Vannak még evolúciót tagadó keresztények?
"Az egész idológia alapvetően istentagadó, nem?"
Nem. A kommunizmus ideológiája alapvetően egyáltalán nem is foglalkozik a vallással, azt már csak úgy mellékesen szőtték bele akkori pártatyáink. A kommunizmus egy mondatban összefoglalva nagyjából annyit tesz, hogy mindenki egyenlően rak a kalapba, és abból ehhez mérten mindenki egyenlően is részesül. Ha megnézed, a kommunizmus ideológiája alig különbözik a keresztény ideológiától, csupán nélkülözi belőle az istenképet, a halál utáni üdvözülést meg a többi hasonló vallási momentumokat.
Amúgy meg álmodj "királylány"! Hithű keresztények mindig is lesznek, erről biztosíthatlak. Hogy miért? Ez ezen kérdés alá írt válaszokból is kiderül: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Mindenkinek ajánlom végigolvasni az egész vitát az elejétől figyelmesem. Főleg Vidiripi hozzászólásait.
# 111 és Ozmium!
Oké srácok, akkor most már ennyivel is okosabb vagyok...
Azért, mert
- nem kommunizmus volt.
- alapvetően a szocializmus IDEOLÓGIÁJA sem foglalkozik a vallással... viszont a vezetői a GYAKORLATBAN igen.
- amúgy pedig nem volt betiltva. Működtek a templomok, a helyükön voltak a papok. Állami fizetést is kaptak.
"Látod Pista, megint alulmaradtál a tényekkel szemben"
Sajnos azt kell hogy mondjam, elég nagy marhaságokat beszélsz, mint általában ennél a kérdésnél... A tévedés beismerése nem alulmaradás, hanem győzelem, de amíg nem jösz ki a homokozóból, addig fogalmad sincs, miről beszélek.
Egyébként meg csak kérdéseket tettem fel a kommunizmussal kapcsolatban, Ők meg válaszoltak rá, én pedig elfogadtam válaszukat. Vagy szerinted valami más történt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!