Milyen nyelvi szófordulatokat tudtok a Bibliából?
Én ugyan nem vagyok vallásos, de irodalomból éppen a Bibliát vesszük. (zavarban is vagyok miatta, hogy eléggé tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban. Tudom, hogy ez alaptudás, de ugye eddig nem volt okom találkozni vele)
A házink holnapra, hogy írjunk minnél több állandósult szófordulatot a Bibliából...
Elözőleg én feleltem, és hát elég rosszul, ezért szeretnék javítani azzal, hogy sokat írok. (Jegyet nem kapok, de szerzek vele egy jó pontot a tanárnőnél)
Tudnátok segíteni?
Köszönöm!
13/L
"Ne ítélj,hogy ne ítéltessék"
Nem ilyenekre gondoltál?
Ha nem akkor elnézést,segíteni akartam:$
Bocsánat, de lefordítom az itt történteket a kérdező szemszögére. Van egy házi feladata, szeretné jól megcsinálni, ez azt gondolom, dicséretes. Úgy gondolja, jól jönne egy kis segítség, és mivel a téma a Bibliával kapcsolatos, gondolta, megkérdezi a vallásosokat, akik nyilván ismerik a Bibliát. Erre a helyett, hogy valódi segítséget kapott volna egy valós kérdésre, ami után azt mondhatta volna, egész jó fejek ezek a hívő emberek, máskor is megkérdezem őket, más témákban is, olyan megtapasztalást élt át, hogy azt hiszem kétszer is meggondolja, szóba áll-e még egyszer magát hívőnek valló emberrel. Azt gondolom, van miért szégyenkezzünk az Isten előtt.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Hát igen...valahogy így, ahogy az elöző mondja!
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, a házimra kaptam pluszpontot és összejött az ötös!
KÖszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!