Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen nyelvi szófordulatokat...

Milyen nyelvi szófordulatokat tudtok a Bibliából?

Figyelt kérdés

Én ugyan nem vagyok vallásos, de irodalomból éppen a Bibliát vesszük. (zavarban is vagyok miatta, hogy eléggé tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban. Tudom, hogy ez alaptudás, de ugye eddig nem volt okom találkozni vele)

A házink holnapra, hogy írjunk minnél több állandósult szófordulatot a Bibliából...

Elözőleg én feleltem, és hát elég rosszul, ezért szeretnék javítani azzal, hogy sokat írok. (Jegyet nem kapok, de szerzek vele egy jó pontot a tanárnőnél)

Tudnátok segíteni?

Köszönöm!

13/L

2010. febr. 24. 17:47
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Szeretnék bocsánatot kérni, hogy rossz helyre raktam a kérdést :S

1. válaszoló: Örülök, hogy megosztottad velem a véleményed, mint már említettem, nem vagyok vallásos és nem hiszek Istenben, de örülök, hogy te igen.

2. válaszoló: Köszönöm! ^^

3. válaszoló: Nem tudom mi az a nehézagyú jehovás... 13 vagyok, kérlek...! Igen házi feladatként érdekel... A szüleim sem vallásosak, soha még nem került Biblia a kezembe...Bár van itthon. Eddig nem került szóba soha az életemben ez a dolog...most viszont tananyag...Elnézést, hogy így neveltek a szüleim és lehet, hogy nem érzitek megfelelőnek, hogy eddig nem foglalkoztam a Bibliával, de számomra ez nem olyan létfontosságú dolog...:(

4. válaszoló: Már most összezavarodtam...(Ha ez a vallásos, hites dolog kerül szóba, mindig...:S)

5. válaszoló: Köszönöm ^^

6. válaszoló: Ezt nemértem... ^^"

7. válaszoló: Elnézést....De ez már rég nem a kérdésemhez tartózik...!

8. válaszoló: Köszönöm! ^^

2010. febr. 24. 19:12
 12/28 A kérdező kommentje:
9. válaszoló: Hát nemépp ilyenek kellenek nekem, de köszönöm! ^^ Amúgy én 6osztályos gimibe járok és 7.es vagyok, azért anyag.
2010. febr. 24. 19:14
 13/28 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. itt az idő, hogy elgondolkodj, miért is vagy ezen a 100 000 km/órás sebességgel száguldó izzó földgolyón. itt az ideje, hogy megkérdezd: ki alkotta meg a természet páratlan szépségeit, a virágokat, az állatokat, az embert? itt az ideje, hogy felnézz a csillagos égre, és megkérdezd: ki alkotta azokat? vajon minden véletlenűl jött létre? vajon valaki megalkotta ezeket? vajon az a valaki most is figyel engem? és pontosan ismer?
2010. febr. 24. 19:19
 14/28 anonim ***** válasza:

kedves 19:19-es!

itt az idő, hogy elgondolkodj rajta, hogy miért akarsz te mások gondolkodásmódjába belemászni?

oké, te vallásos vagy, ez tök jó.

de hallottál már arról, hogy az igazi, jó mester nem akar magának tanítványt fogni? a jó mester megvárja, amíg a tanítvány keresi fel őt...

ergo miért akarod, hogy a kérdezőnek 13 éves létére az legyen a legnagyobb gondja, hogy vajon hogy került a Földre, ha egyébként nem vallásos? azaz: miért akarod megtéríteni? mert burkoltan ugyan, de ez az.

ha igazán mélyen hiszel a vallásodban - és ez minden emberre vonatkozik - akkor azt nem akarod téríteni, mert annyira biztos vagy benne, hogy az az igaz mind közül, hogy teljesen magától értetődőnek veszed, hogy "akinek esze van", az úgyis megtér az adott vallásra.

akkor pedig miért a térítés?

ez úgy általánosan igaz egyébként minden önjelölt prófétára...

2010. febr. 24. 19:51
 15/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A hiba nem benned van, 13 évesen azt gondoltad, ha egy olyan rovatban teszel fel egy értelmes kérdést, amit vallásnak neveznek, akkor magukat vallásosnak valló emberek értelmes választ adnak. Egyébként teljesen logikus, ha egy Bibliával kapcsolatos kérdést ebben a rovatban teszel fel. Szerintem te tartozol azon kevesek közé, aki ezt a rovatot arra használod, amire való. És most bocsáss meg off-olni fogok./gyakran szoktam/

"ha elítéltek azért, mert felhívtam a figyelmét arra, hogy fordítson több figyelmet a bibliára, és ismerje meg jobban Jézust, vajon ti milyen valláshoz tartoztok? a ti vallásotok nem ezt teszi első h?elyre"

Nem! A mi vallásunk a szeretetet teszi az első helyre. A gyermekeimnek nagyon sokszor elmondtam már: Mindenkinek mindent el lehet mondani, csak nem mindegy, hogy mikor, és hogyan. És ha nem tudod szeretettel mondani, inkább ne mondj semmit. Bocsánatot kérek mindenkitől, mert én magam sem tartottam be ezt ezeken az oldalakon maradéktalanul. Prédikálni sokkal könnyebb, mint megélni az igét.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 24. 20:05
 16/28 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még egy:

Akinek van füle a hallásra, hallja...

2010. febr. 24. 20:09
 17/28 anonim ***** válasza:

Biblia az interneten:

Modern nyelvezetű: [link]

Régies: [link]

2010. febr. 24. 20:09
 18/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom ez jó-e de leírom:

aki a szemet alkotta, az ne látna, aki a fület az ne hallana?

2010. febr. 24. 20:13
 19/28 A kérdező kommentje:

10. válaszoló: Kicsikét lemaradtam...Nem szeretnék ezekre válaszolni és 13 évesen nem is ezen akarok gondlokodni

11. válaszoló: Köszönöm, hogy megvédesz!

12. válaszoló: Köszönöm, aggódtam, hogy nem jó helyen van a kérdés, de akkor megnyugtattál!

13. válaszoló: Köszönöm! ^^

14. válaszoló: Ömm...Okéé...

15. válaszoló: Köszönöm! ^^

2010. febr. 24. 20:44
 20/28 anonim ***** válasza:
9%
Egyébként ha tényleg érdekel a vallás, kíváncsi vagy az Igazságra, stb., akkor javaslom nézz be ide: [link]
2010. febr. 24. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!