Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi nem rémiszt meg...

Jehova Tanúi nem rémiszt meg benneteket egy kicsit sem az alábbi hasonlat?

Figyelt kérdés

„Az iszlám alapítójáról szóló klasszikus életrajzok szerint Mohamed kilenc – illetve egyes források alapján tizenkét – évesen találkozott egy arab származású keresztény remeté­vel, akinek a jövendölése és nézetei meghatározó befolyást gyakoroltak a Korán később feljegyzett üzenetére” – állítja Filiu az Apokalipszis az iszlámban (Apocalypse in Islam) című, 2008-ban megjelent könyvében.

Ez a találkozás a mai Szíria délnyugati szegletében – az ókori Dekapolisz térségében – fekvő Boszra városában történt. A fiatal Mohamed Mekkából utazott nagybátyjának karavánjával, amikor egy Bahira nevű szerzetes-remete megállította őket, és kérte, hogy térjenek be hozzá. A karaván vezetői elfogadták a meghívást, és közben a gyermekre bízták a tevék őrizetét. A szerzetes azonban ragaszkodott hozzá, hogy mindenki telepedjen le az étkezéshez. Az egyik legkorábbi iszlám történetíró, Ibn Hisám beszámolója szerint Bahira felismerte, hogy az ifjú Mohamed prófétaságra hivatott. Szüleit arra figyelmeztette, hogy óvják a gyerme­ket „a zsidók gonoszságától és a keresztény bizánciak erőszakosságától”.

A szerzetes arra hivatkozott, hogy a Mohamed eljöveteléről szóló jövendöléseket az „eredeti, hamisítatlan evangéliumokban találta meg, amelyek másolatát barlangjában őrzi”. Bahira azt állította, hogy A KERESZTÉNYEK ezeket a hivatkozásokat KITÖRÖLTÉK A SZENT IRATOKBÓL. Mohamed és rokonai elfogadták a szerzetes jöven­dö­lését. Jean-Pierre Filiu szerint ennek köszönhető, hogy később a Koránnak a zsidókkal és keresztényekkel kapcsolatos véleménye nagyban emlékeztet a Bahira apokalipszise címet viselő, szír és arám nyelvű apo­krif irat tanítására.

Bahira remetét a keresztény tradícióban gnosztikus eretneknek tartják, aki a nesztoriánus (más vélemények szerint ARIÁNUS) tanokat követte. A keleti egyház egyik legnagyobb szentjé­nek tartott Damaszkuszi Szent János – aki néhány évtizeddel Mohamed halála után született – azt írta: „Mohamed korán rábukkant az Ó- és az Újszövetségre, amelyekből – miután egy ARIÁNUS szerzetessel találkozott –, (egyes részeket kiragadva) MEGALKODTA A SAJÁT eretnek TANÍTÁSÁT.”

János véleménye alapján a korai kereszténységben a Koránt úgy tekintették, mint a Bibliából „plagizált” zavaros iratot, mondván, Mohamed úgy torzította el a Szentírást, hogy az alátámassza a Bahira által megjövendölt prófétai küldetését. Úgy vélték, Mohamed számos bibliai szereplőt és történetet eltorzított, hogy az új értelmezésekről kijelenthesse, ezek a Teremtő „hamisítatlan üzenetei” az emberiség számára, amelyek átadását rá mint prófétára bízta.

A Biblia és a Korán közötti párhuzamokat a mai iszlámkutatók is elismerik. Az apokalipszis értelmezését alapvetően a keresztény felfogás határozza meg: a fogalom az elrejtett valóság feltárulkozására utal, ami eszkatológiai kereteken belül történik meg. Jean-Pierre Filiu szerint az iszlám apokaliptikus érdeklődést a múltban és ma is az utolsó ítéletről szóló keresztény és zsidó látomásokkal szembeni „riadt pánikreakciók” motiválták. Különösen a keresztény cionizmus megjelenése volt az, amivel szemben védekezésképpen megerősödött az apokaliptikus dzsihád tanítása. „Bár a muzulmánok nagy többsége ma is bizonytalan a végítélet időzítésének a kérdésében, egyre többen vannak olyanok, AKIK SZERÍNT KÜSZÖBÖN ÁLL AZ APOKALIPSZIS, ÉS AZT VALLJÁK, a muzulmánok feladata az, HOGY TEGYENEK IS ENNEK MIELÖBBI BEKÖVETKEZÉSÉÉRT” – állítja Filiu.

Nos Tanúk mi a véleményetek?

Ki emeltem néhány szót nagybetüvel, hogy lássátok a hasonlóságot, ha netán nem vennétek észre.

Mint pl. az arianizmusra való utalás, vagy a Biblia átírása arra hívatkozva, hogy azt a kereszténység "meglopta" vagy a végidőkre készülödés, és az igyekezetetek arra, hogy az mihamarabb bekövetkezzen.

Nem tudom, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy "egy kéz" irányitja ezeket, csak azzal a különbséggel, hogy az egyiket fegyverrel, a másikat meg tollal és papírral, de a cél bizony ugyan az...A KERESZTÉNYÉG TÁMADÁSA minden eszközzel.

2015. júl. 9. 22:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/163 A kérdező kommentje:

Üdv a fedélzeten! :)

Gondolom te muszlim vagy,tévedek?- kétlem!

Nos Jean-Pierre Filiu történész szerint a végidőkkel kapcsolatos írások – amelyeket mind a szunnita, mind a síita tradíció elfogad – az 1979-es iráni forradalom után nyertek új értelmezést, valójában azonban maga Mohamed volt az, akit mélyen foglalkoztattak az utolsó ítéletről szóló zsidó és keresztény tanítások. Olvasd el légyszíves

Filiu az Apokalipszis az iszlámban (Apocalypse in Islam) című, 2008-ban megjelent könyvét.

Itt:

[link]

vagy itt:

[link]

vagy itt akár le is tölthetsz egy érdekes tanulmányt ha igazán érdekel;

carnegieendowment.org/files/al_qaeda_sahel.pdf

Na de a lényeg az kedves barátom, hogy nekem nem veled van bajom, hanem a hazámra nézve való tekintettel, a Jehova Tanúi által terjesztett hazugságokkal van problémám.

De amit írtál az csak segítségemre lehet. :)

"Hogy a Jehova tanuinak egyes nézetei egyeznek az iszlámmal annak meg egyszerü magyarázat van. Rájöttek hogy ezek a keresztényi tanitások hazugságok, mint például a szentháromság."

Nos Tanúk egy muszlim mondta ezt és nem én. :)

2015. júl. 10. 12:16
 12/163 A kérdező kommentje:

"Igen valószínű, hogy a kérdező és a 28 %-os válaszoló ugyanaz a személy, mivel a sajátos szóhasználata elárulja. Csak így tovább az álkérdésekkel és provokatív szövegeiddel. Már régen elvesztetted minden hiteledet."

NEM VAGYOK A 28% testvérem!!

"Egyetlen egyszer sem volt megválaszolva egyetlen vers sem úgy, hogy az a teljes Írással összhangban legyen, ne tagadd le a tényeket! Sőt, a háromság érdekében gyakran eltorzított Róma 9:5 is ragyogóan ki lett tárgyalva független nyelvi szakértők segítségével, de arra se sikerült érdemben válaszolni. Az ilyen kérdésekből sunyi módon kihátráltok és minden őszinte beismerés nélkül kezdtek egy "új" és gyakran provokatív kérdésbe.

Így aztán a te szádból érkező vádak nem számítanak."

De bizony megvolt :) ezerszer!!

De tudom mi fáj neked a legjobban, az, hogy 1700 évvel ezelőtt az ariánus ősapád alul maradt és nem tudta terjeszteni az eretnek tanítását.

Na ez fájhat neked, tesó. :)

Ha akarsz beszélgetni, szabad a pálya, írd ki kérdésbe és akkor meglátjuk,de megkérnélek, hogy ezt a kérdést ne off old szét és maradj a TÉMÁNÁL tesó! :)

KÖSZÖNÖM! :))

2015. júl. 10. 12:24
 13/163 A kérdező kommentje:

10-es :) nálad a pont!!

"Igazság szerint, mivel képesek vagytok hazugságot is bemásolni, csak hogy védve legyen az őrtorony, ezért azt sem hiszem el, amit kérdeztek.

Igen, nagyon sokszor le lett írva ezen az oldalon az igazság, de aki már elért egy posztot a szervezeten belül, és megérezte a hatalom ízét, az be fogja csukni a szemét, nehogy változzon bármi is. Ezzel el kell számolni ám Isten előtt. És akkor mit fogtok mondani? Hogy hazudtak nektek? Miközben itt nap mint nap meg vannak cáfolva az őrtorony hazugságai?"

2015. júl. 10. 12:28
 14/163 anonim ***** válasza:
100%
Persze,hogy támadják az Iszlámot és az Iszlám is a nyugatot.. Háborúk lesznek és lenni is fognak mindig...de azt ne feledjük el,hogy most a nyugati országokban nem égetnek Muszlimokat,míg keleten azért még most is népszerű egyes államokban!Nem hiszem,hogy láttál volna az utóbbi időben keleten és nyugaton olyan terroristákat,akkora számban mint az Iszlám fundamentalisták,csak éppen Muzulmánokat üldözve...És mi a helyzet az Iszlám Államal?
2015. júl. 10. 12:33
 15/163 anonim ***** válasza:
81%
csak azért írok, hogy lássa a 9-es, 23%-os válaszoló, hogy ki is kettönk közül a vádaskodó. én vagyok a 28%-os, és nem én írtam ki a kérdést, miszter hazudszrágalmazolvádaskodsz. félelmetes, hogy te tanúnak tartod magad, hogy azt gondolod, így kell Jézust követni. annyian, de annyian szóltak már a stílusod miatt, de téged nem érdekel. ha így haladsz, nemsoká hitehagyottnak fogsz számítani... az ilyen stílusú személyeknek ugyanis tapasztalatom szerint kissebbségi komplexusa van. lehet, hogy nagyobb darab vagy, de vagy semmi előrrehaladást nem tudsz elérni a szervezetben, sőt, valamiért háttérbe vagy szorítva, vagy kinevezett vagy, de alkoholista. ha már te is levontál következtetéseket, engedd meg, hogy én is ezt tegyem. további szép napot, tesó, ügyelj ám rá, hogy a napi húsz hazudszrágalmazolvádaskodsz meglegyen, és hogy soha ne válaszolj a kérdésekre, miközben mástol ugyanezt számonkéred. csak így juthatsz el oda, ahová a zrt hű követői kerülnek...
2015. júl. 10. 12:36
 16/163 anonim ***** válasza:
65%

Iszlám Államnak semmi köze az iszlámhoz. Nem véletlenül hivják igy, ahogy mondtam össze akarják mosni a terrotizmust az iszlámmal.

Kérdező nem akarok beleszólni a vitádba a tanukkal :) csak láttam hogy amit irtál az iszlámról az téves. Azt javaslom olvasd el a Koránt, ugyanis abban az szerepel hogy senki nem tudja mikor lesz a végitélet napja, csak is Isten. Hadiszokban vannak ezzel kapcsolatban leirások, előjelek de nem lehet ezekből kikövetkeztetni hogy mikor lesz pontosan.

Nem fogom azt mondani hogy hazugság amit a tanuk mondanak ha az egyezik az iszlámmal, csak mert tanuk mondják, de ez nem azt jelenti hogy mindenben igazuk van. Ha nem fogadják el a szentháromságot azt helyesen teszik mert nyilvánvaló hazugság.

2015. júl. 10. 12:53
 17/163 A kérdező kommentje:

Tisztelt 16-os!

Én nem támadom a vallásodat mert bevallom, hogy még nem ismerem annyira, hogy kiálljak itt vitatkozni veled vagy bárkivel.

A Jehova Tanúival más a helyzet mert ők KERESZTÉNYEKNEK tartják magukat és ismerem jól a vallásukat.

A helyzet az, hogy sok közös vonást véltem felismerni a vallásod és az általuk hírdetett tanítások között.

Mindenképpen észbetartom ajánlatodat és el fogom olvasni a Koránt bővebben. :)

2015. júl. 10. 13:52
 18/163 anonim ***** válasza:
73%

hagyd a Tanúkat ,

Vakok vezetnek világtalanokat.....

2015. júl. 10. 14:11
 19/163 anonim ***** válasza:
57%

"A helyzet az, hogy sok közös vonást véltem felismerni a vallásod és az általuk hírdetett tanítások között."

Én viszont nem látok sok közös vonást, de most már engem is érdekel a dolog. Azt akarod mondani hogy a muszlimok és a Jehova tanui hozzák el közösen a világ végét? Jól értem? :)

2015. júl. 10. 14:23
 20/163 A kérdező kommentje:

19-es :D

Félre értettél, de nagyon!!

A világ végét se ti, se a tanúk és se egyetlen ember sem fogja elhozni mert azt majd az Úr teszi meg.

A közös vonások ami a kereszténység alappillérjei;

a) Szentháromság

b)Jézus Isteni mivoltja, vagyis az Atyával való egylényegüsége.

c) (habár ezzel nem értettél velem egyet de azért leírom)

A túlzott végidők hangsúlyozása.

Már az a) és a b) eltávólítja a tanúkat a kereszténységtől, még akkor is ha a c pont nem teljesen igaz.

Steríntetek Jézus(Isza al-Mászih (a messiás), Nabi Isza (próféta), Hadrat Isza (tiszteletre méltó) vagy Isza bin Mariám (Mária fia))csak egy próféta de nem maga Isten.

A Tanúk szerínt szintén nem Isten hanem csak egy angyal.

A Szentháromság úgy szintén.

A Szentháromság benne van az Apostoli Hitvallásban, se ti Muszlimok, és se a Tanúk ezt nem fogadjátok el miközben ez az alapja a Keresztény hitnek.

Remélem most már megértetted, hogy mi a gondom a tanúkkal. :)

2015. júl. 10. 14:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!