Ilyenkor mi a helyes, közbeavatkozni, vagy hagyni, hogy maga oldja meg?
Figyelt kérdés
Kisfiam 6 éves, most nagycsoportos másodjára, ez egy új csoport, mert őszi születésű, a régi csoportjából majdnem mindenki elment iskolába. Próbál mindenkivel jóba lenni, de csak egy olyan kisfiú van akivel tényleg nagyon jó a viszonya, vele már a régi csoportban is együtt jártak. Van egy két gyerek, akik már eleve ebben a csoportban voltak, és ők nem nagyon engedik a kisfiamat maguk közé. Nagyon sajnálom mikor elmeséli, hogy elzavarják, meg nem játszanak vele, és gyakran nagyon csúnyán beszélnek vele( sajnos saját fülemmel hallottam). Nem tudom mit kellene tennem, mondjam neki, hogy csak az igazi kis barátjával játsszon, vagy ne avatkozzak bele, és hagyjam, hogy egyedül oldja meg. Ilyenkor mi a helyes? Tudom mindenki nem szerethet mindenkit, de látom, hogy ebben a csoportban szenved így, mert a régi csoportjában sok gyerekkel jóban volt, és gyakran emlegeti is őket.2015. jan. 1. 21:47
1/4 anonim válasza:
Bezsélj az óvónőkkel!!! Sokat tudnak segíteni a fiadnak a beilleszkedésben akár egy közös játék elindításával, akár beszélgetéssel. Alapjaiban ezt a harcot sajnos Neki kell megvívnia, nem ez lesz az utolsó sajnos. De tény, hogy rengeteg múlik a pedagóguson! 11 éves fiú pedagógus anyukája vagyok.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sajnos ezen már túl vagyunk, nem igazán segítőkészek, két-három hétig igyekeztek, aztán csak annyit mondtak,hogy ennyi idő alatt már meg kellett volna, hogy barátkozzon az új helyzettel.
2015. jan. 1. 22:04
3/4 anonim válasza:
Akkor nem tettek túl nagy erőfeszítést az ügyben. :( Amit tehetsz, hogy a fiad lelkét próbálod ápolni, erősíteni. Magyarázd el neki, amit mi felnőttek már tudunk, hogy nem szerethet mindenki mindenkit.Erősítsd benne, hogy ez nem az Ő hibája, vele nincsen semmi baj és próbálj óvodán kívüli programokat szervezni azzal a kisgyerekkel akivel jóban van. Ha belegondolsz 30 emberből 1 barát bőven jó arány :)
4/4 anonim válasza:
Mi lenne, ha meghívnátok otthonra pár gyereket közülük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!