Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi, kérdés?

Kedves Jehova Tanúi, kérdés?

Figyelt kérdés

Kedves Tanúk ,

Feltettem egy kérdést, h a ti vezetőitek hogyan kapják a kijelentést a Szent Szellemtől ( mert tényleg érdekelt ). Mariann, egy Tanú azt írta, hogy megyeznek, hogy melyik Ígére kérik a kijelentést,elvonulnak és térdeiken könyörögnek, majd Isten Szelleme kijelenti nekik a gondolataikon keresztül.

KÖvetkező volt a kérdésem:

Más gyülekezetben is sokszor így csinálják a vezetök, hogy össze jönnek és leborulva Jehova előtt kérik a Szent Szellem kijelentését, majd Ők is összevetik ugyanúgy, ahogy a Tanúk vezetői.

Kérdésem: Akkor más gyülekezetek vezető démonokkal vannak kacsolatban ha ugyanúgy kérik Istent, ahogy Ti, vagyis leborulva, könyörögve isten előtt?

2015. jún. 12. 21:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Tehát a korintuszi versből tudhatjuk, hogy kik azok? Hogy is van ez? :-)
2015. jún. 16. 00:07
 22/28 anonim ***** válasza:
39%
többek közöt. Jézus nem egyszer elmondta, hogy az egészségeseknek nincs szükségük orvosra, Ő a bűnösökért jött. nem egy bibliai történet elmondja, hogy mi a véleménye azokról, akik úgy gondolják, az ő imádatuk elfogadható, a másiké nem... bizony, így van ez.
2015. jún. 16. 09:05
 23/28 anonim ***** válasza:
0%

"többek közöt. Jézus nem egyszer elmondta, hogy az egészségeseknek nincs szükségük orvosra, Ő a bűnösökért jött. nem egy bibliai történet elmondja, hogy mi a véleménye azokról, akik úgy gondolják, az ő imádatuk elfogadható, a másiké nem... bizony, így van ez."

Tehát akkor pontosítsunk: Istennek az az akarata, hogy minden ember megmeneküljön, mint ahogy minden jó érzésű ember sem szeretne mást! De ez nem azt jelenti, hogy minden ember meg is fog menekülni, ezt konkrétan tudjuk a Bibliából. Nem pusztán Jehován múlik, hogy te vagy én hol leszünk Armageddon után.

Személy szerint természetesen mi emberek nem tudhatjuk, hogy kinek mi van a szívében, amikor egy olyan egyház tagja, vagy elöljárója, amely egyház félrevezeti a híveit a tanításaival. Lehet, hogy egyszerűen csak megtévesztett, félrevezetett, a legtöbb hívő ilyen. Nyilvánvaló, hogy az elöljáróknak sokkal nagyobb a felelősségük, de biztosan köztük is vannak akik még majd helyes felismerésre jutnak a Biblia igazságát nézve.

Sorold csak légy oly kedves azokat a helyeket, ahol Jézus "elmondja, hogy mi a véleménye azokról, akik úgy gondolják, az ő imádatuk elfogadható, a másiké nem"??

2015. jún. 16. 22:14
 24/28 anonim ***** válasza:
39%

soroljam? inkább idézem, jó?

pl: lukács 18:9

 Némelyeknek pedig, akik magukban bíztak, hogy ők igazságosak, és akik a többieket semmibe se vették, ezt a szemléltetést is mondta: 10 „Két ember ment fel a templomba imádkozni, az egyik farizeus, a másik adószedő. 11 A farizeus megállt, és így imádkozott magában: »Ó, Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: zsaroló, igazságtalan, házasságtörő, vagy mint ez az adószedő is. 12 Hetente kétszer böjtölök, megadom a tizedet mindenből, amit szerzek.« 13 Az adószedő pedig távol állva még szemét sem akarta az égre emelni, hanem csak verte, verte a mellét, és ezt mondta: »Ó, Isten, légy kegyelmes hozzám, bűnöshöz!« 14 Mondom nektek, ez igazságosabbnak bizonyulva ment haza, mint amaz; mert mindenki, aki felmagasztalja magát, megaláztatik, de aki megalázza magát, felmagasztaltatik.”

2015. jún. 17. 07:43
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
És vajon ez mire is tanít bennünket? Arra netán, hogy mindegy milyen egyházhoz tartozol, vagy nem tartozol??? Egyesek szeretik kiragadni az egyes részeket és EGYOLDALÚAN értelmezni azokat.
2015. jún. 17. 09:25
 26/28 anonim ***** válasza:
84%
nem. ez arra tanít minket, hogy ne fuvalkodjuk fel az ismerettől, mert az összeomlás előtt felfuvalkodás jár. arra tanít, hogy milyen csalárd a szív... azt hiszem, teljesen követem az utat, közben meg magamt mások felé emelem, lenézve őket. így akár értéktelenné is válhatok Jézus szemében, mert ő nem áldozatot akar, hanem irgalmasságot. engem legalábbis erre tanít, nem tudom, téged mire, remélem nem arra, amit fentebb leírtál.
2015. jún. 17. 13:44
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
A 19, 20-as válaszokban nem a felfuvalkodás volt a téma, vagy tévednék? Most akkor miről is beszélünk?
2015. jún. 17. 18:05
 28/28 anonim ***** válasza:
84%
nos, a 21-es kérdésben te kérdeztél rá erre. én nem a 19-es, vagy huszas kérdésre reagáltam, hanem a te kérdésedre. megkérdezhetem, te míóta vagy tanú? a stilusod alapján már vén lehetsz.
2015. jún. 17. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!