoz, hogy lássuk hogy állunk az öszinteséggel.

2015. júl. 14. 21:46
 5/17 anonim ***** válasza:

Kösz, de egyszerre 5 bibliát olvastam 3 nyelven, lingvisztikai és történelmi tényellenőrzéssel, szóval köszi, de asszem messze kvalifikáltabb vagyok mint bármely hívő vagy pap, mivel azok még egy nyelven se olvastak bibliát!

2015. júl. 14. 22:29
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem tudják alátámasztani semelyik Bibliából, hogy a vezető testületük a hű és bölcs rabszolga!
2015. júl. 14. 22:38
 7/17 anonim ***** válasza:

5-ös :) ez nagyszerű!!!

Akkor miért írsz olyasmit ami mondjuk úgy, hogy nem egy ilyen végzetséggel rendelkező emberre vall? :)

Én is két nyelven folyékonyan olvasom a Bibliát, persze nem csak "olvasom" mert olvasni szinte mindenki tud manapság.

Ne haragudj ha megsértettelek!

2015. júl. 14. 23:14
 8/17 anonim ***** válasza:

#4/7

Gondod van? Ne csak inzultálj, mondjad hol a gondod!

Én mindent alátámasztottam. Ha a "SzentHáromság" nem-elvét alkalmazod a Biblián, akkor Isten = Sátán. És 4 dolog egyenlő, nem 3. Ennyi.

2015. júl. 14. 23:49
 9/17 anonim ***** válasza:

"Kösz, de egyszerre 5 bibliát olvastam 3 nyelven, lingvisztikai és történelmi tényellenőrzéssel, szóval köszi, de asszem messze kvalifikáltabb vagyok mint bármely hívő vagy pap, mivel azok még egy nyelven se olvastak bibliát!"

Hmm... Érdekes! És mondd csak, mi az az 5 Biblia, és melyik volt az a három nyelv?

2015. júl. 15. 01:16
 10/17 anonim ***** válasza:

- károli (magyar)

- jakab király bibliája (KJV, angol)

- bible in basic english (egyszerű angol nyelven biblia)

- héber (nyilván csak az ószövetségi rész, eseti)

- katolikus bibila (csak a nyelvezeti paralell miatt, a máshol nem-kanonikus könyvekről csak áttekintés)

- német nyelvű újszövetség (a károliból fordítva asszem, még gimis koromban osztogattak angol/német/magyar háromnyelvűt, én meg úgy voltam gyújtósnak jó lesz; eseti)

2015. júl. 15. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!