Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus feltámadása sosem...

Jézus feltámadása sosem történt meg?

Figyelt kérdés

A legrégebbi bibliában, a sínai kódexben olvasható a legkorábbi evangélium, Márk evangáliuma, mely úgy fejeződik be, hogy Jézus nem jelenik meg a tanítványok előtt és azok megrémülve menekülnek el és nem viszik hírét a feltámadásnak. Ennél korábbi evangélium nem létezik, később már átírták a másolatokat, és azokhoz hozzá írták Jézus megjelenését.

Vagyis a feltámadás valójában nem történhetett meg, és nem is tudhattak róla.

2015. ápr. 5. 14:35
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:

"Feltételezem, olvastad te magad, alaposan utána jártál az állításodnak... szeretném én is olvasni, légy szíves !"

Menj el a British Múzeumba és kérd meg őket, hogy hadd olvashasd ki, bár nem sokat értenél belőle.

Én a sínai kódexről készült tanulmányt olvastam a könyvtárban, menj el te is egy könytvárba, és kérd ki, ha nincs kedved a britekhez utazni. De ha hívő vagy, inkább hagyd a fenébe, nehogy csalódj a hitedben.

2015. ápr. 5. 17:24
 12/67 anonim ***** válasza:
93%

"Én a sínai kódexről készült tanulmányt olvastam a könyvtárban"- tehát nem jártál utána az állításodnak, csak olvastál egy tanulmányt...hm, és mindent egyből elhittél neki, mert papírra volt írva....

(a tanulmány címét és lelőhelyét kérném !!) "menj el te is egy könytvárba, és kérd ki"- ha adsz címet, miért ne ?!

"Menj el a British Múzeumba és kérd meg őket"- rendben, épp mostanában tervezem Angliába utazni, szóval ott ki van állítva szabadon, bárki által olvashatóan ?

Pontosan hol ? Vajon az említett tanulmány szerzője látta és olvasta az eredetit, vagy ő is másodkézből vette az infóit ?

"bár nem sokat értenél belőle"- ezt honnan veszed ?? te egy tanulmányt olvastál róla...én viszont tudok angolul is, ógörögül is, szóval ???

2015. ápr. 5. 17:42
 13/67 anonim ***** válasza:
38%

Vidiripi

"Úgy, hogy egyesek kitalálták, és el kezdték hirdetni."

Hát persze hogy úgy. Azzal az aprócsa ténnyel nem számolva hogy már megalakulásátol kezdve üldözték mind a híveit mind az írásait pusztították.

S ennek ellenére fent maradt és az egész világon elterjed. Véletlenül!

Neked nagyobb a hited mit az enyém!

Kérdező!

"Ezért kellett átírni az evangéliumokat, Márké a legkorábbi, a sínai kódexben, ahogy írtam nincs benne a feltámadás,..."

Csak az a baj hogy már az Ószövetségben számtalan prófécia szólt a Messiásról.

S ezt ismerték a zsidók is az írástudók.

Tehát akkor nem átírták hanem leírták. Mivel ha átírják akkor ellentmondásba keveredne az Ószövetségben írtakkal. S az nagyon gyorsan kiderülne.

Tehát vagy valamit félre értettél. Vagy az egész tanulmány egy vicc.

"Szóval azért terjedt el a kereszténység, mert meghamisították Jézus történetét."

Akkor a római istenek tisztelete azért szünt meg mert azok meg igazak voltak?

2015. ápr. 5. 18:08
 14/67 anonim ***** válasza:
65%

A British Muzeum arról híres (állítólag), hogy rablott holmik gyűjtőhelye, a Sinai Kódex nagyobbik rész is így került hozzájuk. "Lapjait Lipcsében, Szentpéterváron és Londonban, a British Museumban őrzik." [link]

Szóval az egészet nem lehet megnézni a Angliában. Viszont évek óta fenn van digitalizálva az interneten az eredeti kódexlapok és azok átirata és azok fordítása is megtalálható itt: [link]

A kérdésed kommentárjában hivatkozott Márk evangéliumának utolsó fejezete pedig itt található:

[link] manuscript.aspx?book=34&chapter=16&lid=en&side=r&verse=6&zoomSlider=0

Elolvastam az eredeti görögöt és ott is feltámadást ír.

Ott a linkem a Sinai Kódexhez, ellenőrizheted, hogy igazat mondok-e.

2015. ápr. 5. 18:24
 15/67 A kérdező kommentje:

"Pontosan hol ? Vajon az említett tanulmány szerzője látta és olvasta az eredetit, vagy ő is másodkézből vette az infóit ?

"bár nem sokat értenél belőle"- ezt honnan veszed ?? te egy tanulmányt olvastál róla...én viszont tudok angolul is, ógörögül is, szóval ???"

Tehát tudsz ógörögül, de nem hallottál még a sínai kódexről...

Nem kell túlragoznod, menj el egy nagyobb könyvtárba, és mondd meg, hogy mutassák meg a sínai kódexről akarsz tudni többet, adnak könyveket.

A tanulmányt többen írták, neves régészek és bibliakutatók, akik elolvashatták, tanulmányozták az eredeti könyvet, ami a British Múzeumban látható.

2015. ápr. 5. 18:58
 16/67 A kérdező kommentje:

"Csak az a baj hogy már az Ószövetségben számtalan prófécia szólt a Messiásról.

S ezt ismerték a zsidók is az írástudók.

Tehát akkor nem átírták hanem leírták. Mivel ha átírják akkor ellentmondásba keveredne az Ószövetségben írtakkal. S az nagyon gyorsan kiderülne.

Tehát vagy valamit félre értettél. Vagy az egész tanulmány egy vicc."

Már hogy lenne vicc a sínai kódex, ha az, akkor a bibliátok is az, mivel arról másolták.

Hogy jön ide a messiás várása? Több ezer évvel Jézus előtt várták egy Messiást, több messiás jött és ment, elég Simeonra gondolni, aki szintén harmad nap támadt fel.

Ott az eredeti Márk evangéliuma, abban a tanítványoknak nem jelenik meg Jézus, nem viszik hírét a feltámadásnak, hanem elszaladnak. Ez volt a legeslő, a többit erről másolták és toldották ki, hogy a hívők higgyenek.

Ha ez neked vicc, akkor te magad röhögöd ki a bibiliát.

2015. ápr. 5. 19:03
 17/67 A kérdező kommentje:

"Elolvastam az eredeti görögöt és ott is feltámadást ír."

Csak éppen Jézus nem jelent meg a tanítványok előtt, azok nem látták, ezért nem is hitték és nem is hirdették a feltámadást. Na?

2015. ápr. 5. 19:04
 18/67 anonim ***** válasza:
43%

"Tehát tudsz ógörögül, de nem hallottál még a sínai kódexről..."

Én vagyok a mai 15:14-es, 17:42-es, 18:24-es is, ahol linkeltem neked a Sinai Kódexet.

Naná, hogy hallottam róla, sőt azt is tudtam, hogy évekkel ezelőtt digitalizálták.

Azért nem említettem korábban, mert próbára akartalak tenni, hogy te tudsz-e róla....olvastad-e, vagy csak össze-vissza HAZUDOZOL, hogy mi van benne.

"A tanulmányt többen írták, neves régészek és bibliakutatók, akik elolvashatták, tanulmányozták az eredeti könyvet, ami a British Múzeumban látható."-

A linkje még egyszer (a távoli és elzárt British Múzeum helyett) [link]

2015. ápr. 5. 19:15
 19/67 anonim ***** válasza:
38%

Vidiripi

Kérdező!

"Már hogy lenne vicc a sínai kódex, ha az, akkor a bibliátok is az, mivel arról másolták."

Rendkívül egyszerűen! Így: "Vagy az egész tanulmány egy vicc."

De kiemelem neked. Azt írtam hogy TANULMÁNY az a vicc.

"Hogy jön ide a messiás várása?"

Ja hogy nem tudod. Akkor mehetsz vissza a könyvtárba olvasni, kutatni az összefüggést!

"Több ezer évvel Jézus előtt várták egy Messiást, több messiás jött és ment, elég Simeonra gondolni, aki szintén harmad nap támadt fel."

Ezt hol írja a Biblia? Mert van Simeon a Bibliában nem is egy.

"Ott az eredeti Márk evangéliuma, abban a tanítványoknak nem jelenik meg Jézus, nem viszik hírét a feltámadásnak, hanem elszaladnak. Ez volt a legeslő, a többit erről másolták és toldották ki, hogy a hívők higgyenek.

Ha ez neked vicc, akkor te magad röhögöd ki a bibiliát."

A Bibliát nagybetűvel kell írni mert az a neve.

De én nem olvastam az eredeti Márk evangéliumot így hogy nevethetném ki a Bibliát?

Csak azt nem tudom hogy ezt az információt miért nem hozták még nyilvánosságra hivatalosan és miért nem ezt tanítják az iskolákban? Tényleg ezért hittek a hívők?

Mikor is keletkezett a Sínai-kódex? A 4.században!

De akkor mi történt a több száz év alatt? S ha az a legrégebbi fennmaradt evangéliumi gyűjtemény akkor honnét lehet tudni hogy rengeteg átírás van benne?

"Csak éppen Jézus nem jelent meg a tanítványok előtt, azok nem látták, ezért nem is hitték és nem is hirdették a feltámadást."

Akkor mit csináltak és később miért kezdték el még is hirdetni a tanítványok? Vagy akkor ki hirdette és miért? Logikailag nem akar ez össze állni.

Akkor mi volt az egésznek az értelme? Hazugság az egész történet azt állítod. De azt tudjuk hogy már a kialakulásakor üldözték ahogy csak tudták az akkori világ legerősebb hatalma is maga a császár. S egy hazugság miatt képesek voltak a tanítványok meghalni akik nem is hirdették a feltámadást mert az nem történt meg!

Hát gyönyörű történet! Vagy kihagytam valamit?

2015. ápr. 5. 20:03
 20/67 anonim ***** válasza:
73%

"Oké legyen hazugság. De akkor hogy lehet az hogy abban az időben élt emberek az életüket adták egy hazugságért."

Ugyanúgy, ahogyan a náci Németországban is milliók adták az életüket egy nagy hazugságért.

"Elvették mindenüket s ha ez nem volt elég akkor még meg is ölték őket. Miért haltak meg egy hazugság miatt? Miért volt nekik ez jó?"

Erről őket kellene megkérdezned...

"S hogyan tudtak egy hazugsággal annyi követőt gyűjteni?"

És a nácik? És Mao? És Sztalin? És az összes többi zsivány hadvezér vagy nagyúr?

2015. ápr. 5. 21:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!