Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megkeresztelkedjek? Utána...

W_Gyuri kérdése:

Megkeresztelkedjek? Utána nagy valószínűséggel a kollégám akarja majd hogy járjak a Hit Gyülekezetébe, járjak oda?

Figyelt kérdés

Egy Hit Gyülekezetes kollégám szeretné ha minél előbb megkeresztelkednék. Sokszor beszélt Isten országáról. Biztatott arra is, hogy térjek meg, együtt olvastunk a Bibliából, imádkoztunk és utána megkérdezte, hogy hiszem-e hogy Krisztus értem és a bűneimért adta az életét, igennel válaszoltam a megtérésre.

Azóta úgy érzem hogy tévelygek, bizonytalan vagyok és kételkedek hogy ez kell-e.

Sok görcsöt okoz az új élet még csak fejben is, gondolatban, a kötelező változások,

hogy követhessem Jézust.

Idegileg elég labilis vagyok, depressziós betegségem van, amire gyógyszert szedek és járok pszichológushoz.

És nem bírom a tömeget, sokszor még a munkahelyen se szeretem ha többen vannak a közelemben.

2014. júl. 8. 00:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
13%

Az én bemerítkezésem csodálatos volt, de abban az imaházban, ahová az Úr vezérelt és a testvéreim körében. Most pünkösdkor is volt nálunk bemerítés, és én végig zokogtam az egészet, annyira boldog voltam és át voltam járva Szentlélekkel.

Én nem akarnám ezt egy alagsori medencében megejteni. Ez egy olyan alkalom, ami egy életre szóló emlék, ráadásul kicsit elhamarkodottnak vélem.

Nem ismerem a Hitgyülit, de ez a módszer számomra visszatetsző.

2014. júl. 8. 10:10
 12/20 anonim ***** válasza:
29%
Nem a vallást kellene választanod hanem Jézust.Ha vallod hogy Jézus a Krisztus benned marad.Kérd Jézust hogy segítsen.Garantálom hogy megkapod a választ.Ezt neked kell eldöntened nem a barátodnak.Jézus senkit sem kényszerít arra hogy vallások közül válasszon....Nem a vallások Igazak hanem Jézus...
2014. júl. 8. 13:21
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem a Hitgyüli a legjobb vallás de ha lehetőséged van akkor igen, keresztelkedj meg. A kollégád valószínűleg nem egy tökéletes ember, a Hitgyüli se tökéletes de Jézus viszont az, és ha az Ő nevében keresztel meg akkor ez eltörli minden bűnödet és így megkapod a mennybe a belépődet. Azon pedig ne csodálkozz ha kételyeid lesznek, a gonosz lélek mindent el fog követni hogy ezt megakadályozza. Ha meg akarsz keresztelkedni akkor szedd össze magad és erősen határozd el mert másképp nem fog sikerülni. Bízz Istenben Ő segíteni fog.

Imádkozhatsz a gyógyulásodért is illetve azt ajánlom hogy próbálj elmenni olyan összejövetelre ahol van gyógyító szolgálat.

Sokat segíthet az is ha dicsőíted Istent. (énekkel zenével vagy imával) Ha mindenért hálát adsz Istennek és dicsőíted Őt akkor Isten örömet fog adni neked és el fog múlni a depressziód.

2014. júl. 8. 17:21
 14/20 anonim ***** válasza:
42%

"És nem bírom a tömeget, sokszor még a munkahelyen se szeretem ha többen vannak a közelemben."

És akkor emiatt nem tudsz gyülekezetbe járni? Akkor viszont meg kellene kérned valakit hogy szűkebb körben imádkozzon a gyógyulásodért.

2014. júl. 8. 17:28
 15/20 anonim ***** válasza:
72%

Ha betegség van nem imádkozni kell hanem orvoshoz menni.

A vallás != a kuruzslással

2014. júl. 8. 17:30
 16/20 KZitus ***** válasza:
100%

Szervusz

A keresztelkedés felelőssségteljes döntés. Csak akkor tedd meg, ha TELJESEN megérted mit jelent ez a számodra.

Fogadd meg Krisztus UTASÍTÁSÁT ezzel kapcsolatban: Máté 28:19, 20 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Téged megtanítottak arra, hogy " megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek."?

Az írásodból úgy tűnik a kollégádnak szeretnél inkább negfelelni, és az ő kedvéért keresztelkednél meg: teljesen feleslegesen.

Jól gondold át a döntésedet.

2014. júl. 8. 17:54
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Valóban én is úgy érzem hogy megfelelésből akarok megtérni/keresztelkedni ami nem helyes.

2014. júl. 12. 08:43
 18/20 anonim ***** válasza:

A Hit Gyülit hagynám a francba, egyszer nézd meg a Vidám vasárnapot, de nagyon kritikus szemmel, logikusan, hát nem gyönge.

Ahogy a semmiről tud ennyit beszélni és milyen megszállottak!

Meg ugye elvárás, hogy a havi jövedelmed 20-30%-a meglegyen, mint perselypénz, állítólag. Persze biztos csak mendemonda, rosszindulatú pletyka, persze...

Ha megkeresztelkedsz, aztán meg már tuti nem hagy békén, nem lesz nyugtod, inkább jegeld a dolgot, mint elkapkodd. És igen, visszaélnek a betegségeddel.

2014. júl. 14. 16:01
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha már felmerül a kérdés, mi több, itt kérdezed, akkor NEEE!
2014. júl. 14. 16:09
 20/20 A kérdező kommentje:

Egy ideig, sőt néztem archívum felvételeket, a zenéjük közül egy pár tetszett egyet-kettőt még énekeltem xD,

meg néztem TV-ben az élő adásokból párat, igen kritikus szemmel nézve mintha magukon kívül lennének, vagy hasonló történik velük.

Nagymamám szokta mondani hogy a Németh Sándor megnyom egy gombot mint egy computer és órákon keresztül mondja, ő pléldául elismeri a tudását, és tényleg van sütnivalója xD, igazi szónok.

Nekem még a tized leperkálása is sok lenne, nem hogy 20-30% pénz a bruttóból.

Rendben jegelem :).

Mindig azt mondja hogy csak Jézus tud megszabadítani a betegségemből.

Kíváncsi vagyok hogy ő 100% segítőkészségből akar bevonni a gyülijébe vagy van egyéb szándék vagy őt is manipulálják-e.

Utolsó válaszoló: neked is igazat adok :).

2014. júl. 18. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!