Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azok, akik nem esznek tisztáta...

Azok, akik nem esznek tisztátalan állatokat, vagy egyáltalán húst bibliai alapon, Ők hogyan magyarázzák ezt a részt?

Figyelt kérdés

Timótheushoz írt I. levél 4. rész

3. A kik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre a hívőknek és azoknak, a kik megismerték az igazságot.

4. Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal

2014. jún. 28. 12:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Mondom:

állításuk szerint vegának lenni jó, mert Isten teremtéskor azt mondta, hogy magokat kell enni. Meg azt is mondják, hogy a disznó azért tisztátalan, mert hogy benne van egy féreg.

De ezek azt már elfelejtik mondani, hogy ezeket ellenwhite álpróféta mondta nekik, azt is elfelejtik, hogy kiűzetéskor Isten nekünk adta az állatokat és azt is elfelejtik, hogy ez a féreg 57 fokon elpusztul és a marhában is megtalálható (ez azoknak szól, akik óckodnak a disznóhústól).

Félremagyarázás féligazságokkal.

2014. jún. 28. 12:47
 2/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Római Katolikus vallású vagyok, és egyáltalán nem fogyasztok húsos ételt.

Azért nem, mert meg lehet lenni hús nélkül is, így én nem okozok szenvedést egy másik élőlénynek csak azért, hogy a hasamat megtömjem. :)

(Az butaság, amikor a növényeket egy szintre hozzák az állatokkal, mondva, hogy annak miért akarok szenvedést azáltal, hogy megeszem. De ezen én már csak mosolyogni tudok, és meg sem hallom az ilyen szintű ellenvetéseket.)

Ugyanígy lehetőség szerint kerülöm a bőrárukat is.

Ez szerintem mindenkinek egyéni döntése.

Nem ettől lesz jobb/rosszabb egy személy.

Ezért sem kell egyik félnek sem bántani a másikat.

A magunk dolgával kell foglalkozni ezt illetően.

Egy Római Katolikus

2014. jún. 28. 13:04
 3/25 A kérdező kommentje:

Kedves Katolikus Hozzászóló!

Természetesen mindenkinek egyéni döntése, nem is ezzel van a baj. A kérdés kifejezetten a biblia magyarázatú döntésűek számára szól, akik a döntésüket bibliai magyarázattal magyarázzák. Ilyen például a Church Of God típusú gyülekezetek, de hallottam már adventista magyarázatot is hasonlót, bár Ők több vasat tartanak a tűzben, mert egészségügyi okokat is felsorolnak. (Megjegyezem már vitáztam ezzel kapcsolatban is Velük, de az érvekre természetesen nem tudtak vagy nem akartak válaszolni)

2014. jún. 28. 13:10
 4/25 yuda ***** válasza:
83%

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;

Akik nem így állnak Isten igéjéhez , hanem kénye- kedve szerint válogat kedvére való, az olyan mint az elkényeztetett, finnyás gyerek.

Egyébként nem ollóztad be az előtte való igeverseket, ahol Pál sokkal határozottabban fogalmaz, mint ezek az "érzékeny" lelkű emberek.

Egyenesen azt mondja, hogy az ilyenek rlszakadtak

2014. jún. 28. 13:31
 5/25 yuda ***** válasza:
80%

*bocs,, folytatom.

Az ilyenek elszakadtak a hittől, gonosz démonok tanítására figyelnek és hazugok, képmutatók.

Mielőtt valaki úgy vélné, én találtam ki, olvassa el az utalt igét. Ott ennél bővebben és karakánabbul megtárgyalják.

....és ezek után írta nekem egyikük, hogy tiszteljem már az adventistákat.

Tisztelném én, de mit?

Hazugságot és képmutatást?....Igehamisítást?

Na ne már! :D

2014. jún. 28. 13:39
 6/25 anonim ***** válasza:
45%

Bocsi, de bibliai alapon nem lehet a hús fogyasztását elhagyni, ugyanis az Ádámnak adott utasításokat nem hozta át Isten az Özönvíz utáni Újvilágba, ugyanis megváltoztak alapvető dolgok az előző Világhoz képest, aminek például az ember életkorának drasztikus csökkenése lett a következménye. Isten Noénak világosan azt mondta, hogy a továbbiakban megehető a hús, csak a vért nem szabad megenni, ez utóbbit az Újszövetség is több soron megerősíti.

A vegetáriusok és a vegák az isteni akarattal szemben lázadtak fel, és lázadnak mind a mai napig. Egyébiránt az sem igaz, hogy az emberi szervezetnek nincs szüksége állati fehérjére. Szüksége van, és bár a gombák, illetve más növények is értékes fehérjéket tartalmaznak, de semmiképpen nem tartalmazzák az összes fehérjét, amire a testnek szüksége van. Persze, a vegetarianizmusnak is szellemi gyökerei vannak, ezért ők ugyanolyan meggyőzhetetlenek, mint a jehovisták.

2014. jún. 28. 14:54
 7/25 A kérdező kommentje:

Azért nem kell vallásközi vitákba bonyolódni, főleg az előtt nem, mielőtt még bárki is válaszolna a kérdésemre, ugyanis ez még nem történt meg.

Asperrimus!

Rm 14,21

Jó nem enni húst és nem inni bort, sem semmit nem tenni, a miben a te atyádfia megütközik vagy megbotránkozik, vagy erőtelen.

Nekem is van vegetáriánius rokonom, aki évtizedek óta vega, és nagyon jól érzi magát. Csak előnyeit tudja felsorolni mindannak, amit a hús nélküli táplálkozása hozott. Persze az illető nem bányász vagy kovács, hanem szellemi foglalkozású, ez azért hozzá tartozik az igazsághoz. Az életmód meghatározza (illetve kellene) az étkezést.

Engem annak a bibliai magyarázata kell, aki bibliai alapon (sem) eszik húst. Hogyan magyarázza Timótheushoz írt I. levél 4. rész 3-4-et!

2014. jún. 28. 15:09
 8/25 anonim ***** válasza:

Az adventisták (főleg ők) nem esznek tisztátalan állathúst. Ez elég érdekes rész, amit bemásoltál kérdező. :)

Kíváncsi vagyok Péter válaszára.

2014. jún. 28. 15:45
 9/25 János114 ***** válasza:

ok en nem vagyok kereszteny hanem muszlim es nem eszunk sertest ez koztudott.

De kerdeznek valamit a Kerdezol :) ha nem haragszol meg.

A bibliaban Jezus (beke legyen vele) azt hirdeti h nem azert jott h uj vallaat alapitson v barmit is eltoroljon a regibol.

Mozes konyveben ugyebar fel vannak sorolva a tilaltott allatok.

Az apostoli levelek mint ez a pelda is mutatja ellent akar mondani ennek, de konyorgom ok nem profetak nem isteni sugallatra cselekedtek , velemenyen szerint hiba volt a szent iratokhoz csatolni ezeket.

Tovabba ha az Isten kinyilvanitotta az akaratat az etkezesunkel kapcsolatban eloszor Mozes konyveben akkor miert kell egy homalyos megfogalmazasu apostoli level kedveert ujraertelmezni magat a szentirast.

Raadasul a modern technika nyilvanvalova tette h a disznohus nem tesz jot az embernek hosszu tavon.

Ezt. a paradoxont te hogyan hidalnad at?

U. I . ne az en kommentemet alazzatok az a kerdezonek. szol :)

2014. jún. 28. 18:20
 10/25 anonim ***** válasza:

János114: Jézus nem eltörölni jött a törvényt, hanem betölteni. Az is meg van írva, hogy új szövetséget kötött velünk. Az előző a zsidókkal volt kötve, az új velünk. A törvényt betöltötte és az csak arra volt jó, hogy a bűnt felismerjék.

A disznóhús elleni evésre pedig pont annyi érv van, mint a vegetáriánus ellen. Attól függ ki vizsgálja.

Kérdező: a kifutójára bemásolt ige arról szól magyarul, hogy ha jön hozzád egy vega ismerős vendégségbe, akkor be hús tál legyen a kaja, ezzel megbotránkoztatva őt.

2014. jún. 28. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!