Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus most akkor isten fia,...

Jézus most akkor isten fia, vagy isten egyik manifesztációja a keresztény egyház szerint?

Figyelt kérdés

Ha isten fia, akkor nem isten, ergo a keresztények bálványimádók.

Ha isten egyik manifesztációja, akkor miért szólongatta magát a kereszten? És hogyan halhatott meg, ha isten?

2015. máj. 31. 18:16
1 2 3 4 5
 31/47 szp72 ***** válasza:

"Talán jó példa lenne egy 3 fejű, egy testű isten.(Az Úr bocsássa meg nekem, hogy ilyet írtam!"

A golyós példa csak arra volt példa, hogy létezik három különbözőség ugyanabban az egységben. Természetesen Isten nem színes golyó.

Ilyen szempontból a három fejű egy testű ember is bizonyos mértékig lehetne jó példa. Egyetlen test három fejjel és három személlyel. Persze Isten nem háromfejű egy testű sziámi iker.

Birtokolhat három személy ugyanazt? Igen. Mondjuk három gyémánttulajdonos egyetlen gyémántot.

Lehetséges, hogy három személynek mindene közös legyen? Az emberi világban nincs ilyen, a külön személyeknek alapból külön teste is van, nincs tökéletes egység. De elvileg elképzelhető.

Lehetséges, hogy három különböző személy birtokolja ugyanazt az egyetlen teljességet, vagyis egyetlen Isten három személyben? A keresztények szerint éppen ez a helyzet. Az Isten ugyanis szeretet, az isteni személyek kölcsönösen szeretik egymást, odaadják magukat egymásnak. Így mindenük közös és egy, kivéve a személyük.

2015. jún. 2. 16:34
 32/47 anonim ***** válasza:

"Amikor útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” „Miért mondasz engem jónak? - kérdezte Jézus. - Senki sem jó, csak egy, az Isten."

Mark 10, 17-18

Ha Jézus isten, akkor ő is jó. De elutasította. Tehát nem isten.

2015. jún. 2. 16:46
 33/47 szp72 ***** válasza:

#29-nek

Az idézet pontosan:

"Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyben részesítettél, hogy eggyé legyenek, amint mi egy vagyunk: én bennük, te bennem, hogy így ők is teljesen eggyé legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél. Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol vagyok, s lássák dicsőségemet, amelyben részesítettél, mivel már a világ teremtése előtt szerettél." (Jn 17,21-24)

Ha figyelmesen olvasod a szöveget láthatod, hogy a Fiú máris egy az Atyával, míg a többiek ezután lesznek. Vagyis az Atya és a Fiú egysége átmegy ugyan az emberekre is, de ez a különbség megmarad, vagyis az eredeti egység és a létrejövő egység különbsége, az örök egység és a nem örök egység, a teremtetlen egység és a teremtményekkel való egység különbsége.

2015. jún. 2. 16:54
 34/47 szp72 ***** válasza:
62%

"Senki sem jó, csak egyedül, az Isten."

Jézus nem mondja, hogy ő nem jó, hanem csak azt, hogy minden jóság az Istentől, pontosabban az Atyától származik. Senki sem jó csak egyedül az Atya, s természetesen az, akinek ezt megadja.

"Miért mondasz engem jónak? Ha egyedül Isten jó?" Vagyis: Mit gondolsz? Kije vagyok én az Istennek?

A Fiú jósága az Atyától származik, tőle kapta, nem magától jó, hanem az Atya által. A Fiú jósága tökéletes jóság, mert az Atya tökéletes jóságát örökölte. Ő a tökéletesen jó Isten tökéletesen jó Fia.

2015. jún. 2. 17:14
 35/47 anonim ***** válasza:
10%

Jujujujujujujujuju-jjujujujujujuju-jujujujujjujujuju!!!

Ne ez a durva brutál morbid belemagyarázás. Én itt le is zártam a vitát a magam részéről! Mert ez már botrányos. Minek neked Biblia, ha úgy is abban hiszel, amiben akarsz?!

Na erről beszélek évek óta! Ott van a teljesen világosan egyértelműen megfogalmazott beszéd, de nem! Ő nem! Ő semmikép nem fogadja el azt ami a Bibliában van. Addig csűri csavarja, míg bele nem magyarázza a saját politeizmusát. Józan ésszel semmire nem megyek veletek.

2015. jún. 2. 17:29
 36/47 anonim ***** válasza:
10%

Na nézzük ezt hogy hazudtolod meg!?

"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya."

Mark 13, 32

2015. jún. 2. 17:40
 37/47 szp72 ***** válasza:

#35-nek

Értem. A Biblia tekintélyét elfogadod, csak nem az én morbid értelmezésemet.

Nos a Biblia szerint Jézus bűntelen volt, aki mások bűneit magára véve megváltotta az emberiséget. Szerintem a bűntelenség elég indok arra, hogy valakit jónak minősítsünk.

"Ki vádolhat bűnnel közületek? Ha meg az igazságot hirdetem, miért nem hisztek nekem?" (Jn 8,46)

"Ő azt, aki bűnt nem ismert, bűnné tette értünk, hogy benne Isten igazságossága legyünk." (2Kor 5,21)

"Ilyen főpap kellett nekünk: szent, ártatlan, feddhetetlen, a bűnösöktől elkülönített, aki fölségesebb az egeknél. Ő nem szorul rá, mint a többi főpap, hogy naponként először a saját vétkeiért mutasson be áldozatot, s csak azután a nép bűneiért. Egyszer s mindenkorra megtette ezt, amikor magát feláldozta." (Zsid 7,26-27)

2015. jún. 2. 18:17
 38/47 anonim ***** válasza:

Azt a részt már kiforgattad!

Most ezt kéne:

"Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya."

Mark 13, 32

Ha Jézus isten, akkor ő is tudja, mikor lesz a feltámadás napja. De nem tudja, tehát nem isten.

Egy korán idézet neked, hátha tán gondolkozol!

"71. Könyv Népe! Miért öltöztetitek az igazságot hamisságba, és rejtitek el az igazságot, mikor pedig tudjátok azt?"

Ezt az Isten mondja neked.

2015. jún. 2. 18:30
 39/47 szp72 ***** válasza:

A Fiú amikor emberré lett levetette az isteni mindentudását és mindenhatóságát. Amikor csecsemőként megszületett még beszélni se tudott. A földi élete során fokozatosan több kinyilatkoztatást is kapott, de ezt nem.

"Ugyanazt az érzést ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban is megvolt, aki, bár Isten alakjában létezett, nem tartotta Istennel való egyenlőségét olyan dolognak, amelyhez mint zsákmányhoz ragaszkodnia kell,

hanem kiüresítette önmagát, szolgai alakot vett fel, és hasonló lett az emberekhez, külsejét tekintve úgy jelent meg, mint egy ember. Megalázta magát, engedelmes lett a halálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért Isten felmagasztalta őt, és olyan nevet adott neki, amely minden más név fölött van, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd az égben, a földön és az alvilágban, és minden nyelv vallja, hogy »Jézus Krisztus az Úr!« az Atyaisten dicsőségére." (Fil 2,5-11)

2015. jún. 2. 18:33
 40/47 anonim ***** válasza:
19%
Ezzel a hittel közelebb állsz a hinduizmushoz, mint az ószövetség istenéhez. Ez kellemetlen számodra?
2015. jún. 2. 18:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!