Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi kérdés?

Jehova Tanúi kérdés?

Figyelt kérdés

Jehova Tanúi

Írnátok pár bizonyságot, amikor Isten beleavatkozott az életetekbe? Megírnátok, hogy hogyan változott meg a vele való közösségetek óta az életetetek?

2015. jún. 30. 18:21
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Senki sehol? A kérdés nem provokálásnak szántam, csak őszintén szeretném tudni, hogy Jehova hogyan lépett be az életetekbe és változtatta meg azt, hogy én magam is bizonyságaitok által reménységet kapjak.
2015. jún. 30. 21:12
 2/21 anonim ***** válasza:
34%
Az Istennel való kapcsolatukról nem sokat fogsz tőlük hallani, mert olyan nekik nincsen. Jézus az út az Atyához, de nekik meg van tiltva, hogy Jézushoz menjenek.
2015. jún. 30. 22:17
 3/21 anonim ***** válasza:
12%

Ha Jézus az út az Atyához, akkor miért is kéne Jézushoz menni? Ha a Biblia azt mondja, hogy Jézus mutatta meg az utat a Mindenható Istenhez, akkor ugye nem Jézushoz kell fordulni az imában, hanem ahhoz az "EGYEDÜLI IGAZ ISTENHEZ" (János 17:3), akihez Jézus is fordult imában és akitől Ő magát elválasztotta, vagy tévednék? Ha Jézus a MINTA, akit szorosan kell követnie annak, aki az Ő tanítványának vallja magát, akkor ugye az imában sem térhetünk el tőle? Márpedig Ő MINDIG ahhoz az EGYEDÜLI IGAZ ISTENHEZ imádkozott, akit bemutatott nekünk, igaz?

:-)

Így kezdődik az ima, amelyet a tanítványainak tanított Jézus: "Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved ..." Ugye nem önmagát említette, mint akit meg kellene szólítania a tanítványainak? Akkor miért nem Őt követitek?

A sok közül csak még egy vers:

(Róma 15:5, 6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, 6 hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."

Itt sem az szerepel, hogy Jézust és/vagy az Atyját, hanem egyértelműen CSAK az Atyát szabad dicsőíteni, vagyis imádni.

2015. júl. 1. 01:15
 4/21 anonim ***** válasza:
21%
Kedves kérdező, ha valaki megismeri és elfogadja Isten bibliai igazságait és annak szellemében él, annak az élete jelentősen megváltozok pozitív értelemben, mivel többé nem önmagának él, s Jehova segítségével hatékonyabban el tudja kerülni az élet nagy buktatóit. Rengeteg káros szokástól és hitnézettől válunk mentessé, azaz szabaddá, mert ahogy Jézus mondta, "az igazság szabaddá tesz". Ezért minden őszinte Tanú kimondhatatlanul hálás Jehovának, és hűséggel szolgálja Őt.
2015. júl. 1. 01:21
 5/21 anonim ***** válasza:
0%

1950-ig az NWT azt írta, hogy „Jézust IMÁDTÁK az angyalok”. Az átdolgozott kiadás ezt már a "hódolni" szóval adja vissza, ami nem helyes, hanem egyértelmű bibliahamisítás.

Az 1950-es évekig a Tanúk Jézust imádták. 1954-ben az Őrtorony azt írta, hogy helytelen Jézust imádni; így az összes Tanú abbahagyta Jézus imádatát. 1954 előtt bárkit kiközösíthettek, ha nem imádta Jézust; utána pedig azt közösíthették ki, aki így tett! A Biblia igazsága nem változott, tehát Jehova Tanúi vagy 1954 előtt, vagy 1954 után nem Biblia igazságát követték. Nem Isten Szelleme volt az, amely lértehozta ezt a fontos ellentmondást, hanem a szervezet vezetői. Ahhoz, hogy valakit Jehova Tanúi közé soroljanak, nem az igazság követése volt fontos, hanem helytelen emberi tanítások követése. Isten az igazság Istene (2Móz 34:6). Ha ez a szervezet nem az igazságot tanította, akár az 1950-es évek előtt, akár utána, akkor nem a Szellem vezette. Tagjai nem Isten igazságát követték, hanem emberek hazugságait.

2015. júl. 1. 07:31
 6/21 anonim ***** válasza:
0%

"Uradat, Istenedet imádd [proskuneó - προσκυνέω], s csak neki szolgálj!"

"Ám amikor Elsőszülöttét bevezeti a világba, ezt mondja: Imádja [proskuneó - προσκυνέω] őt Isten minden angyala."

Tehát ugyanaz a görög szó: proszkuneó („imád, hódol") szerepel, mint az Atyára, mind a Fiúra vonatkoztatva.

Az az imádat, amely egyedül Istent illeti, és amelyet az angyaloknak nem szabad elfogadniuk, ugyanaz az imádat és hódolat, amellyel Zsid 1,6 szerint az angyalok imádják az elsőszülöttet.

2015. júl. 1. 07:33
 7/21 A kérdező kommentje:

Kedves Válszolók ,

Kérlek hagyjuk most a teológiai vitákat a kérdés nem ere írányult, hogy ki kit imád meg kinek a nevében, nem szeretnék megint egy újabb "háborút" Índitani.

4-s

Mesélnél nekem arról, hogy tehogy ismerted meg Istent és személy szerint milyen bűnökből, gondolkozásokból hozott ki...ha nem túl személyes a kérésem.

Provokátorokat kérném, h mellőzzék a kommentjeikat

2015. júl. 1. 10:36
 8/21 anonim ***** válasza:
21%

Én csak egy átlagos világiként éltem az életemet. Cigiztem, az evolúcióban hittem, majd a 20-as éveim elején megismertem Jehova Tanúit, akik megismertették velem Jehovát és a Bibliát. A cigit nem volt nehéz elhagynom, a materialista gondolkozás elhagyása viszont kicsit hosszabb folyamat volt.

A szüleim nem voltak ellenségesek, anyu később szintén Tanú lett hála Jehovának.

2015. júl. 1. 10:57
 9/21 KZitus ***** válasza:
21%

Szervusz

Ha visszatekintek, az én életembe úgy "avatkozott bele" Isten, hogy látta a szellemi éhségem, ami elég sokáig tartott...

Aztán kaptam ajándékba egy Bibliát ( Károli fordításut), és a számos, az élettel kapcsolatos kérdésemre végre megkaptam a válaszokat. Persze ez egy hosszabb folyamat volt.

Egy idő után kialakult bennem a vágy, hogy olyan életet éljek, ami tetszik Istennek, mert még a gondolata is boldogsággal töltött el.:-)

Szüntelenül kértem a támogatását és segítségét. Kiírtam amgamnak, mi az, amit Krisztus kért a követőitől, és én teszem azt, és mi az, amit kért, de én nem teszek. Hát bizony a mérleg a "nem teszek" oldalra billent erősen.

Amikor kezdtem alkalmazni a tanúltakat, hatalmas ellenállásba ütköztem úgy a családomban, mint a munkahelyemen. Mert az tetszet, hogy kedvesebb és türelmesebb vagyok, de elmúlt a "bulizós" kor minden féle képpen. De ez csak eleinte okozott problémát.

Sok türelemmel, a párom végül elfogadta a "hitemet", és most már jó ideje, sokkal boldogabb a kapcsolatunk.

Gyökeresen megváltozott az életem minden téren. Mint anya, és feleség sokkal türelmesebb és kiegyensúlyozottabb lettem. Megtanultam (15 év után) tisztelni, és nagyra értékelni a férjemet.

Dióhéjban ennyi. Talán még annyit, hogy engem nem kerestek(találtak) meg a tanúk, a Bibliából tanúltam meg azt, hogy Istennek van ma népe a földön, amely az Ő nevéről neveztetik. Aki helyesen szeretné Isten imádni, csatlakozhat ehhez a néphez. Így hát megkerestem őket.

Így volt ez az ókori zsidók idejében is. Lehetett csatlakozni a zsidó néphez, azaz zsidóvá lehettett válni, de akkor meg kellett tanulni, és betartani a mózesi törvényt.

2015. júl. 1. 11:32
 10/21 A kérdező kommentje:

" Bibliából tanúltam meg azt, hogy Istennek van ma népe a földön, amely az Ő nevéről neveztetik. "

Dicsőség Istennek ..én megtaláltam az Ő népét és kihozott a szellemi sötétségbő

2015. júl. 1. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!