Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak még evolúciót tagadó...

Vannak még evolúciót tagadó keresztények?

Figyelt kérdés

2015. márc. 30. 11:10
 81/119 anonim ***** válasza:
8%

"Ami viszont sokkal hasznosabb, ha nyilvánosan kinevetjük, vicc tárgyává állítjuk be őket. (.....) nem kell nekik sok, hogy elgondolkozzanak, de ezt nem észérvekkel kell elérni, mert azt már kiirtották belőlük, sokkal inkább nyilvános megalázással."

Az ilyen írásokat olvasva értem meg, hogy miért vagytok a Biblia szerint ,,vakok" és ,,süketek".

Máté 23:12

Aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik.

1 Korintusz 1:19-21

"Mert meg van írva: „El fogom veszteni a bölcsek bölcsességét, és félretolom a műveltek intelligenciáját.” 20 Hol a bölcs? Hol az írástudó? Hol ennek a világrendszernek a vitázója? Nem tette-e bolondsággá az Isten a világ bölcsességét? 21 Mivel ugyanis — az Isten bölcsességének megfelelően — a világ a maga bölcsessége útján nem ismerte meg az Istent, az Isten jónak látta, hogy a prédikált dolgok bolondsága által mentse meg a hívőket."

1 Korintusz 1:27-29

,,hanem a világ bolondjait választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse a

bölcs embereket, és a világ gyöngéit választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket, 28 és a világ nem előkelőit és a lenézetteket választotta ki az Isten, a nem létezőket, hogy semmivé tegye a létezőket, 29 hogy egy test se dicsekedjen az Isten színe előtt."

Lukács 10:21

„Nyilvánosan dicsérlek, Atyám, égnek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és a műveltek elől, és a kisgyermekeknek kinyilatkoztattad őket.”

Ezt Jézus mondta, mégpedig azért, mert a Bibliában leírt igazság megértése nem mindenkinek adatik meg. Jehovának, aki „égnek és földnek Ura”, jogában áll elrejteni, avagy kinyilatkoztatni az igazságot. Ő azonban nem önkényesen dönti el, hogy kinek nyilatkoztatja ki. Akkor mi alapján?

Jehova az alázatos embereket kedveli, a gőgöseket viszont nem ( Jakab 4:6 ). Elrejti az igazságot „a bölcsek és a műveltek elől”, mármint akik a világ szemében azok, és akik büszkén és magabiztosan úgy érzik, hogy nincs szükségük Isten segítségére ( 1Korintusz 1:19–21 ). Ellenben kinyilatkoztatja az igazságot „a kisgyermekeknek”, vagyis azoknak, akik őszinte szívvel, gyermeki alázattal közelednek hozzá ( Máté 18:1– 4; 1Korintusz 1:26–28 ). Isten Fia, Jézus mindkét típusú emberrel találkozott. Sok büszke, tanult vallási vezető nem értette meg az üzenetét, az alázatos halászok viszont igen ( Máté 4:18–22; 23:1–5; Cselekedetek 4:13 ). Mindamellett néhány jómódú és művelt ember valódi alázatosságról tett tanúságot, és Jézus követője lett ( Lukács 19:1, 2, 8; Cselekedetek 22:1–3 ).

Mindent összevetve tehát elmondhatjuk, hogy az Igazság megismerését a Biblia Istene elsősorban az alázatossághoz köti, viszont nem részesíti előnyben azokat, akik bölcsnek tartják magukat. Ellenkezőleg, azokat részesíti előnyben, akiket az ilyen bölcsek talán lenéznek.

2015. ápr. 4. 20:48
 82/119 anonim ***** válasza:
100%
A #61-ben megkaptad a válaszokat, ha nem vagy hajlandó elolvasni az csupán a te szegénységi bizonyítványod. Magadban persze pontosan tudod hogy egyetlen érved sem állja meg a helyét, de hát ugye egy hithű kreacionistának fizikai fájdalmat okozna bevallani hogy téved.
2015. ápr. 4. 20:52
 83/119 anonim ***** válasza:
100%

"Aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik. "

Na igen, megint a Biblia kétértelműsége. Ezt lehet úgy is értelmezni, ahogyan te teszed, meg lehet úgy is, hogy te vagy az, aki felmagasztalja magát, mert úgy érzed, az egyedüli igazság birtokában vagy, és mi vagyunk azok akik megalázzák magukat azzal, hogy lealacsonyodunk a te szintedre vitába szállni veled. Most akkor melyik a valódi értelme?

2015. ápr. 4. 20:54
 84/119 anonim ***** válasza:
0%

"A #61-ben megkaptad a válaszokat, ha nem vagy hajlandó elolvasni az csupán a te szegénységi bizonyítványod."

Hát ha szerinted azok válaszok, akkor legyen neked a hited szerint. Szerintem viszont az, hogy magyar vagy angol nyelven beszélnek hülyeségeket, semmit sem számít. Semmi sem cáfolja, amiket leírtam, mert azok tények!

"Na igen, megint a Biblia kétértelműsége. Ezt lehet úgy is értelmezni, ahogyan te teszed, meg lehet úgy is, hogy te vagy az, aki felmagasztalja magát, mert úgy érzed, az egyedüli igazság birtokában vagy, és mi vagyunk azok akik megalázzák magukat azzal, hogy lealacsonyodunk a te szintedre vitába szállni veled. Most akkor melyik a valódi értelme?"

Szó sincs itt a Biblia kétértelműségéről, ez egy általános bibliai alapigazság, ami természetesen ugyanúgy igaz rád is, mint rám. Akinek nem inge, ne vegye magára, én ezt a verset azon hozzászólónak szántam, akinek írására reagáltam, meg persze azoknak akik ostobának, valláskárosultnak stb. neveztek, mert ott nem kérdés, ki beszél magas lóról, ki magasztalja fel magát annyira, hogy ilyen stílusban mer beszélni embertársával... A Biblia tanúsága szerint az ilyen ember tehát előb vagy utóbb megaláztatik, remélem most már érthető.

2015. ápr. 4. 22:00
 85/119 anonim ***** válasza:
91%

Hisztipisti, eltakarodhatsz a retkes f#szba a bibliás idézeteiddel, mi már elmúltunk agyban is 5 évesek.

Mi sem idézgetünk a Buci-Maci magazinból visszavágásként, légyszi te se másolgass be esti meséket.

Kössz.

2015. ápr. 4. 22:23
 86/119 anonim válasza:
100%
Jaj!Ha kifogyunk az ilyen kérdésekből akkor túl sok fölösleges popcorn marad!De!Nyugodjunk meg még vannak nekünk a szerelem,sex és a családi kapcsolatok téma!
2015. ápr. 4. 22:40
 87/119 anonim ***** válasza:
100%
#84: Na látod, hogy kétértelmű a Biblia. Te így értelmezed az idézett sor értelmezését, ahogy leírtad (és amire céloztam előző hozzászólásomban), én meg úgy értelmezem, ahogy előző hozzászólásomban írtam. Mindkét értelmezés megállja a helyét, ha megfelelő szemszögből nézed. Ez a baj a Bibliával, hogy a legtöbb helyen kétértelmű, kétélű fegyver, csak megfelelő nézőpontba kell helyezkedned hozzá.
2015. ápr. 5. 02:18
 88/119 anonim ***** válasza:
0%

"Na látod, hogy kétértelmű a Biblia. Te így értelmezed az idézett sor értelmezését, ahogy leírtad (és amire céloztam előző hozzászólásomban), én meg úgy értelmezem, ahogy előző hozzászólásomban írtam."

Vagyis így:

"mi vagyunk azok akik megalázzák magukat azzal, hogy lealacsonyodunk a te szintedre vitába szállni veled."

Egyrészt ami itt folyik, az nem nevezhető vitának, másrészt ahhoz még mindig nem kell különösebben alázatosnak lenni, hogy egy magadtól butább emberrel vitába szállj, vagy szerinted igen? (Arról nem is beszélve, hogy az megint csak egy önkényes döntés, hogy kit tartasz butábbnak vagy okosabbnak magadtól, mert nem biztos, hogy a szubjektív véleményed tükrözi a valóságot, szerintem az már eleve nem az alázatosság jele, ha te magadat okosabbnak képzeled a másiktól - ezt úgy általánosságban mondom.)

"Ez a baj a Bibliával, hogy a legtöbb helyen kétértelmű, kétélű fegyver, csak megfelelő nézőpontba kell helyezkedned hozzá."

Ki van zárva, hogy ez igaz legyen!

2015. ápr. 5. 07:46
 89/119 Ozmium42 ***** válasza:
71%

Hát pedig ez szent igaz!

Talán a leghazugabb keresztény dogma, hogy a Biblia egyértelmű. A legkisebb mértékben sem... tele van rébuszokkal az első könyvtől az utolsóig, amibe mindenki azt magyaráz bele, és arra húzza rá, amire akarja, be lehet vele bizonyítani vele az ellenkezőjét is. Te csak beleringatod magad abba a hamis hitbe, hogy a te értelmezésed a helyes... mert csak. Biztos téged (is) a Szentlélek vezet. Mint a többi néhány ezer felekezetet, ami mind mást mond. A Szentlélek vezetésével.

2015. ápr. 5. 08:52
 90/119 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Hisztipisti, eltakarodhatsz a retkes f#szba a bibliás idézeteiddel, mi már elmúltunk agyban is 5 évesek.

Mi sem idézgetünk a Buci-Maci magazinból visszavágásként, légyszi te se másolgass be esti meséket."

Ne írj többes számban! Te nem múltál el agyban 5 éves.

Akikről te beszélsz s szeretnél közéjük tartozni bennük van akkora intelligencia hogy nem kezdenek el obszcén kifejezéseket használni csak azért mert nem sikerült valakit meggyőzni.

Szóval te nem tartozol közéjük.

Ha nem érted miről beszélek akkor olvass arról hogy Einstein hogyan viselkedett az emberekkel!

Ha tudományos szempontból elemeznék a Buci-Macit lehet hogy meglepő dolgok derülnének ki.

Ezt figyuzzad!

[link]

Hallottál már a pszichológiáról? Ha nem tévedek az is egy tudomány ágnak számít!

Szóval könnyen lehet hogy tudósok fognak mesekönyvből idézni érvként! Nem azt mondom hogy ez lesz az általános de nem kizárt.

S amúgy feltűnt már hogy ez a vallás kategória? Logikus hogy itt találkozni fogsz a vallássokkal így bibliai idézetekkel is. Az ember logikusan gondolkodva feltételezheti hogy az intelligens személyek ezt számításba veszik.

2015. ápr. 5. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!