Kedves Jehova Tanúi tájékoztatnátok? (komolyan érdekel)
Mielőtt valaki alámerítkezik úgy tudom, hogy egy hosszabb ídőszakot tanulmányozik veletek, hogy fel készítsétek és enélkül a tanulmányozás nélkül senki nem lehet Jehova Tanúja.
Na most a kérdésem az lenne, hogy arra fel készítitek az illetőt, hogy ha esetleg az idők folyamán történik valami a családon belül vagy akár vele is egy baleset vagy egy komolyabb betegség esetén nem kaphat vért?
Gondolom, hogy ez egy elég komoly kérdés főleg egy olyan emberrel aki rászánja magát, hogy belép egy vallásba.
Továbbá, arra is felkészítitek, hogy ha netán megszegi ezt a "törvényt" milyen következményekkel jár?
Komolyan érdekel a kérdés és ezért megkérlek maradjunk a témánál!
Nagyon köszönöm!
"egyébként meg a szeretet ellen nincs törvény, tesó, úgyhogy te úgy ítélsz el, ahogy akarsz"
Megmondtam már, hogy NEM ÉN ÍTÉLEK, ha megkérhetlek, ne vádaskodj, oké? Az az ember, aki nem mond igazat, aki kiforgatja a mások mondandóját és hazugságokat terjeszt róluk, az NEM SZERETETBŐL csinálja.
Köszönöm kedves 56-os!! :)
Sokat segítettél ezzel a bevallásoddal!
Tudod mi ugrott be mikor olvastam soraidat?
2Kor 3:6-18
A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.
Ha pedig a halálnak betűkkel kövekbe vésett szolgálata dicsőséges vala, úgyhogy Izráel fiai nem is nézhettek Mózes orczájára arczának elmúló dicsősége miatt:
Hogyne volna még inkább dicsőséges a léleknek szolgálata?
Mert ha a kárhoztatás szolgálata dicsőséges, mennyivel inkább dicsőséges az igazság szolgálata?
Sőt a dicsőített nem is dicsőséges ebben a részben az őt meghaladó dicsőség miatt.
Mert ha dicsőséges az elmulandó, sokkal inkább dicsőséges, a mi megmarad.
Azért ilyen reménységben nagy nyiltsággal szólunk;
És nem, miként Mózes, a ki leplet borított az orczájára, hogy ne lássák Izráel fiai az elmulandónak végét.
De megtompultak az ő elméik. Mert ugyanaz a lepel mind e mai napig ott van az ó szövetség olvasásánál felfedetlenül, mivelhogy a Krisztusban tűnik el;
Sőt mind máig, a mikor csak olvassák Mózest, lepel borul az ő szívökre.
Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.
Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.
Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.
Az a baj kedves Tanú, hogy a kedves testvéreid ezt nem akarják tudomásul venni.
Örülök neki, hogy még vannak olyanok is mint te és bárcsak minél többen kővetnék apukád példáját.
Kivánok neked és családodnak sok egészséget, és az Úr áldása legyen rajtatok!
Mégegyszer nagyon köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk! :)
Isten Áldjon!
63-s
Köszönöm, h egy Tanúnak köszönetet mondtál :-)
Én azt gondolom, hogy az esetünk radikálisan megváltoztatta a gondolkodámódunkat Istenről és egyházunkról. Sok mindenen elgondolkodtunk. Otthon a négy fal között sok mindenről merünk beszélni, beszélgetni. Olyan kényes témákról merünk őszintén beszélgetni, amikről addig sohasem. Abban sem nagyon hiszünk, hogy Isten ma nem gyógyít. Szerintem ez is félremagyarázás..de tudod úgy vagyunk vele, hogy mindenhol vannak hibák, bajok, teológiai félremagyarázások.
Ezentúl sok barátunk van a közösségben
"mi a bibliai válaszod erre a hazugságra? mármint hogy a biblia szerint ne hívjatok senkit Vezetőnek?"
Jézus ezt szigorúan megtiltotta ugye? De azért mégis vannak atyák (1Kor 4,15), akik rendre le fiamoznak mindenkit (Gal 4,19). És persze tanítók is bőven vannak az Egyházban (Róm 12,7), amit Jézus szintén tilt.
Pál magát atyának nevezi, mégsem hívatta magát Atyának sem ő, sem más felelős tisztséget betöltő keresztény a gyülekezetben. Ne mondta senki, Pál atya, vagy Péter atya. (Ellenben a katolikus papok már így is hívatják magukat.)
A Vezető testület is magát vezetőnek nevezi, mégsem hívatják magukat vezetőknek. Nem mondja senki sem Amerikában sem máshol, "vezető testvér" (mellesleg Amerikában eleve "felelős testület" a hivatalos elnevezésük, ez csak a magyar nyelvben lett "vezető testület").
Egyértelmű, hogy Jézus ezzel inkább a farizeusok lelkületét, konkrét szokásait bírálja, nem pedig magát a címeket.
Persze ezt már korábban ugyanígy elmagyaráztam neked egy kérdésnél, amit te magad írtál ki: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
A többi érved is ugyanilyen szintű ferdítéseken alapszik, de ne várd el, hogy minden egyes kérdésnél foglalkozzunk velük, miközben a korrektség szikráját sem mutatod. Igazán leszokhatnál már arról, hogy ugyanazokkal a gyerekes, semmit érő érvekkel vezesd meg a laikusokat, de persze tudom, hogy nem fogsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!