Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi és a mozgópult!...

Jehova tanúi és a mozgópult! De miért csak Őrtornyos kiadványok vannak rajta? Biblia miért nincs?

Figyelt kérdés
Láttam egy forgalmas téren ezt a pultot. Szép színes kiadványokkal tele. De Biblia az nincs köztük. Ott álldogált két öltönyös férfi s várták hogy valaki érdeklődjön.
2015. jún. 28. 13:47
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Válogatás nélkül? Ezzel azt akarod mondani hogy megválogatjátok kinek adtok Bibliát?"

Ma már szinte mindenkinek könnyen és "ingyen" hozzáférhető neten az Új világ fordítás is, de nyilvánvaló, hogy könyv formájában azoknak adunk elsősorban, akik komolyabb érdeklődéssel állnak hozzá, hiszen NEM önmagában való tanulmányozásra való - nem tudom ezzel mi a probléma? Ha 100 laikus embernek odaadnánk bármelyik fordítást, kb. százféle módon értelmeznék azt, de ez így volt 2000 éve is. Ha viszont valaki tényleg komolyan érdeklődik a Biblia igazságai iránt, annak nem csak maga a könyv, hanem a tanítványképzés is ingyenes.

2015. jún. 28. 23:27
 12/26 anonim ***** válasza:

"Ha csak a lelkiismerete miatt voltak ott Bibliák én annak csak örülök!"

Ez nem lelkiismeret kérdése, a 27%-os ezt is jól félremagyarázza. Lásd előző válaszom.

2015. jún. 28. 23:30
 13/26 anonim ***** válasza:

"Tessék, itt van aa szégyenletes hazugságuk, amit ezek aa szerencsétlenek talán tényleg elhittek:

" A bibliai minta szerint a Szentírás megértéséhez alapvetően segítségre van szükség"

Nincs ilyen a Biblia szerint. Azt írja, hogy Isten adja aa megértést is."

KIRAGADVA egy gondolatot, ahogy ez szokásuk sokaknak. Isten adja a megértést, de PRÉDIKÁLÓ, tanító, emberi szolgáin keresztül nyújtott segítség formájában jut el az emberekhez.

2015. jún. 28. 23:33
 14/26 anonim ***** válasza:
Bocsi kedves kérdező, de a hozzászólásom fennakadt a "trágárság" szűrőn, ezért privátban küldtem el. Nem tudom mi volt a baja, legalább kiírnák!
2015. jún. 29. 00:01
 15/26 anonim ***** válasza:
magad mondod. tanúhoz nem méltó a stílusod. szerintem egyből küldik is a gyülekezeted véneinek, nemsoká számíthatsz egy kisteremre.
2015. jún. 29. 05:53
 16/26 anonim ***** válasza:

" KIRAGADVA egy gondolatot, ahogy ez szokásuk sokaknak. Isten adja a megértést, de PRÉDIKÁLÓ, tanító, emberi szolgáin keresztül nyújtott segítség formájában jut el az emberekhez."

Csak akiket Isten választ ki erre, ahogy írja is aa Biblia, hogy bizony nem mindenki az. Így máris ott a következő pofátlan hazugságotok, hogy mindenki tanító. Tulajdonképpen csak pofátlan hazugságokból áll a jehovista tanítás.

2015. jún. 29. 07:11
 17/26 anonim ***** válasza:
"ne legyetek sokan tanítók" olvasható a bibliában.
2015. jún. 29. 07:28
 18/26 anonim ***** válasza:
Szerintem szimpla matek.Egy pár oldalas dolgot sokkal olcsóbb szórni,mint egy több mint 1000 oldalas papírműt.Oldal/koponya költséghatékonysága szerintem nem kérdőjelezhető meg.Nem kell hozzá zseninek lenni.....
2015. jún. 29. 10:19
 19/26 anonim ***** válasza:
nem is ez a kérdés, tesó. az a kérdés, hogy hogyan van pofájuk szent szolgálatnak nevezni azt, amit csinálnak: nem ihletett kiadványok mellett állni. mert ugye a biblia ihletett, ha a mellett álnának, szent szolgálat lenne, mégha 144 000 szer átírt úvf is, jobban feddné a szent szolgálatot, mint csak zrt-s kiadványokat őrízni... egyébként meg 32 millás példányszámú az örtorony, 28 az ébredjetek, per hó... csak hogy meglegyen a rekord... bezzeg a biblia hiánycikk a gyülekezetekben. ez a probléma, nem a zseniség.
2015. jún. 29. 11:37
 20/26 anonim ***** válasza:

"Csak akiket Isten választ ki erre, ahogy írja is aa Biblia, hogy bizony nem mindenki az. Így máris ott a következő pofátlan hazugságotok, hogy mindenki tanító. Tulajdonképpen csak pofátlan hazugságokból áll a jehovista tanítás."

Újabb "keresztényi" megnyilvánulás, gratulálok! Ráadásul olyannal vádolsz alpári hangon, amit nem mondtam. Egy szóval sem mondtam, hogy mindenki elöljáró vagy tanító a gyülekezetekben, de azt bibliai tények bizonyítják, hogy aki csak képes volt rá, MINDENKI tanúskodott a helyzetnek, a körülményeknek megfelelően! Nem volt még ugyanis papi/laikus osztály, mint ma sok egyházban.

És ha észrevetted, akkor a PRÉDIKÁLÁS volt a téma, bocsi.

2015. jún. 29. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!