Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hova járjak Istentiszteletre?

Hova járjak Istentiszteletre?

Figyelt kérdés

Teljesen összezavarodtam.

Gyülekezetek,templomok.Hol találom meg a keresztény egyházat?

Melyik az igazi,ha mindenki kereszténynek vallja magát?Görög katolikusnak vagyok megkeresztelve.

2015. máj. 20. 10:44
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
a biblia segít azonosítani a követőit. pl Jézus azt mondja, hogy megismertette mindenkivel Isten nevét. vagy azt, hogy a tanítványai ingyen adják azt, amit ők is kaptak. ha csak az egyházi adókra gondolsz, azok az egyházak már ki is estek a rostán. ebben csak a Teremtő fog tudni neked segíteni, imádkozz hozzá, és várj, közben halk hangon olvasd az írásokat. ha bárki bármi konkrétat ír, úgyis csak emberi tanácsnak vagy véleménynek számít, neked pedig az írásokból kell meggyőzödnöd erről.
2015. máj. 20. 11:04
 2/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Olvasom a Bibliát és várok,de van több részlet is a Bibliában amire magyarázatot várnék.

2015. máj. 20. 11:08
 3/29 anonim ***** válasza:
akkor már csak az ima hiányzik. sok sikert.
2015. máj. 20. 11:37
 4/29 anonim ***** válasza:
Krilyság termébe járok XD
2015. máj. 20. 12:46
 5/29 anonim ***** válasza:
azt a kínaiak hamisították oda!!! ne menj többet!!! az eredetit királyságteremnek hívják!!
2015. máj. 20. 12:49
 6/29 anonim ***** válasza:

"Hol találom meg a keresztény egyházat? "

1. Egyrészt tapasztalati úton....A kérdés az, hogy az emberek vagy Isten társaságát keresed ?

2. Szükséges ismerni mind a Bibliát(lábjegyzetek nélkül!), mind az egyháztörténelmet. Az egyháztörténelemmel vigyázz, mert ez olyan mint a világi iskolai tankönyv, némelyekben nagyokat hazudnak, meg kell tanulnod szűrni.

2015. máj. 20. 14:42
 7/29 Andizsuzsi ***** válasza:
Mi a problémád a görög katolikus közösséggel?
2015. máj. 20. 15:37
 8/29 anonim ***** válasza:
A pontos bibliai ismeret az elsődleges. Utána tudsz különbsèget tenni ès eldönteni hová akarsz jârni.
2015. máj. 20. 15:48
 9/29 anonim ***** válasza:
nos, ha már a bibliaismeretnél tartunk, a biblia szerint egy dolog azonosítja a követőit. érdekes, hogy ennek a dolognak a meglétének felismeréséhez nem feltétlenül kell bibliai ismeret.
2015. máj. 20. 15:51
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Augustinus aurelius(Szent Ágoston) már az ókorban rávilágított, hogy "az egyházat" nem lehet ujjal megmutatni, az öszes közösség tagjai közül sokan részei "Isten egyházának" ugyan akkor mégtöbben nem.

Vizsgáld meg az alapvető nézetkülönbségeket és amelyiket a legigazabban és leghelyeebbnek találod oda járj, nyilván a közösségi élet is lehet szempont.

A szokások is lehetnek mások az egyik felekezet szertartásából pl hiányozhat ami a mésikéban talán már sok is.

Én református vagyok ,de járok a görögkatolikuskhoz is, nekem nagyon sokat ad az a liturgia, az a fajta spirituális megközelítés, mert a református szertartás nagyrésze csak prédikáció, ezért szinte csak intellektuális, és kicsit sem érzem hogy aktív tagja lennék a szertartásnak ellenben a görögkatolikus liturgiával.

Viszont vannak görögkatolikus ismerőseim akiknek emg hiányzik a hosszabb prédikáció ezért járnak hozzánk református) is.

2015. máj. 20. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!