Mit tegyek ebben a helyzetben? Ti mit tennétek?
Hívő vagyok, egyházi iskolában tanulok, templomba járok.
5 évig sportoltam és most abba szeretném hagyni mert nem tudok tanulni eleget, mert elveszi az időmet.
Az edzőm egy enyhén szólva is idegbeteg személy...Ordít mindenkivel, akár meccsen vagyunk, akár edzésen.
Elmondtam neki normálisan, hogy miért nem folytatom (anyagilag sem állunk jól, és egészségi okok miatt sem),erre hazugságokat vág a fejemhez. Szidja a környezetemben élőket (család, barátok), azt állítja, hogy hazug szemét vagyok...Megkérdezte olvasom e a bibliát, és mikor mondtam neki, hogy igen akkor erre rávágta, hogy akkor nem tudom, hogy mi azaz árulás te szemétláda és egyéb kisípolandó dolgok...
Meg azt mondta, hogy levelet ír az iskolába, hogy megtudják milyen szemét vagyok... Meg ami kupákat nyertem eddig azt vigyem el neki, mert hogy az őt illeti...Mikor én dolgoztam meg értük!!
És akkor engedne el engem, ha fizetek neki 50 ezret...Amit nem tudom, hogy számolt ki:S
Én nem tudom, mit gondoljak róla...Vagy, hogy mit tegyünk, mert apáék se tudják...
Még azt is mondta, hogy ezzel rendőrséghez is fordulhat...De ha oda megy akkor az csak neki rossz, mert egy csomó fekete munkát csinál és van, hogy más lányokkal (14.17 évesekkel) is összejön és lassan 40 éves!
Szóval nem tudom, hogyan kéne tovább lépnem:(
Ti mit tennétek?
azért 15 évesen nem biztos, hogy már a megélhetésen kellene gondolkodni :)
zárd le ezt az egészet magadban, és indulj tiszta lappal
16:36
már hogyne kéne a megélhetésen gondolkodnia!!!Így azt tudom mondani,korához képest igen fejlett,és előelátó,ami ne ellemző a mai tizenévesekre!Ezért dícsérni kéne,vagy szrja le,és a végén lesz belőle egy csöves?
nem, de azért a 2 nem ugyanaz
ilyen alapon (tudom, sarkos), egy óvodás korú ne játsszon, mert azzal majd nem fog tudni megélni...
Azért a kérdésre visszatérve...Most is fenyeget, hogy"hívjam holnap az Iskola igazgatót?" és most is a sírás határán vagyok...nekem ebből elegem van...Csak zárhatnám már le és lennék túl rajta...Félek. És nem tudom mitévő legyek:(
Nem tudom hogyan tudnám meghozni a helyes döntést, vagy, hogy egyáltalán mi az...
előzd meg a bajt!Szólj te az iskolaigazgatónak,és mesélj el mindent töviről hegyire!!!Ezt találom a legjobbnak!Akár apukádat,vagy anyukádat is beviheted!
én is foglalkoztam 15 évesen a megélhetéssel..tudod nem mindenki alá rakják oda a szülei a dolgokat!Engem pl lepasszoltak a nagyszüleimhez,akik nagyo szegények,tehát igencsak el kellett kezdenem gondolkodni,hogy ne legyek a kárukra..
mondd neki nyugodtan, hogy hívja!
mi bajod lehetne?? de komolyan!
ne ijedj meg a fenyegetéseitől, hanem gondolkodj el, hogy valós dolgokkal fenyeget e, vagy csak képtelenségeket hord össze?!
mert csak kihasználja a befolyásolhatóságodat, de hidd el, semmi nincs mögötte
de ha ez megnyugtat, valóban menj be holnap az igazgatóhoz a szüleiddel
Ha jó a viszonyod a szüleiddel, akkor mondd el nekik a sztorit, de csak az igazat!
Aztán ha nem adja vissza a cuccaidat (amihez nincs joga), akkor ha az iskola alkalmazottja, akkor menj el a szüleiddel az igazgatóhoz és mondjátok meg neki, hogy vagy csináljon valamit az alkalmazottjával, vagy feljelentitek a rendőrségen. Ha csak bérli esetleg az iskola tornatermét, akkor jelentsétek föl.
A többiekkel meg ne foglalkozz, mindenki pótolható. Aki meg emiatt haragudni fog rád, az meg úgysem méltó a te szeretetedre.
Hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítalak, és te dicsőítesz engem.
Nem elég hívőnek lenni, éld a hitedet. Vedd komolyan azokat az ígéreteket, amiket Isten a Bibliában kijelentett neked. Ha ezekkel a lehetőségekkel nem élsz, mi értelme a hitednek? Szívből kívánom neked, tapasztald meg, mit jelent, amikor Isten kezébe vesz egy ilyen problémát. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint imában mind ezt, amit ide leírtál neki is elmondod, és kéred a segítségét. Esetleg megkérheted az oldalt látogató keresztyéneket, és a gyülekezetbe járó testvéreidet, ők is imádkozzanak érted.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!