Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj az ha Jehova hű...

Miért baj az ha Jehova hű Tanúja vagyok, miért zavar ez mindenkit?

Figyelt kérdés

Csak egyszerű és saját válaszokat szeretnék és nem a hitehagyott oldalak 'romlott konzerveit'!

Köszönöm!

2015. jún. 29. 14:20
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

"de hol van benned a szeretet" kérdezed? fontosnak tartom, hogy megértsd. ismered ezt a mondást?: ha mindenki azt mondja körülötted, amit hallani akarsz, kezdj el aggódni: elhagytak a barátaid. te miért mész zrt kiadványokkal házról házra? mert hiszed, hogy ez a szeretet kimutatása. mi miért másolunk be ide szintén zrt-s kiadványokat? ugyanezért... láttad a legutóbbi "bemásolt hitehagyott szeretetnélküli" kérdést? van egy tippem, hogy ezt te sem tudtad a zrt tanításáról: hogy Jézus Krisztus nem közbenjáró közted, és Jehova között... pedig jó ilyeneket tudni, mert ez segíthet meglátni, mi is az a vallás, amihez tartozol.figyeld csak mit írnak:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az igazságot, akkor semmit nem kell félnünk az ilyen vizsgálattól." -

Az igazság, mely örök élethez vezet, (WTBTS, 1968) 2. fejezet 5. bek.

látod? ha szereted az igazságot (szerintem igen) akkor semmit sem kell félned a vizsgálódástól. látod, mi ezt tesszük: nem félünk a vizsgálódástól. de nem tartjuk meg magunknak a kutatásunk eredményét, miként te sem. hanem megosztjuk másokkal. és ugyanabból a forrásból idézünk: a zrt-jéből. csak az idő és a tapasztalat a különbség...

2015. jún. 29. 18:12
 32/43 A kérdező kommentje:

Az a baj veletek, hogy félre értitek az egészet és ebből aztán különböző pletykákat fabrikáltok magatoknak.

Nem ártana tanulmányozni egy kicsit a Bibliát hozzáértő emberekkel és segéd magyarázatokkal, mert mint látjuk ez a jele a tudatlanságotoknak.

2015. jún. 29. 18:30
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, kérdező, az a gond, hogy nagyon nagy arccal jöttél ide, és rögtön kiosztottál egy csomó embert. Olyanokat is, akik sose ártottak neked.

Talán, ha egy kicsit visszafognád magad, önmérsékletet és türelmet tanulnál...

utána tudnánk megbeszélni, hogy mi a probléma a te hiteddel és az egyházaddal.

Azt, hogy mi a probléma VELED, szintén megbeszélhetjük... de szerintem nem ez a kulcskérdés itt.

2015. jún. 29. 18:43
 34/43 A kérdező kommentje:

33 akinek nem inge ne vegye magára.

Egyébként meg hányszor történik ugyan ez, csak pont fordítva. Naponta többször is.

De ha valakit mégis megsértettem mert ártatlannak érzi magát, attól természetesen elnézést kérek!

2015. jún. 29. 19:02
 35/43 anonim ***** válasza:

Ez még mindig elég nagy arc...

tudod, normálisan nem azzal indít az ember, hogy sértegetni kezd másokat. Te viszont ezzel kezdted.

Vegyük úgy, hogy ez a te közösséged tipikus viselkedése?

Akkor megvan a válasz is a kérdésedre: EZÉRT nem szeretjük!

Persze van más oka is, amit már itt nagyrészt leírtak.

Ha szeretnéd, beszélgethetünk ezekről... elsőre jó indítás lenne a részedről egy bocsánatkérés azoktól, akiket ismeretlenül is megsértettél.

Ez a nyegleó válasz, hogy "akinek nem inge" - nem méltó hozzád.

2015. jún. 29. 19:08
 36/43 anonim ***** válasza:
hidd el, living witenss, hogy többet tanulmányoztunk, mint te azt képzeled. hozzáértő személyekkel. tanúkkal, ha rájuk gondolsz. maradjunk a Jézus a közbenjáró tanításra. beidéztek egy 86-os könyvet, amiből megtudhatod, a zrt szerint neked és nekem nem közbenjárónk Jézus (hacsak nem vagy felkent) te ezt eddig így tudtad? mi benne a kiforgatás? ezt teszük mindíg: egy kérdés, utánna az idézet. nincs kiforgatás, nem is lehet, hiszen ezek a cikkek a te könyvtáradba is megvannak, amint leellenörzöd, kiderülne a kiforgatás. a kiforgatás inkább az, amit ők csinálnak: nem álltalják idézni a bibliaverset, ami egyértelmű, és aztán megcáfolják. ugyanezt teszik szinte minden bibliaversel: megerőszakolják és átértelmezik. hasonló voltam én is hozzád, ebből gondolom, hogy most semmi értelme téged traktálnom, úgyse rám figyelsz, hanem már azokat a gondolatokat gyűjtöd, mivel vághatsz vissza... mondom, magamról beszélek, csak sejtem, hogy hasonlóak vagyunk. fogadd meg azokat a tanácsokat, amiket mások adtak, szerintem erényedre válik.
2015. jún. 29. 19:09
 37/43 anonim ***** válasza:
Először megsajnálunk, hogy egy ilyen szekta beszippantott téged, és próbálunk kihúzni a fertőből, testvéri szeretettel. Ez pont olyan felhatalmazás, mint a tiéd. Aztán te meg arrogánsan reagálsz, és ez nem tetszik nekünk, és ez már kifejezetten zavar.
2015. jún. 29. 20:37
 38/43 anonim ***** válasza:
Az igaz testvéri szeretet nem más, mint ha nem állunk szóba azzal, aki nem ért velünk egyet.
2015. jún. 29. 22:12
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

"De hadd döntsem én el, hogy miben akarok hinni és ne te mond meg nekem."

Kérlek, fogadd úgy ezt a mondatot (amit TE MAGAD írtál), kérdező, ha neked mondják, mint ahogy szeretnéd, hogy most mi fogadjuk.

2015. jún. 30. 08:13
 40/43 A kérdező kommentje:

Mindenkit üdvözlök!

Engem „megköveztetek” mert fel mertem hozni egy kérdést ami megsértette egótokat, és ez rendben van.

„Megköveztetek” mert olyasmit írtam ami szintén megsértette büszkeségeteket, ez is rendben van.

„Megköveztetek” amiért ki mertem mondani, hogy szinte minden harmadik kérdésnek a célja a Jehova Tanúi lejáratása, rendben van!

Ha mindezek rendbe vannak akkor mi az ami nincs rendben, mert valaminek lennie kell ha már idáig elfajult a helyzet, nem?

Zrt, ördögtorony, brooklyni nagyfiúk, stb ezekkel semmi gond, ezek is mind rendben vannak, igaz?

Azt mondjátok, hogy a szeretet a Királyság termekben csak képmutatás és nem tiszta, rendben van.

Szerintetek én mi vagyok és a Testvéreim?

Én úgy tudom, hogy emberek vagyunk, és ha mi emberek vagyunk akkor ugyan azokkal a hibákkal rendelkezünk mint bárki más. Nos ha ez így van akkor ugyan az a helyzet a katolikusoknál is, ugyan az a helyzet a reformátusoknál is, a baptistáknál, az adventistáknál a hitgyüliseknél és minden egyes gyülekezetben mert mindannyian tökéletlen emberek vagyunk, de ez számotokra rendben van. Ha mi kilógunk a sorból az már nincs rendben, igaz?

Mi lenne ha ezután egy kicsit több türelemmel, meg egy kicsit több szeretettel közelednétek a Tanúk felé teret adva Istennek, hogy tegye a dolgát, és ne Ti akarjátok Isten szerepét magatokra ruházni?

Azzal a folyamatos lejárató kampánnyal több rosszat tesztek mint jót, ezt tudjátok meg tőlem!

Nem a folyamatos zrt-ézés, nem a folyamatos őrdőgtornyozás meg stb fogja egy ember gondolkodását megváltoztatni hanem az Isten szava, ezzel gyertek és akkor lehet beszélgetni.

Mindezek ellenére én most ELNÉZÉST kérek amiért fel tettem a kérdést!

ELNÉZÉST kérek amiért megsértettem itt mindenkit akik ezt a lejárató kampányt vezetik!

ELNÉZÉST kérek amiért ki kértem magamnak, hogy ne sértegessenek folyamatosan a kérdésekben!

ELNÉZÉST kérek amiért vadállatot írtam!

És még egyszer ELNÉZÉST KÉREK mindazoktól akik ártatlanoknak érzik magukat e vitában!

És nem utolsó sorban ELNÉZÉST kérek amiért élek és itt vagyok.

Felétek meg az lenne a kérésem, hogy tartsatok egy kis önvizsgálatot, és gondoljátok át mindazt amit írtam, de nagyon alaposan!

De ELNÉZÉST kérek, hogy ezt merem kérni tőletek!

Üdvözlettel és szeretettel;

L.Z

2015. jún. 30. 19:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!