Mi a "Jehova" név igaz története?
Ki mondta kinek, hogy ez Isten neve,és mi az igaz története?
Vagy Isten maga mondta, hogy ez az Ő neve?
Kinek és mikor?
Forrást is ha kérhetném!
Nagyon köszönöm!
"Az eredeti kéziratokban minden bizonnyal benne is volt, egészen biztos, hogy nem hamisították meg az Írásokat az ihletett Biblia írói azzal, hogy a sok Ószövetségi helyről idézett versben, melyben Isten JHVH neve is szerepelt, kihagyták ezt a nevet!
Görög szövegben héber betük, mutatnál egyet mert azt én is megnézném.
"Ma pedig a fordítók többsége zokszó nélkül meghamisítja a Szentírást."
Mindenki magából indul ki! :)
"Görög szövegben héber betük, mutatnál egyet mert azt én is megnézném."
Ugye nem mondod komolyan, hogy csupán nyelvészeti probléma miatt ki kell hagyni Isten nevét a fordításokból? Érdekes, akik a Név szerepeltetése ellen érvelnek, nem is erre hivatkoznak.
30#
Szia!
Ebben igazad van,rosszul mondtam,úgyhogy pontosítok.
A 3-ik parancs miatt tiltották meg rabbik a NÉV használatát a Kr.e 3század körül,azért hogy még véletlenül se ejtsék ki fölöslegesen,de a Biblia ezt nem mondja.Az Úr imájában a "szenteltessék meg a neved" által Jézus megerősíti,viszont,hogy Isten neve legyen megszentelve a szóhasználatunkban.Ez is bizonyíték,hogy a Tetragrammatont ismerték a zsidók,hiszen ott zsidó hallgatókhoz beszélt!
kedves32-es, 23%-os válaszoló.
szövegértés: egyes
stílus: egyes
vádaskodás: ötös.
kérlek, mielőtt bizonyítanék, megmondanád, hogy mit bizonyítsak? arra hívtam fel a figyelmet, hoggy egy tanú fejében soha nem is fordulhat meg, hogy Jézushoz imádkozzon. ezt bizonyítsam? miért, nem így van? ugyan tedd már meg, hogy elolvasod, amit írtam, és hogy mit bizonyítsak belőlle a bibliából?
"Ugye nem mondod komolyan, hogy csupán nyelvészeti probléma miatt ki kell hagyni Isten nevét a fordításokból? Érdekes, akik a Név szerepeltetése ellen érvelnek, nem is erre hivatkoznak."
Ezekkel a dolgokkal soha nem szoktam komolytalankodni,mert komolyan veszem!
Minden egyes nevet a Görög iratokban görögül olvashatunk.
Mózes=Μωυσῆς
Ábrahám= Ἀβραάμ
Nóé=Νῶε
Jákob=Ἰακώβ
Izsák=Ἰσαάκ,
Máté=Μαθθαῖον
Lukács=Λουκᾶς
Pál=Παῦλος,
Jézus=Ἰησοῦ
Krisztus= Χριστοῦ
Atya=πατήρ
SzentLélek/szellem=πνεύματος ἁγίου.
stb.
Miért kerűlt a Tetragramaton helyére "Κυρίου"(Úr) vagy
"θεός"(Isten) ha ott volt, ha benne volt?
Még az Élohim-ot vagy az Adonaj-t sem használták hanem lefordították a saját nyelvükre Theosz, vagy Küriosz, miért tettek volna kivételt pont Isten nevével. Hisz pont ti vagytok azok akik kézzel lábbal ragazkodtok, hogy egy név ami szeríntetek Isten neve, legyen megísmertetve a világgal.
Szerínted azok akik írták a pergameneket, és ha tudták volna a Név helyes használatát akkor Teoszt írtak volna helyére?
Én ebben egyáltalán nem vagyok biztos!
De te tudod, ha te ilyen könnyelmüen veszed ezt akkor tedd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!