Jehova tanúi és a mozgópult! De miért csak Őrtornyos kiadványok vannak rajta? Biblia miért nincs?
"Válogatás nélkül? Ezzel azt akarod mondani hogy megválogatjátok kinek adtok Bibliát?"
Ma már szinte mindenkinek könnyen és "ingyen" hozzáférhető neten az Új világ fordítás is, de nyilvánvaló, hogy könyv formájában azoknak adunk elsősorban, akik komolyabb érdeklődéssel állnak hozzá, hiszen NEM önmagában való tanulmányozásra való - nem tudom ezzel mi a probléma? Ha 100 laikus embernek odaadnánk bármelyik fordítást, kb. százféle módon értelmeznék azt, de ez így volt 2000 éve is. Ha viszont valaki tényleg komolyan érdeklődik a Biblia igazságai iránt, annak nem csak maga a könyv, hanem a tanítványképzés is ingyenes.
"Ha csak a lelkiismerete miatt voltak ott Bibliák én annak csak örülök!"
Ez nem lelkiismeret kérdése, a 27%-os ezt is jól félremagyarázza. Lásd előző válaszom.
"Tessék, itt van aa szégyenletes hazugságuk, amit ezek aa szerencsétlenek talán tényleg elhittek:
" A bibliai minta szerint a Szentírás megértéséhez alapvetően segítségre van szükség"
Nincs ilyen a Biblia szerint. Azt írja, hogy Isten adja aa megértést is."
KIRAGADVA egy gondolatot, ahogy ez szokásuk sokaknak. Isten adja a megértést, de PRÉDIKÁLÓ, tanító, emberi szolgáin keresztül nyújtott segítség formájában jut el az emberekhez.
" KIRAGADVA egy gondolatot, ahogy ez szokásuk sokaknak. Isten adja a megértést, de PRÉDIKÁLÓ, tanító, emberi szolgáin keresztül nyújtott segítség formájában jut el az emberekhez."
Csak akiket Isten választ ki erre, ahogy írja is aa Biblia, hogy bizony nem mindenki az. Így máris ott a következő pofátlan hazugságotok, hogy mindenki tanító. Tulajdonképpen csak pofátlan hazugságokból áll a jehovista tanítás.
"Csak akiket Isten választ ki erre, ahogy írja is aa Biblia, hogy bizony nem mindenki az. Így máris ott a következő pofátlan hazugságotok, hogy mindenki tanító. Tulajdonképpen csak pofátlan hazugságokból áll a jehovista tanítás."
Újabb "keresztényi" megnyilvánulás, gratulálok! Ráadásul olyannal vádolsz alpári hangon, amit nem mondtam. Egy szóval sem mondtam, hogy mindenki elöljáró vagy tanító a gyülekezetekben, de azt bibliai tények bizonyítják, hogy aki csak képes volt rá, MINDENKI tanúskodott a helyzetnek, a körülményeknek megfelelően! Nem volt még ugyanis papi/laikus osztály, mint ma sok egyházban.
És ha észrevetted, akkor a PRÉDIKÁLÁS volt a téma, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!