A hivok szerint a kutya a farkasbol fejlodott ki, vagy Isten kulon-kulon teremtette oket?
Mi a kulonbozo felekezetek allaspontja errol?
Nem kotekedesbol kerdezem, csak a minap valaki azt irta, hogy az o felekezetenek hite szerint a kutya kulon lett teremtve.
"Azzá leszel, amit eszel"
Ezt hogyan tudnád értelmezni?
Én úgy tudom, hogy a kutya és a farkasnak volt egy közös őse, amit Isten teremtett. (ezt nem én állítom).
van egy gyanúm, hogy a kérdés nem komoly, de válaszolok, hátha mégis:
fogalmuk nincs a hívőknek, már ha kereszténységről van szó, a Biblia nem tartalmaz természettudományos kinyilatkoztatásokat, ezért van ,hogy a legtöbb keresztény elismeri az evoluciot is pl (katolikus egyház pl hivatalosan is, más egyházaknak nem igazán van ilyen "hivatala"), következés képpen az állatvilággal kapcsolatban is a természettudományokra hagyatkoznak a keresztények.
Persze sok keresztény beleköt az "evolucioba" de ez a kötekedés inkább abban áll ,hogy ez most csak úgy véletlenül volt, vagy tudatosan, na erre maga az evolucio elmélet nem terjed ki, az csak a hogyant magyarázza, tehát ne msi az evolucioba kötnek bele.
Szia
bár konkrétan a Biblia nem emliti, de két dolgot viszont megemlit amiből sejthetjük
Isten teremtett vadon élő állatokat, és házi állatokat
(1Mózes 1:24) 24 Majd ezt mondta Isten: „Hozzon elő a föld élő lelkeket a nemük szerint: háziállatokat, csúszó és mászó állatokat és a föld vadállatait a maguk neme szerint!” . . .
Ez nem azt jelenti hogy Isten vérszomjas állatokat teremtett amik támadnak, hanem hogy vannak ház körüli célra, és van Vadonban nem házi célra teremtett állatok, ellenben egyszerüen csak állatokat irna és nem lenne melléknév képzője a szónak
A bibliai elbeszélés szerint külön.
Ebből is jól látszik, hogy az elbeszélés nem természettudományos igényű, hiszen minden háziállatnak megvan vagy megvolt a vad megfelelője. A háziasítás az ember műve, nem külön teremtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!