Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi és a mozgópult!...

Jehova tanúi és a mozgópult! De miért csak Őrtornyos kiadványok vannak rajta? Biblia miért nincs?

Figyelt kérdés
Láttam egy forgalmas téren ezt a pultot. Szép színes kiadványokkal tele. De Biblia az nincs köztük. Ott álldogált két öltönyös férfi s várták hogy valaki érdeklődjön.
2015. jún. 28. 13:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
21%
Kedves kérdező! A Biblia nem szórólap, vagy kisebb tájékoztató füzet, amit csak úgy válogatás nélkül adnánk másoknak. Akik pedig komolyabban érdeklődnek, azoknak rendelkezésére áll az Új világ fordítás is. A bibliai minta szerint a Szentírás megértéséhez alapvetően segítségre van szükség, melyet a kiegészítő kiadványok, mint segédeszközök, valamint személyes segítséggel nyújtunk.
2015. jún. 28. 15:17
 2/26 anonim ***** válasza:
57%

Azért kedves kérdező mert az UVF pénzbe kerűl, és tudtommal nem is kevésbe.Ez az egyik oka.

A másik meg azért mert nem számukra nem a Biblia a lényeg hanem a "segéd eszközök" mert jobban lehet velük "agyat mosni".

Hát kb ezért.

2015. jún. 28. 16:11
 3/26 anonim ***** válasza:
Tudjátok szerintem volnának akik meg is vennék a Szentiratok új világ fordítását, hiszen sokan könyvesboltokban és webáruházakban is megvásárolják a Biblia különböző fordításait. Én magam is így szereztem be a Károli revideált fordítását vagy a RUF 2014-es bibliát. Sajnos Jehova tanúi nem szeretnék ily módon terjeszteni a biblia fordításukat, mert akkor már nem volnának nonprofit szervezet és adózniuk kéne. A Biblia megértését segítő kiegészítő kiadványokról csak annyit, amit azok által ma megérthet valaki a bibliából, később már elavulttá válik, és újabb értelmezés veszi át a helyét, mint ahogy tapasztalható volt az az elmúlt évtizedekben is. Ez pedig azt bizonyítja, hogy még ők sem értik teljesen az Ihletett kijelentéseket. Én rendelkezek Új világ fordítással, de úgy érzem, hogy a RUF 2014-es kiadása is van olyan jó, vagy ha nem jobb mint az. Bár Isten neve nem szerepel benne, de aki használni akarja a nagy ÚR kifejezés helyet nyugodtan alkalmazhatja. Úgy látszik nekik nem Isten szavának a terjesztése a fő céljuk. Kíváncsi vagyok rá, hogy mit fog szólni ehhez Krisztus, mikor ítélő bíróként eljön.
2015. jún. 28. 16:59
 4/26 A kérdező kommentje:

"Azért kedves kérdező mert az UVF pénzbe kerűl, és tudtommal nem is kevésbe.Ez az egyik oka.

A másik meg azért mert nem számukra nem a Biblia a lényeg hanem a "segéd eszközök" mert jobban lehet velük "agyat mosni". "

Az egyéb kiadványok is pénzbe kerülnek. Szóval ez én nem tekintem oknak!

A második mondatod úgy érzem inkább lehet ok!

De az is igaz hogy a Isten szavának mélyebb megértéséhez segítségre lehet szükség!

"A Biblia nem szórólap, vagy kisebb tájékoztató füzet, amit csak úgy válogatás nélkül adnánk másoknak."

Válogatás nélkül? Ezzel azt akarod mondani hogy megválogatjátok kinek adtok Bibliát?

2015. jún. 28. 17:16
 5/26 anonim ***** válasza:
83%
állítólag a mozgópult hátoldalán vannak bibliák, én ennek az ellenkezőjét írtam, de egy ismerősöm rákérdezett, és ott konkrétan a hátoldalán volt pár biblia, nem publikusan, hogy csak olyannak adhatnak, akiről úgy itélik meg. én hiszek ennek az informátoromnak, úgyhogy visszavonom az eddigi kijelentéseimet ebben a témában, amit egyébként szintén tanúktól szereztem, és azért állítottam. előfordulhat persze, hogy ez nem irányelv, sőt, valószínű, hogy az adott tanú lelkiismerete miatt voltak ott a bibliák, de ez nem változtat azon, hogy tévedtem, és bizony vannak olyan standok, ahol lehet bibliához is hozzájutni. elnézést.
2015. jún. 28. 17:30
 6/26 anonim ***** válasza:

Szasztok!

Tudtommal(nem tudom mennyire hiteles ez az információ) csak azok kapnak Bibliát akikkel tanulmányoznak.

De ha elmész egy Királyság terembe és érdeklődsz biztos vagyok benne, hogy ott hitelesebb információval szolgálnak.

2015. jún. 28. 19:57
 7/26 A kérdező kommentje:

"...előfordulhat persze, hogy ez nem irányelv, sőt, valószínű, hogy az adott tanú lelkiismerete miatt voltak ott a bibliák,..."

Ha csak a lelkiismerete miatt voltak ott Bibliák én annak csak örülök!

2015. jún. 28. 20:18
 8/26 anonim ***** válasza:

Tessék, itt van aa szégyenletes hazugságuk, amit ezek aa szerencsétlenek talán tényleg elhittek:

" A bibliai minta szerint a Szentírás megértéséhez alapvetően segítségre van szükség"

Nincs ilyen a Biblia szerint. Azt írja, hogy Isten adja aa megértést is.

2015. jún. 28. 20:45
 9/26 anonim ***** válasza:
bezzeg timóteusz!!! ő teljesen és hiánytalanúl felkészítetté vált csak az írásoktól. semmi örtorony, semmi nzrt kiadvány!!! a biblia élő, és erőt fejt ki!!! a zrt nem ihletet!!!
2015. jún. 28. 20:54
 10/26 A kérdező kommentje:

" A bibliai minta szerint a Szentírás megértéséhez alapvetően segítségre van szükség"

Nos igen a válaszoló valóban nem támasztotta alá a Bibliából azt amit állít!

De majd pótolja a hiányt!

2015. jún. 28. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!