Hiteles a Bibliai teremtéstörténet?
Akkor én is becsatlakozom: "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet." - bevallom nem vagyok keresztény de ez érdekel. Ég - vagyis a föld légkörét, felhőket, etc etc?... föld - a Föld nevű bolygót, ahol áll a bácsi. Kietlen vizek? - akkor azt is megteremtette már csak arról nem szól?....
Látá isten ezt meg azt hogy jó a világosság? .--- ez nagyon úgy hangzik, hogy jé, ha már így alakult, akkor legyen ez, mintha "szerencséje" lett volna Istennek. .... Milyen már ez? ... Most már csak azt kell felfognom, hogy a teremtés végén az Úr miért pihent meg? Tán csak nem elfáradt? ... Hogy lehet ilyet állítani?.... Hiszen Isten nem fárad el. Miért is fáradna?.... Erre is jó lenne a felvilágosítás :) Bár egyre nagyobb a homály - lehet, hogy nem csak az én fejemben? :)
Dowd látom te egy zseni vagy :)
Kérlek magyarázd el nekünk 15 év természettudomány után (biológia és biokémia után) :) hogy lett az élettelenből élő. Hogy alakult ki az első élőlény? Gondolom egysejtű, de majd te elmondod.
Biztos vagyok benne hogy tudod a választ és nem okozol csalódást :)
A kémiai és a biológiai evolúció közötti ugrás az egyetlen komoly kérdés már csak. Ez egy nobel díjas kérdés amit feltettél :D Elég sokan is dolgoznak rajta. S mint ilyenkor mindig a válasz csak idő kérdése.
Ámde a megoldást roppant nehezíti, hogy nehéz élő és nem élő között a határvonalat is meghúzni. A vírusok például ilyen határ, és kérdőjel. Életjelenséget nem mutat, mégis élőnek tartják.
Ez tipikusan az a kérdés, hogy a gomba állat e vagy növény? :D (jelenleg egyik sem, gomba :D)
"S mint ilyenkor mindig a válasz csak idő kérdése."
Aha. Már több évtizede csak idő kérdése! :D :P
Fura, már olyan kütyük vannak, hogy csak na, de erre még mindig nem jutottak semmire se? :D :P Vajon miért?
Dzsina :)
Az elektromosságon majdnem 200 éve dolgoztak mire lett egy detektoros rádió :DDD A repülésen elég régóta dolgoztak :D Azért, mert nem 4 hét múlva kapsz egy választ a kérdésedre attól még válasz is van és meg is fogják találni :)
Ennél azért komolyabb választ vártam 15 év természettudomány után :)
Nagyon könnyű meghúzni a vonalat élő és nem élő között. Vírus élőlény és a gomba is. Ezt még én is tudom :) és egy 8 éves gyerek is tudja.
Ha már ennyit lehúztál ezen a területen, nem érezted úgy hogy még a legegyszerűbb élőlények is annyira bonyolultak hogy nem jöhettek létre véletlenül?
Hozzáteszem ha ez meglesz istent végleg letaszítják a trónról. Ha az élethez nem kell mihez máshoz kellhetne?
Egy csapásra válik egy nagy kamuvá az összes istenhit és egyház.
Kérdező:
A vírus NEM élőlény! Pont ezt mondom! élőnek hívjuk de biológiai szempontból egyáltalán nem az!
Életjelenséget NEM mutat! Ez a lényege.
véletlenül biztosan nem történik semmi az evolúcióban :) Valami oka mindennek van. Ha más nem egy neutrino pont azt a szekvenciát rongálta meg aminek a láttán "véletlen mutációt" mondjunk (oka van csak vagy nincsen értelem utána járni vagy nem is lehet, de oka tuti van)
Magyarán véletlenül biztosan nem történik. Az oka is nagyjából tiszta (lsd: szerves anyagok létrehozása az ősi légkör és földfelszin szimulálásával) előidézni nem tudjuk pontosan.
Komolyabb választ? 5 sorban? :D
Dzsina
Én meg megírtam neked világosan, hogy a genetika 100%-ban bizonytotta azt amit most te megkérdőjelezel.
Szelektíve olvasol és gondolkodsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!