Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiteles a Bibliai teremtéstört...

Hiteles a Bibliai teremtéstörténet?

Figyelt kérdés
Biblia szerint Isten a harmadik napon megteremtette a növényeket, negyedik napon pedig az égitesteket. Hogy maradtak életben a növények napfény nélkül? Ez nem egy újabb bizonyíték arra hogy az emberek átírták a Bibliát?

2015. febr. 13. 22:18
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Nem mondtam olyat hogy a Bibliát emberek írták. Olvasd vissza mit írtam. Biblia Istentől származik, de emberek meghamisították.

Először azt írtad a növények egy napig kibírják napfény nélkül :) utána meg hogy csak magok voltak :) és én zavarodtam bele? :) Van még ilyen elméleted?

Sok mindent nem érthetünk meg emberi ésszel, de ez nem olyan. Ismerjük a növényeket, tudjuk hogy napfény nélkül nem élhetnek. Isten teremtő erejével magyarázni Biblia hamisítást, meg azzal hogy nem foghatunk fel mindent, szerintem nem okos dolog. Isten is azt várja tőlünk hogy gondolkodjunk.

2015. febr. 14. 16:54
 22/59 anonim ***** válasza:

Ok. Aláírom zavarosan fogalmazhattam meg a dolgaimat, hajlok rá. De akkor tisztázzuk a dolgokat. A fénnyel jössz? Igaz? Hogy kell a fény a növényeknek.

Ime: 1

Kezdetben teremté Isten az eget és a földet.

2

A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.

3

És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.

4

És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.

5

És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.

2015. febr. 14. 17:07
 23/59 anonim ***** válasza:

Az, hogy én mit írtam, az egy dolog, ezt már letisztáztuk, hogy a te elméleted szerint az én elméletem megbukott atéren, h a jelenben is kibírják a növények több napig. Feleslegen támadsz ezzel. A Biblia viszont sehol nem írja azt, hogy a növények teremtése egyből kész növények voltak. Magokról ír.

Ime:

11

Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn.

12

Hajta tehát a föld gyenge füvet, maghozó füvet az ő neme szerint, és gyümölcstermő fát, amelynek gyümölcsében mag van az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó.

13

És lőn este és lőn reggel, harmadik nap.

És igen, utána teremtette az égi testeket meg...negyedik nap. De fény már az első nap volt.

2015. febr. 14. 17:15
 24/59 anonim ***** válasza:

Tehát, mitől mond ellent ez a rész? Miért ne lehetett volna akár a te elméleted szerint is az, hogy igen legyen igazad és egy nap nem egy napnak számított, de akkor is mire kibújtak a magok a földből és növényekké lettek addigra volt nap is. Egyébként Istennek nem hinném, hogy gondot okozna akár egy perc alatt is égi testként Napot megalkotni. Deha már itt tartunk a növényeket is életben tudja tartani Nap nélkül.

A napfény szükségén is felesleges lovagolni ilyen mértékben. Pl. az üvegházakban sincs nap. Még az ember is eljutott addig, hogy mindezt, hogy oldja meg, akkor Isten meg pláne jut eddig. :)

2015. febr. 14. 17:24
 25/59 A kérdező kommentje:

Ha már az első nap volt fény, mi szükség égitestekre? Ez alapján a 4. nap értelmét veszti. És most hol van ez a fény?

Gondolom azt Te is belátod hogy ha a nap kialudna nem lenne élet a földön. Mindegy hogy kész növényekről van szó vagy magokról. Egyébként nyilván magokból lettek növények, ahogy ma is.

Akárhogy is nézzük ez a sorrend nincs rendben. Persze Isten megtehette úgy is ahogy mondtad, de miért tenné mikor ésszerűen felépített, szabályokon alapuló világot látunk magunk körül, a Bibliában pedig ésszerűtlenül írja le, úgy hogy ez ellentmond a teremtett világnak?

Tehát vagy a növények vesztették el azt a képességüket hogy napfény nélkül is életben maradnak - 300 C -ban :) vagy a Bibliában meghamisították ezt a részt. Aki használja az eszét annak egyértelmű hogy melyik.

2015. febr. 14. 18:11
 26/59 anonim ***** válasza:
a választ leirtam, arról nem tehetk ha nem érted vagy nem fogadod el.
2015. febr. 14. 18:53
 27/59 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyenlőre egyedül te nem használod az eszed, csak azt hiszed, hogy úgy teszed. :(

A nap szükségességét hagyjuk már..., még meddig lovagolsz ezen? Leírtam érthetően, hogy pl. az üvegházakban sincs napfény. A fény nem függ össze a napfénnyel. Hogy minek kellettek akkor az égi testek is az meg nem függ össze a kérdéseddel, innét kezdve értelmetlen is ezen kérdésed.

Eddig azzal jöttél, hogy kell fény a növényeknek..., most meg már, hogy megbuktál és volt fényük mindjárt kizárólag a napfényére hagyatkozol? :D :P

A -300 fokokat hagyjuk már szintén. Te is olyan dolgokról beszélsz, amik mind csak feltételezések és egyik elméletedre sincs tény szerű bizonyíték. Úgyhogy én itt és most befejeztem ezt a vitát, mert csak időpocsékolás. Ahogy írták előttem, ha nem értesz vmit és még csak nem is vagy hajlandó megérteni, az már a te bajod, ettől még igazad nem lesz. Pláne nem feltételezésekre alapozva.

2015. febr. 14. 19:18
 28/59 anonim ***** válasza:

Darwin elmélete megbukott. Édesitenem :DDD

Vak vezet világtalant.

Már bocsánat, de hitről és evolúcióról vitatkozik olyan, aki nem ismeri a bibliát egy olyannal aki meg biológiából nincsen otthon semennyire sem.

Megbocsássatok ez egy nagyon gáz!

2015. febr. 14. 19:39
 29/59 anonim ***** válasza:

Hát keress rá neten, ha ennyire viccesnek találod azt, hogy a Darwin elmélet már rég megbukott. Attól még, hogy nálunk iskolákban még mindig azt tanítják az egy dolog.

Továbbá az evolúció és a Darwin elmélet nem ugyanaz. Okoska!

2015. febr. 14. 19:48
 30/59 anonim ***** válasza:
100%

15 év természettudomány után (biológia és biokémia után) azt hiszem kettőnk közül te vagy az okoska. Darwin tévedései már az első évtizedben nyílvánvalóvá váltak, többek között a fajok összehasonlítási szempontjai miatt.

Darwin alapötlete viszont nagyon is áll, az evolúció immáron tény. Főleg mióta a genetika egyértelműen azonosította a vizsgált (pontosabban vizsgálthatóságuk miatt vizsgált) fajok génkészlete alapján.

egészen egyszerűen olyan vaskos tény, hogy a pápa is meg kellett hajoljon előtte! (mivel meg is tette)

Tömören és egyszerűen: ami oda van írva teljesen idejétmúlt mese egy olyan korból amikor ezeket még nem tudtuk. Túl kell lépni rajta és ennyi. Vagy (hívőknek is elegánsan fogalmazva) az egész egy nagy szimbólum rendszer és minden betűjét képletesen kell érteni :)

2015. febr. 14. 19:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!