A vallás összefügg a konzervatív nézetekkel?
Tehát 2005-ben a magyarok 44%-a hitt Istenben.
Németországban 47%: akkor ott az emberek nagyobb aránya konzervatív gondolkodású?
Olaszországban 74%: akkor az az egyik legkonzervatívabb gondolkodású ország?
Viszont Franciaországban csak 34%: akkor ez meglehetősen liberális?
Szerintem vannak olyanok, aki nem hisznek Istenben, mégis konzervatívan gondolkodnak az emberi értékekről, erkölcsről, illetve a fordítottja sem teljesen elképzelhetetlen.
Közvetlen összefüggés nincs, de közvetve lehet benne valami. A konzervatív, családban, nemzetben emberi értékekben gondolkodó emberek közt messze sokkal több az istenhívő, mint a liberális, szabadelvű, fűlegalizálásért, melegek házasodásáért, bűnözők jogaiért küzdők között. Talán meg is lehet kockáztatni azt, hogy az ulraliberálisok közt egyáltalán nincs vallásos.
Nem feltétlenül függ össze. Én liberális vallásos vagyok. Vagyis önmagammal szemben konzervatív mércét állítok fel, de nézetem szerint sem a politikusoknak, sem az egyháznak ( a nem hívőket illető kérdésekben) nem lehet felelőtlenül beleszólnia bizonyos dolgokba.
Számomra a legfontosabb elvárás az, amit önmagunkkal szemben támasztunk.
Freya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!