Hiteles a Bibliai teremtéstörténet?
Nem is kell oldalakat írnod de annál azért lehetne több hogy "valami oka mindennek van".
Szerintem nem olyan nehéz eldönteni valamiről hogy létrehozták vagy csak úgy magától lett. Ha ránézek egy tárgyra nagyjából el tudom dönteni. Például a számítógépet amin írok valaki megtervezte és legyártotta. Senki nem mondaná rá hogy csak úgy létrejött. Ezt miért nem mondhatjuk az élőlényekre, mikor azok sokkal bonyolultabbak bármelyik ember által alkotott tárgynál?
Ha ránézel akármelyik élőlényre nem látod rajtuk hogy mind tervezés eredménye ?
Egyértelműen nem látom rajtuk :)
Közel sem :)
Evolúciós lépcsőfokokat látok a praktikum jegyében :)
Semmiféle tudatos tervezést nem látok.
Ha amúgy így lenne az evolúciónak sem lenne értelme. Megtervezték a világot benne az élőlényeket és köszönik jól elvannak. A világ márpedig nem statikus, nagyon is változik. A környezet is és benne az élőlények is.
Az evolúció nem autógyár amelyik a legjobb modellt akarja kifejleszteni :DDD
Az egész csak alkalmazkodás. Az adott élőlény nem a teljes törzsfejlődés legjobb modellje mint az új octavia, hanem csak adott időpillanatban és környezetben leginkább alkalmazkodott legsikeresebb élőlény.
Ha drasztikusan változik a környezet kihal. Ha tud alkalmazkodni nem hal ki. Adott környezetben legjobb van, és ez csak erről szól :)
Én meg nem látom az átmeneteket a lépcsőfokok között :) csak kész élőlényeket látok.
Az hogy az élet tervezés eredménye, nem zárj ki hogy változhat. Senki nem mondta hogy statikus, ez szerintem két külön dolog. Ha az evolúció nem a legjobbat akarja kifejleszteni ahogy írtad, akkor mit? Mi mozgatja az egészet?
Igen, itt ütközik ki, hogy én beleástam magamat te meg semmit sem tudsz a témáról, nem érted az ok okozati részeket. Olvass utána (nem lekezelés, tényleg ez a legjobb tanács) és lehetőleg ne blogokon hanem szakkönyvek. (antropológia, paleontológia, genetika) és összeáll majd neked is.
Bemondásra nem kell elhinned. Viszont ezek tudományágak igen csak komolyan felkészült szakemberekkel, akik egymást próbálják cáfolni folyamatosan, és az eredményeikből máris jobban átlátod.
Kérdező: ugyanez a tanácsom. Sokat kell olvasni, hogy világos legyen mit is jelent a 98%-os ember-csimpánz génegyezés.
Erre tényleg nem tudok mást mondani, mint az olvasás fontosságát. Komolyan.
Most két kommentben egy tudományág eredményeit hogyan adjam át? De komolyan.
Nézd én személy szerint kiszállok. (dzsina ezt írtam neked privátban is, értelme nincsen)
Mert nem érted amit mondok és ez nem lep meg, mert pár blog elolvasása nem ad rálátást, hogy miről van szó.
Nagyjából olyan, mintha beleszólnék egy agysebész fórumba, és a lobotómia műtéti visszafordíthatóságát érvelném :D
Szóval értem a hitedet, csak éppen pár értelme nincsen.
És azt hinni, hogy azért mert egy kérdésre még nincsen válasz innentől az össze témával foglalkozó tudományág összes eredménye nem ér fel az ujjból kiszopott teremtéssel szemben az minimum orbitális butaság. De legalábbis logikailag egy oltári bukta. Ha ennek a belátása sem megy, tényleg nincsen értelme.
Jóéjt :)
Dowd
Eddig annyit mondtál hogy nem tervezés eredménye, de nem is véletlen, mindennek van oka, és nem tudod megmagyarázni hogy jött létre az élet. Logikailag ez még nagyobb bukta :)
Az meg hogy az ember-csimpánz génegyezés 98 %-os csak azt bizonyítja hogy mindkettő ugyanabból az anyagból lett létrehozva.
Nem hiszem hogy ha mélyebben beleásnám magam választ kapnék ezekre a kérdésekre. Te megtetted, ez a szakterületed és mégsem tudod a válaszokat.
Azért köszönöm az értelmes hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!