Hogyan szüneteltessem, vagy felejtsem el azt, amiben eddig hittem?
Én hiszem, hogy van Isten és Sátán. Pár éve viszont már azt sem tudom, hogy hol áll a fejem.
Nagyon sok kudarc ért, sok sérelem és mindez vallási témában is. Hittem, hogy jobb lesz, de soha nem lett.
Hittem Istenben, hogyha én is teszek, ő is megsegít, de mást tapasztaltam. Utána elindult az az ostoba folyamat nálam, hogy jobban hittem Sátánban, de elegem van.
Pihentetni akarom ezt az egészet, vagy akár elfelejteni.
Lehet, nem egyértelmű, amit írok, de abban kérek segítséget,hogy hogyan tegyem ezt...
Számomra a sok csalódás, s hogy Istenben bíztam, hogy segít, csak stresszbe vitt, mikor rossz ért. Ennek akarok véget vetni.
Már próbáltam, de akárhányszor kalandozik a gondolatom, mindig ezek jutnak eszembe és nem tudok nem foglalkozni ezzel. Ez a baj.
Én nem akarom. Egyszerűen el akarom felejteni, hogy léteznek, szüneteltetni akarom ezt az egészet és talán megtalálni a benső békét.
Remélem érthető nagyjából.
Köszönöm a segítséget, tanácsokat.
Nem részletezném. Az életben az emberek miatt főleg, akikben bíztam cserben hagytak.
Akkor sok balszerencse, rengeteg betegség.
Biztos cserben hagytak?
Balszerencse nem létezik.
Mi a betegséged, komoly?
igen, amikor a legnagyobb szükségem lett volna rájuk. Minden jóban velem, de rosszban nem.
Komoly és sok van sajnos.
Pedig szívesen segítenék.
Azt mondták neked, hogy nem segítünk?
Semmit nem mondtak. Egyszerűen faképnél hagytak.
De itt nem ezen van a hangsúly, hanem a kérdésemen, amire választ szeretnék.
6:
,,Nem tudsz abban hinni, amiben akarsz. A hited a pillanatnyi legjobb tudásod a világról. Nem lehet szüneteltetni. Akkor fog változni a hited, ha tanulsz, illetve ha te magad változol."
Ez mind igaz. Köszönöm.
Pedig szüneteltetni akarom, vagy nem is gondolni rá. Nem megy! Teljes mértékben igazat adok abban, hogy számomra ez a tudás a világról, persze van több is, de nekem ez az, ami gyerekkorom óta meg van alapban.
Nem tudok hinni, amiben akarok, mert ahányszor akartam, mindig kudarc ért.
Én hogy változzak? Vagy egyáltalán hogyan kellene hozzáállnom, kezdenem? Félek, hogy nem megy...
Figyike! Nem vagy tisztában egy lényeges dologgal. A hit nem azt jelenti, hogy elhiszed, hogy létezik. Amikor azt mondom, hogy higgy bennem, akkor szerinted arra kérlek, hogy hidd el, hogy létezem? Nagyon nem. Arra kérlek, hogy teljesen, feltétel nélkül bízz meg bennem.
Ha bíznál, és nem csak az elhiszem-hogy-létezel-ig jutnál, nem akarnál megszabadulni attól, akiben hiszel.
Jak 2,19
Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.
Mit kellett volna tenniük?
Tudom hogy az égvilágon semmiközöm hozzá...
De miért nem írod le? Jobban fáj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!