Kedves Jehova tanúi, mit jelent újjászületni?
Ti már újjászülettetek?
Vagy ez csak az égi elhívásúaknak lett elkészítve?
szia
Meghatározás: Az újraszületés magában foglalja a vízben való megkeresztelést (’víztől születik’) és Isten szellemétől való fogantatást (’szellemtől születik’), ami által az illető Isten egyik fia lesz, Isten Királyságának várományosa (Ján 3:3–5). Jézus átélte ezt, valamint a 144 000 is, akik társörökösei az égi Királyságban.
Igen csak a felkent keresztényekre vonatkozik
DE Megmenekülhet-e, aki nem újraszületett ember?
Jel 7:9, 10, 17: „Ezek után [miután János apostol hallotta azoknak a számát, akik újraszületnek, akik majd a szellemi Izraelt alkotják, és Krisztussal lesznek az égben; vesd össze: Róma 2:28, 29; Galácia 3:26–29] láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány [Jézus Krisztus] előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak. És szüntelenül ezt kiáltják harsány hangon: »A megmentést a mi Istenünknek köszönhetjük, aki a trónon ül, és a Báránynak!« . . . »a Bárány, aki a trón közepén van, terelgetni fogja őket, és elvezeti őket az élet forrásvizeihez.«”
A keresztény kor előtti sok hithű felsorakoztatása után a Héberek 11:39, 40 ezt írja: „mindezek, noha hitük által tanúságot nyertek, mégsem kapták meg az ígéret beteljesedését, mivel az Isten valami jobbról gondoskodott számunkra, hogy tőlünk függetlenül ne jussanak tökéletességre.” (Kiket jelent a „számunkra”? A Héberek 3:1 rámutat, hogy ’az égi elhívás részeseiről’ van szó. A keresztény kor előtti hithű személyek tehát mindenképpen abban reménykedtek, hogy nem az égben, hanem valahol máshol élnek majd örökké.)
Zsolt 37:29: „ Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta lakoznak.”
Jel 21:3, 4: „Íme! Az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakozni, azok pedig az ő népei lesznek. És maga az Isten lesz velük. És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
Ján 14:1 Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
Ján 14:2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.
Ján 14:3 És ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.
Ján 14:4 És hogy hová megyek én, tudjátok; az utat is tudjátok.
Ján 14:5 Monda neki Tamás: Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért az utat?
Ján 14:6 Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Elhiszed a fentieket?
Én nem vagyok Tanú,Ők mindig máskép magyaráznak meg mindent mint ahogy az tulajdonképen van.
Náluk sajnos valahogy így hangzana a fent említett utolsó ige;
"A SZERVEZET az út,az igazság és az élet"
Jézus ki van közösítve...
Isten földi szervezete!
Mutasd meg nekem azt az igét amelyben azt lehet olvasni,hogy;
Isten Földi Szervezete az út,az igazság és az élet!
Örülök,hogy Te megtaláltad kedves barátom! :)
Nekem ez nem adatott meg....még nem!
Kedves 5-ös biztos vagy benne, hogy neked is készíti a helyet a mennyben Jézus Krisztus?
Kinek mondta ezeket a szavakat? Vajon az egész emberiségnek?
Miért mondta a tanítványoknak, hogy "más juhaim is vannak nékem"? Kik ezek a más juhok és hol fognak élni?
Tudod, hogy a Jelenések könyve meghatározza a számukat azoknak, akik a mennyei életre hivatalosak?
Miért mennek oda, mit fognak csinálni?
Általában az emberek ezekröl a Bibliai dolgokról nem gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!