Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidók még ma is áldoznak...

A zsidók még ma is áldoznak állatokat?

Figyelt kérdés

Múltkor a tv-ben láttam egy filmet ami a kereszténységről szólt és amikor izraeli helyszínen voltak(talán Jeruzsálem)

a zsidók valamilyen ünnep alkalmából galambot áldoztak.

Egy fickó ott vagdosta őket az utcán !

Isten nem az mondta, hogy már nem tetszenek neki az ilyen áldozatok?

2015. márc. 9. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:
26%
Egyszerűbb patakokban folytani másnak a vérét, mint jó embernek lenni.
2015. márc. 9. 13:26
 2/9 anonim válasza:
Nem kóser vágást láttál?
2015. márc. 9. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Megszűnt a templom, nincs oltár, amin áldozhatnának.
2015. márc. 9. 18:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Vagy valóban kóservágás lehetett, vagy valamilyen szektát láttál. Ez lehetett akár valamilnyen helyi zsidó szekta is, akár valamelyik pénzes amerikai műkeresztény szekta, akik közül sokan szeretnek Izraelbe járni ókerszetényesdit játszani. Persze úgy, hogy a valós ókereszténységről f.ngjuk sincs.
2015. márc. 9. 20:43
 5/9 anonim ***** válasza:
14%
Nem.Embereket viszont igen.
2015. márc. 9. 21:03
 6/9 A kérdező kommentje:

Fényes nappal az utcán galambot vágtak! Ez kóser vágás lenne ?

A Spektrumon ment a műsor ! A cím vagy az volt, hogy a Kereszténység története vagy az, hogy a Biblia története.

Azt hiszem :-)

2015. márc. 9. 21:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem, nem áldoznak semmiféle lényt. Se élőt, se holtat. Random levágott állat meg egyáltalán nem kóser. Az állat nem szenvedhet, ráadásul szerintem a galamb nem is kóser állat, szóval akárhogy vágod, az nem lesz jó semmire. Ez valami orbitális szamárság. Ez vagy valami nagyon régi rekonstrukció volt, mert arról nem tudok eleget, vagy valami nagyon kifacsart dolog. Zsidó vagyok és megrögzött állatvédő, képzelheted, mit szólnék, ha áldozni akarna valaki. Egyébként igen, a Szentélyhez kötődik. A jeruzsálemi szentély nélkül nincs áldozat. Az meg több, mint 2000 éve nincs, szóval nincs áldozat semmilyen formában.
2015. márc. 13. 13:28
 8/9 A kérdező kommentje:

A Spektrumon láttam,meglepett,galamb(ok) volt(ak).

Talán a siratófal közelében.

Nem akarok én ezzel senkit bántani.Ott láttam.

2015. márc. 14. 22:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Leviták könyve:

"Az Úr hívta Mózest, és a megnyilatkozás sátorából ezt mondta neki:

(...)

Ha égőáldozatul madarat mutat be, gerlét vagy galambot hozzon.

A pap áldozza fel az oltáron, fogja meg a nyakát és vágja le a fejét, ezt égesse el az oltáron, a vérét pedig csurgassa az oltár oldalára.

Szedje ki a begyét és a szárnytollait, s dobja az oltár mellé, ahová a hamut szokták önteni.

Szelje ketté az állatot, egy szárnyat ide is, oda is, anélkül, hogy lemetszené. A pap égesse el az állatot az oltáron, a tűzre rakott fán. Ez az égőáldozat a megbékélés illatában elköltött étel lesz az Úr számára."

[link]

2015. szept. 21. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!