Megkeresztelkedjek? Utána nagy valószínűséggel a kollégám akarja majd hogy járjak a Hit Gyülekezetébe, járjak oda?
Egy Hit Gyülekezetes kollégám szeretné ha minél előbb megkeresztelkednék. Sokszor beszélt Isten országáról. Biztatott arra is, hogy térjek meg, együtt olvastunk a Bibliából, imádkoztunk és utána megkérdezte, hogy hiszem-e hogy Krisztus értem és a bűneimért adta az életét, igennel válaszoltam a megtérésre.
Azóta úgy érzem hogy tévelygek, bizonytalan vagyok és kételkedek hogy ez kell-e.
Sok görcsöt okoz az új élet még csak fejben is, gondolatban, a kötelező változások,
hogy követhessem Jézust.
Idegileg elég labilis vagyok, depressziós betegségem van, amire gyógyszert szedek és járok pszichológushoz.
És nem bírom a tömeget, sokszor még a munkahelyen se szeretem ha többen vannak a közelemben.
Ne tedd !
A kollégád egy lelki zsarnok, kihasználja betegségedet.
Ne!
Ugyanígy voltam én is, csak egy másik egyházzal!
Fogadd be Jézust, és most ne agyalj semmin. Egyrészt hagyd, hogy ő maga végezze el benned a szükséges tisztítást. Imádkozz továbbra is és majd ISTEN megadja a számodra szükséges gyülekezetet. Ezt bízd rá, ne a barátodra, aki biztos, hogy jót akar, csak nem biztos, hogy ami neki jó, az neked is.
Várj még. Én a megtérésemtől számítva körülbelül fél évre kerültem a gyülekezetembe és ott is merítkeztem be. Isten az, aki tudja, hogy pontosan mi a jó neked és mire van szükséged.
Erre a mondatodra adnék egy tanácsot:
Sok görcsöt okoz az új élet még csak fejben is,
gondolatban, a kötelező változások,
hogy követhessem Jézust.
Imádkozz most ezért, hogy ez tűnjön el és a valódi szabadságot érezd. Mert Krisztusban tényleg szabadság van és a változást ne te erőszakold ki magadból, majd ő kidolgozza benned. Tudom, tapasztaltam. :)
Nem vagy egyedül, aki így érez, ne aggódj.
Sziasztok!
"enngé" válaszát annyiban módosítanám,-ha nem neheztel-, hogy fogadd be Krisztust, és most agyalj a semmin.
Ne a gondolataidra figyelj,-mert azok betegítenek meg-, hanem, hogy azok honnét születnek!
Így van, igaza van Pietrosolnak. Most ne agyalj, de ha agyalsz, akkor a semmin agyalj. :)
A sátán előszeretettel sugall olyan gondolatokat, amik távol tartanak Istentől.
Kötelező változás pedig csak a törvénykezőknél van, mi kegyelemben élünk, nyugodtan bízd Istenre a megigazítást, hidd el, ez a tisztító munka nem fáj, sőt kellemes és felszabadít.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
A megkeresztelést ezen a hétvégén szeretné rajtam elvégezni az otthonában egy felállított medencében. Bizonytalan vagyok ezt illetően. Ezzel kapcsolatban mit tanácsoltok?
Én biztosan nem hagynám, hogy mindenféle szekták teletömjék a fejüket. Nálam is bepróbálkozott mindenféle futóbolond a mormonoktól kezdve a jehován át a hitgyüli-ig.
elzavartam őket a fenébe, nem érek rá marhaságokra.
Neked is ezt javaslom. Ha nagyon befertőznek nem menekülsz, elkezdenek fanatizálni, és onnantól véged van, nagyon nehéz kijönni belőle. Szóval én amondó vagyok, hogy használd a fejedet azért van a nyakadon, és ezzel a vallásos mizériával ne kezd el megerőszakolni magadat. Már most labilisnak érzed magadat mi lesz később?
Páros lábbal rúgd ki az egész bagázst mert csak baj lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!