Párom és én másként gondolkodunk a gyermeknevelésről, szerintetek melyik a helyes?
Néz szét a mai gyerekek körében. Én nem akarom boncolgatni, de a minap lehülyézett előttem egy óvónénit egy gyerek plusz Marisnak szólította egy 3 éves. Suliban semmibe nézik a tanárok, és a tanárok nem tudnak mit kezdeni velük.Na ez a nagy liberális nevelés eredménye! aztán majd 15 évesen meg vonat elé ugrik, mert nem tudja feldolgozni az elé szánt akadályokat.
Én konzervatív vagyok. De ne nézzen semmibe a gyerekem. Imádnak is a tanárok minket, mert a gyerek normális, van tekintélye a tanárnak vele szemben, ezt el is várom. Jól tanul, viselkedik ahogy kell!
Majd pár év múlva magyarázhat a nejed jól megkapja majd a gyerektől....már látom ezeket a példákat. És rettentően sajnálom a jövő generációját.
ma 11:17
Kérdésem elsősorban elméleti volt. Nem veszekszünk ezen. Mint írtam a feleségemnek engedtem. Csak érdeklődök mi a véleményetek.
Alapvetően jól csinálja a feleséged, csak a következetességnek látom némi hiányát. De inkább kérdezek, hátha félreértettem: ha valamit szeretne a lányotok és hisztizik érte, a feleséged pedig azt mondja, hogy nem kaphatja meg, akkor mi lesz a történet vége?
Elmagyarázza neki és tényleg nem kapja meg, vagy beszél hozzá, aztán csak odaadja neki?
Ami egyáltalán nem fér bele az az apai pofon. A feleségedet is felpofozod ha nem úgy tesz ahogy te akarod? Pedig régen azt is megtették a férjek...
De a büntetés bizony kell, vagy is nem is igazán büntetés a lényeg, hanem konzekvencia. Vagy is a bün és a büntetés össze függjön.
Ledobja a gyerek az ételt az asztalról:
ekkor nem felpofozzuk, vagy tv megvonás, még akkor sem ha dacból és direkt csinálta, hanem felszedetjük vele egy az egyben az egészet, és mehet az asztaltól. èn akkor is felszedettem a gyerekeimmel, amikor leves ment le, és ök tiszta koszok lettek, mert már maguk is érezték, hogy a leves feltakarítás nem egy túl jó móka. legközelebb nem repült le az étel.
De mindenben ezt az elvet vallom, hogy ha ugrál a kanappén, akkor elöször szolok neki, majd ha megint ugrál nem mehet fel a kanappéra. Ha nagyon elfajul a dolog, akkor egy napig nem ülhetett a lányom még tv nézéskor sem fel, csak a földre. Azóta nem ugrál a kanappén.
Vagy is próbáljátok meg a köztes utat megtalálni. Ne üsd meg soha a gyermekedet, ahogy a felségedet sem, de neveljed. Ha neveled nem lesz szükség rá.
A határok feszegetése teljesen normális.
A nevelés hosszú folyamat.
ma 11:20
Én is pont ettől félek. Bár az tény ,hogy a jó kommunikáció nagyon fontos.
11:28
Igen, pont ezt látom gondnak, hogy egy kis sírás, és megkapja, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!