Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen nyelvi szófordulatokat...

Milyen nyelvi szófordulatokat tudtok a Bibliából?

Figyelt kérdés

Én ugyan nem vagyok vallásos, de irodalomból éppen a Bibliát vesszük. (zavarban is vagyok miatta, hogy eléggé tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban. Tudom, hogy ez alaptudás, de ugye eddig nem volt okom találkozni vele)

A házink holnapra, hogy írjunk minnél több állandósult szófordulatot a Bibliából...

Elözőleg én feleltem, és hát elég rosszul, ezért szeretnék javítani azzal, hogy sokat írok. (Jegyet nem kapok, de szerzek vele egy jó pontot a tanárnőnél)

Tudnátok segíteni?

Köszönöm!

13/L

2010. febr. 24. 17:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
észrevettétek, hogy egy vallásos oldalon sokan támadásnak értékelik azt, hogy valaki Jézus megismerésére buzdít valakit? vajon miért? ennyire számítana egyes embereknek, hogy hány %-osak? vagy valami más oka van? ezt nem értem.
2010. febr. 25. 07:49
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
19:51b példáúl azt írja, hogy a jó mester megvárja, míg a tanítvány keresi fel őt. lehet, hogy a kung-funál, vagy a shaolinoknál ez számít jó mesternek, de talán ezen az oldalon mégis Jézust kellene etalonnak venni, aki bizony kereste az emberekkel való kommunikáció lehetőségét, és ment, ment, ment, és tanított. pl a szamaritánius asszony esete. nyílván nem is növesztett akkora pocakot, mint napjaink "tanítói" akik tényleg azt várják, hogy megkeressék őket az emberek, mert lusták Jézust követni, inkább a templomban, és egyéb összejöveteli helyeken várják, hogy bejjöjjenek az emberek, és végighalgassák őket, majd mehessenek haza. van egy elképzelésem, mit mondana Jézus az ilyen gondolkodásmódú embereknek.
2010. febr. 25. 07:55
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne hasonlísd már magad Jézushoz...
2010. febr. 25. 08:55
 24/28 anonim ***** válasza:
ha valaki kíváncsi az igazságra, szerintem a bibliát olvassa, mintsem érdekes webhelyeket böngésszen.
2010. febr. 25. 11:34
 25/28 anonim ***** válasza:

"Ne ítélj,hogy ne ítéltessék"

Nem ilyenekre gondoltál?

Ha nem akkor elnézést,segíteni akartam:$

2010. febr. 25. 13:33
 26/28 anonim ***** válasza:
Leggyakoribb szófordulat az "És..." használata. Figyeld csak meg!
2010. febr. 25. 14:58
 27/28 anonim ***** válasza:

Bocsánat, de lefordítom az itt történteket a kérdező szemszögére. Van egy házi feladata, szeretné jól megcsinálni, ez azt gondolom, dicséretes. Úgy gondolja, jól jönne egy kis segítség, és mivel a téma a Bibliával kapcsolatos, gondolta, megkérdezi a vallásosokat, akik nyilván ismerik a Bibliát. Erre a helyett, hogy valódi segítséget kapott volna egy valós kérdésre, ami után azt mondhatta volna, egész jó fejek ezek a hívő emberek, máskor is megkérdezem őket, más témákban is, olyan megtapasztalást élt át, hogy azt hiszem kétszer is meggondolja, szóba áll-e még egyszer magát hívőnek valló emberrel. Azt gondolom, van miért szégyenkezzünk az Isten előtt.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 25. 19:56
 28/28 A kérdező kommentje:

Hát igen...valahogy így, ahogy az elöző mondja!

Mindenesetre köszönöm a válaszokat, a házimra kaptam pluszpontot és összejött az ötös!

KÖszönöm!

2010. febr. 26. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!