Hogyan szüneteltessem, vagy felejtsem el azt, amiben eddig hittem?
Én hiszem, hogy van Isten és Sátán. Pár éve viszont már azt sem tudom, hogy hol áll a fejem.
Nagyon sok kudarc ért, sok sérelem és mindez vallási témában is. Hittem, hogy jobb lesz, de soha nem lett.
Hittem Istenben, hogyha én is teszek, ő is megsegít, de mást tapasztaltam. Utána elindult az az ostoba folyamat nálam, hogy jobban hittem Sátánban, de elegem van.
Pihentetni akarom ezt az egészet, vagy akár elfelejteni.
Lehet, nem egyértelmű, amit írok, de abban kérek segítséget,hogy hogyan tegyem ezt...
Számomra a sok csalódás, s hogy Istenben bíztam, hogy segít, csak stresszbe vitt, mikor rossz ért. Ennek akarok véget vetni.
Már próbáltam, de akárhányszor kalandozik a gondolatom, mindig ezek jutnak eszembe és nem tudok nem foglalkozni ezzel. Ez a baj.
Én nem akarom. Egyszerűen el akarom felejteni, hogy léteznek, szüneteltetni akarom ezt az egészet és talán megtalálni a benső békét.
Remélem érthető nagyjából.
Köszönöm a segítséget, tanácsokat.
szia
az irásodban kirajzolódik, hogy nem Isten hagyott el, hanem a "Barátaid"
Isten soha nem hagy el senkit, rossz társaságot választottál és most haragszol Istenre, pedig Te választottad, nem a Teremtő
Ezenkivül az ismereted hiányos ezért érzed azt amiről beszélsz
Jézus és az Atyja mindenben tájékoztatnak, hogy ne érjen meglepetés, vagy csalódás, mert ezeknek a "rossz" dolgoknak egy keresztény életének része sajnos még
Isten a hűségeseit nem tartja burokban, soha nem is tartotta, de egyet megigért nekik,
(1Korintusz 10:13) 13 Nem ért benneteket más kísértés, csak ami általános az embereknél. De hű az Isten, és nem hagy titeket azon felül kísérteni, amit el tudtok viselni, hanem a kísértéssel együtt a kivezető utat is elkészíti, hogy kitartóan tudjátok tűrni.
ez a vers elmondja, hogy nincs olyan ember aki ne élne át nehézségeket, különösen azok akik hozzá akarnak hűségesek lenni, mert Sátánnak pontosan az a célja hogy távol tartson Istentől.
De ha ezeket rendezed magadban akkor könnyebb lesz és élvezheted Isten szerető gondoskodását.
Javaslom, hogy a megerősödésedet illetően kérj dijmentes Biblia tanulmányozást a jw. org honlapon
nem jár semmilyen anyagi, vagy elkötelezettségi feltételekkel ami akaratod ellen megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!