Arra vagyok kíváncsi, hogy egy vallásos családban milyen konzervatív elvek alapján nevelnek fel egy gyereket -ezzel valamilyen szintű törést okozva neki?
#10:
"Ha a vallás tényleg akkora hazugság, hogy tudták 2000 éve megjósolni azt ami most bekövetkezett?"
Na mesélj. Mit jósoltak meg 2000 éve?
"Veletek is azt hitet el a média ezzel kapcsolatban amit éppen akar."
Ez egyáltalán nincs így. Szerinted pl egy biológust át lehet verni valami agyament, kreált hírrel ami a szakterületéhez tartozik? Már egy tanultabb embert, aki használja az agyát sem lehet mindenféle hülyeséggel palira venni.
A tudományokban "hívő" ember mindent kétkedéssel fogad. Átgondolja és kielemzi. Ha fennakad a rostán akkor nem fogja elhinni azt a bizonyos dolgot.
Egy vallásos ember pedig gondolkodás és feltétel nélkül bármit elhisz amit a vallása állít.
Ez hatalmas különbség.
Vallásos családban nőttem fel, és bizony okozott törést: voltak dolgok, amiket nem tettem meg, szemben sokakkal másokkal mert bár a társadalmi erkölcsöket könnyű lett volna az adott helyzethez igazítani, de a hitem diktálta erkölcsöket nem. Pl mikor suliban leselejtezett könyvekkel rakodtunk, és többen is vittek el könyveket, én inkább beszéltem egy tanárral, és elkértem.
Off
A tudomány szép és jó, csak 1 baj van vele: állandóan változik! Elég egyetlen apró részlet kihagyása, és máris rosszul áll össze az egész kép. Netán éppen a valóságot utasítja el valaki, mert nem áll neki össze, pont azért, mert van egy rész, ami ugyan megvan, de nem jutott el időben az illetőhöz. Ezzel szemben a hitek alapjait képező írásokról éppen ellenkezőleg, sorra sülnek ki, hogy a tudományos valóságot írják le, csak metafórákbaaan, rejtetten! Sok minden volt, amire azt mondták valamikor, hogy hülyeséget ír a Biblia, a Védák stb. És manapság jön elő, higy egyáltalán nem hülyeséget írt, csak rejtve írta le, de ez csak ma derül ki, mikor a tudomány odáig tudott fejlődni.
Én sem értem, hogy mit akart itt valaki kihozni a 2000 éves jóslatokból. De a Biblián kívül is voltak szent iratok, sokkal régebbiek is, amik még pontosabb, bár bizonyos szempontból általánosabb jóslatot adtak a mai korról. Lásd Hermész Triszmegisztos jóslatait az Istenhez való kapcsolattokról.
#12:
Épp az a lényeg hogy állandóan változik. Nem ragaszkodik a dogmákhoz. Nincsen betokosodva.
De azért az hogy állandóan változik megfelelően értelmezendő. Ugyanis a fizikai, kémiai, matematikai, stb alaptörvények nem változnak. Ezek kísérletekkel, számításokkal több milliószor be lettek bizonyítva. Mindent tudunk róluk.
"Ezzel szemben a hitek alapjait képező írásokról éppen ellenkezőleg, sorra sülnek ki, hogy a tudományos valóságot írják le, csak metafórákbaaan, rejtetten!"
Ez hatalmas ferdítés. Nem tudom hogy szándékos e vagy sem.
Szerinted a tudomány megbízhatatlanabb tudást nyújt mint a vallás. Annak ellenére hogy a világ legnagyobb koponyái dolgoznak ilyen területen és az állításaikat általában be is tudják bizonyítani kísérletekkel. Ezzel szemben a vallások eddig mit tudtak bebizonyítani pl a felsőbb hatalmakkal kapcsolatban?
Felsorolhatnál párat hogy mi az a tudományos valóság amit pl a biblia leír.
A 2000 éves joslattal arra gondoltam, hogy vannak bizonyos dolgok leírva a jelenések könyvében amik eléggé hasonlítanak pár mai helyzethez.pl. hamis próféták akik megtévesztik az egész emberiséget.
A matematikai és fizikai szabályok is változnak csak nem annyira sürün pl.volt az euklideszi geometria aztán alig 200 éve jött Bolyai és megalkotta a nem euklideszi geometriát lehet hogy most fix a tudomány de lehet hogy holnap jön valaki, talál valamit és megdönti az egészet és ez a történelemben előfordult már párszor.
És szerintem igaz az amit a Prókátor envü felhasználó álított"Ezzel szemben a hitek alapjait képező írásokról éppen ellenkezőleg, sorra sülnek ki, hogy a tudományos valóságot írják le, csak metafórákbaaan, rejtetten!" ,
"Felsorolhatnál párat hogy mi az a tudományos valóság amit pl a biblia leír."
pl.Mozes1(genézis)6/4 "óriások éltek a földön" ez talán magyarázat lehet bizonyos építményekre? pl.a stonehenge a TUDOMÁNY mai napig nem tudta megfejteni az épülését, vagy özönvíz története a tudomány felfedezte, hogy valóban volt idő amikor az egész földet víz borította, csak az a kérdés , hogy ezt a napjainkban bebizonyított tudományos tényt hogyan tudták leírni a biblia írói?
#13:
"hamis próféták akik megtévesztik az egész emberiséget"
Ez belemagyarázás. Ilyen emberek mindig is voltak.
Ne a kétszáz évvel ezelőtti tudományt nézd. Azóta minden téren rengeteget fejlődött. Régebben elfogatottak voltak a dogmatikus elvek a tudományban. Azóta ezt a betegséget nagyrészt kinőttük. Ráadásul akkora tudásunk van amivel teljes mértékben kizárhatjuk hogy a jelenlegi alaptudásunk téves.
Azért elég erős volt az óriásokat érvként felhozni. Mégis mi bizonyítja a létezésüket? A Stonehenge felépítése nehéz falat lehetett. Éppúgy mint a piramisoké. De nem lehetetlen. Az ember találékony.
A felépítése egyébként a tudomány szerint is lehetséges. Csupán azt nem tudják hogy az építők milyen módszert alkalmaztak. De ezt nem is lehet elvárni a történészektől. Nincs időgépük.
Nem hinném hogy volt olyan idő amikor az egész földet víz borította volna. Persze hatalmas özönvíz ettől még könnyedén lehetett és ez be is kerülhetett a bibliába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!