Kedves Jehova tanúi, tűzben égni vagy vágyban égni?
Egyszer régen olvastam valamelyikőtök kommentjét, és azt írta az 1Kor 7,9-ről, hogy ott a vágytól égni a férfi(vagy a nő).
De megnéztem egy görög újszövetségben, ahol a πυροῦσθαι szó szerepel, ami ezeket jelenti: tűzben ég, tűzbe borul, megtüzesedik, tüzes, tűzben megpróbál; tüzes.
Semmilyen vágy, akarat, szenvedély, stb. Tűz van.
Nem tudom, hogy ezt direkt fordították nálatok így, vagy csak véletlenül, de ez is azt bizonyítja, hogy van, ismétlem VAN tüzes pokol, ami a gyehenna.
Ne tévelyegjetek.
A kérdést, illetve ez inkább figyelem felkeltés, nem provokációból írtam ki, hanem, hogy ne menjetek a fejjel a falnak.
Peace
Kérdezö, ha erös szexuális vágyaid vannak, és nincs feleséged? Mit érzel? Kínlódsz ugye?
Ha keresztény vagy, tudod hogy nem paráználkodhatsz, tehát olyan kínod van, hogy Pál apostol a tüzben égéshez hasonlítja
Nem tudom mi olvastál de én a KÁROLI Bibliából kiírom neked, de a 8-as verstöl, hogy megérthesd
1.Korintus 7:8,9: "Mondom pedig a nem házasoknak, és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nekik ha úgy maradhatnak mint én, 9 De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek, mnert jobb házasságban élni mint égni".
Remélem már nagykorú vagy :) és ha elolvasod te sem mégy a falnak :D
Szervusz
Igazad van, "Tűz van."- ahogyan már idézték a Károli fordításból.
Ugyan ez az Újvilág fordítás szerint: " szenvedélytől lángolni."
Nem értem, mi a kérdésed?! :-)
23-as a pokol a héber "seol" szó, az emberiség általános sírja, ahonnan van feltámadás.
A "gyehenna" amiröl Jézus beszélt, egyenlö jelentöségü a Jelenésekbeli "tüzes tóval". Az egyikben ís kén és tüz, a másikban is.
Nem tudom hallottál-e róla kedves 23-as, hogy mi volt Jézus idejében a "gyehenna"?
Ez egy szemétégetö hely /gödör/ volt a Jeruzsálem falain kívül. Ebben a tüzet kénnel szították, ide dobták a szemetet, az elhult állatok tetemeit is, és többek között a kivégzett, halott bünözök testét is, akiket arra sem méltattak, hogy eltemessék öket.
Ez nagy szégyent, megalázást jelentett abban az idöben, mert sokat adtak a méltóságteljes temetésre.
Élö embert ide a gyehennába nem dobtak. Jézus ezért mondta, a gonoszakra, hogy akik oda kerülnek, szégyen és örök megsemmisülés, de nem örök fizikai szenvedés.
Ez a jelentése a Jelenésekbeli "tüzes tónak" is. Itt is kén van.
Ez a "második halál". Hogy ez valóban nem a szószerinti kínok helye, hanem az örök megsemmisülés szimbóluma bizonyítja a
Jelenések 20:14: "A pokol pedig és a halál vettetének a tüznek tavába, ez a második halál."
Amit a kedves kérdezö kérdezett, a valóságban igazán az erös szexuális vágyról szól. Itt Pál apostol tanácsa szerint segít a házasság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!