Jehova tanui, miert nem hagynatok, hogy boldog legyen a gyermeketek?
Nutellabanán, akkor meg ne itt sajnáltasd magad!! Ki fogja helyetted elintézni az ügyedet?
van már munkád? Tudnád már eltartani a családodat....19 évesen?
Vagy tartsanak el a lány szülei? Mi ha gyermeketek születik? Vagy már anyira érett, hogy át vedd a családföi kötelességeket? esetleg az apai kötelességet?
Sajnálatos módon félre érette az első válaszoló amit irtam.
Azt nem irtam és egyetlen testvérem sem mondja, hogy legyen boldogtalan a gyermek, mindamellett azt is leirtam, hogy felnőttként felelősséggel jár a döntése, szabad akarata van
Ám ha egy kicsit megprobálnád Isten alaéelveit figelembe véve gondolnod a helyzetre, talán de nem biztos, hogy megértenéd.
Nem a gyermeked a Teremtő és nem a gyermekedtől függ a jövőd és nem Ő hozza a törvényeket erkölcsi téren.
Igen szeretni kell a gyermeket ahogy irtam nekem sem maradt meg a lányom a hitben és világi férfihoz ment hozzá, jól lehet azóta már elváltak.
továbbra is tartottuk és tartom vele a kapcsolatot
azt kell megérteni a felhozott példával, hogy Istennel szegülsz szembe a gyermeked helytelenségének támogatásával.
Az érzelmek ezért vezetik félre az embert amikor a keresztény életről van szó.
Ádám a Feleségét választotta a Teremtő helyett, és nem tartotta be amit kért tőle
Igen a gyermek Istentől kapott ajándék az tény, ám ha az ajándékod szembeszegűl azzal akitől kaptad akkor ki mellé állsz, és a válaszodban benne van, hogy keresztény vagy-e vagy sem
szereted az életadódat aki lemondott a fiáról vagy sem.
azért hogy Te élhess.
Egy gyermek helytelensége miatt inkább meghal a szülő is? akkor nem vagyunk különbek Ádámnál, akit szidunk, de a ugyan akkor egyetértünk vele.
s ebből következik, hogy Te sem döntöttél volna máskép Ádám helyében....
Akkor most szeretem az Istenemet és támogatom, vagy a gyermekemet támogatom a rosszban és vele halok?....
Én nem itélkezem, nem kaptam rá felhatalmazást.
Mindössze leirtam a bibliában leirt alapelvekről a véleményét a Teremtőnek, s ezzel mindenki azt kezd amit akar, saját felelőssége van a döntésben
S az hogy vannak helytelen magatartással rendelkező emberek az minden korban voltak, kifognak a rostán esni, ám ez sem az Én feladatom eldönteni vagy megitélni
Az első századi keresztények között is voltak nem oda illő emberek, akikről beszámol a Biblia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!