Hívő emberek! Ti mit szólnátok, ha gyermeketek egy nektek nem tetsző vallást választana?
Egyezik a véleményem az előzőekkel. De ha olyan vallást választana,ami melynek a tagjai bigottak,állandóan a saját Bibliájukat magyarázzák,igényt tartanak az állandó adományokra,akkor megpróbálnám lebeszélni róla.
Inkább legyen ateista,minthogy csatlakozzon egy ilyen szektához.
Mivel a szülő felel a gyerekéért 18 éves korig, addig beleszólhat. De kiskorúsága alatt, szerintem a szülő sem.
Nagyon sok tanulságos eset volt, amikor a szülők hiszékenysége miatt egész családok haltak meg, eszetlen szekták miatt.
Mindenkinek szabad akarata van. Pici korától igyekszünk úgy nevelni a gyermekünket, hogy a jót válassza. Ha legjobb tudása ellenére mégis rossz döntést hoz, nem akadályozzuk meg benne(csak akkor, ha valami szélsőségesen "rossz" vallást választana, amely által veszélybe sodorja a saját testi épségét stb.).
Szóval alapból tiszteletben tartanám a döntését.
Szerintem nem feltétlen önző az a szülő aki próbálja a saját vallási meggyőződését plántálni a gyerekébe, hiszen ha valaki megél egy számára jó dolgot, akkor tovább is akarja adni azoknak akiket szeret, hogy nekik is jó legyen. Ha ez a továbbadás nem erőszakos, azzal nincsen semmi gond, hiszen mindenkinek kell egy kiindulási pont, ami egy kisgyerek életében a közvetlen környezetének (szüleinek, nagyszüleinek stb) az értékrendje és vallási meggyőződése. Ezzel semmi baj nincs, hogyha a szülő engedi, hogy a gyermeke kicsit "szétnézzen" a világban. Ha kellemetlen tapasztalat éri, akkor valószínűleg úgyis vissza fog bújni a "családi fészekbe" mert valamilyen szinten mindenkiben megmarad amit kiskorában belevertek.
Én engedném a gyerekemet, de mindig ott lennék mögötte, akármilyen utat választ is. (akár vallásilag akár máshogy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!