Hova járjak Istentiszteletre?
Teljesen összezavarodtam.
Gyülekezetek,templomok.Hol találom meg a keresztény egyházat?
Melyik az igazi,ha mindenki kereszténynek vallja magát?Görög katolikusnak vagyok megkeresztelve.
Köszönöm a választ!
Olvasom a Bibliát és várok,de van több részlet is a Bibliában amire magyarázatot várnék.
"Hol találom meg a keresztény egyházat? "
1. Egyrészt tapasztalati úton....A kérdés az, hogy az emberek vagy Isten társaságát keresed ?
2. Szükséges ismerni mind a Bibliát(lábjegyzetek nélkül!), mind az egyháztörténelmet. Az egyháztörténelemmel vigyázz, mert ez olyan mint a világi iskolai tankönyv, némelyekben nagyokat hazudnak, meg kell tanulnod szűrni.
Augustinus aurelius(Szent Ágoston) már az ókorban rávilágított, hogy "az egyházat" nem lehet ujjal megmutatni, az öszes közösség tagjai közül sokan részei "Isten egyházának" ugyan akkor mégtöbben nem.
Vizsgáld meg az alapvető nézetkülönbségeket és amelyiket a legigazabban és leghelyeebbnek találod oda járj, nyilván a közösségi élet is lehet szempont.
A szokások is lehetnek mások az egyik felekezet szertartásából pl hiányozhat ami a mésikéban talán már sok is.
Én református vagyok ,de járok a görögkatolikuskhoz is, nekem nagyon sokat ad az a liturgia, az a fajta spirituális megközelítés, mert a református szertartás nagyrésze csak prédikáció, ezért szinte csak intellektuális, és kicsit sem érzem hogy aktív tagja lennék a szertartásnak ellenben a görögkatolikus liturgiával.
Viszont vannak görögkatolikus ismerőseim akiknek emg hiányzik a hosszabb prédikáció ezért járnak hozzánk református) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!