Miről szól a vidám vasárnap?
Mit csinálnak ott az emberek?
Hogy csinálják?
Mit éreznek?
Hogyan élnek?
Mi szerint?
Az USA-ban 1994 és 2004 között 15 ember volt akikről biztosan kiderült, hogy ártatlanul lettek kivégezve.
Egyesek szerint elrettentésnek kell halálbüntetés.
Az USA az egyik halálbüntetést legjobban alkalmazó ország, és mégis ott a legnagyobb a gyilkossági ráta.
"Meggyilkolhatsz egy gyilkost, de a gyilkosságot magát ezzel még nem gyilkolod meg." King
"Az embernek egy olyan módszerrel kell felülemelkednie minden emberi konfliktuson, amely elutasítja a bosszút, az agressziót és a megtorlást. Ennek a módszernek az alapja a szeretet." King
Milyen kereszténység ez?
Hisz így szól az V. parancs: Ne ölj!
Ők viszont szeretettel oldják meg a dolgokat (és eredményesen is):
És senkit sem szabad átkkozni!
De áldani szabad mindenkit.
Azt kell cselekedni másokkal amit nem bánnánk ha velünk is tennének, szeretnünk kell a másikat!
János 13,34-35:
Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.
Bibliai alapelvekről beszélünk, nem statisztikákról. De ha már itt tartunk, akkor hány embert ölt meg olyan ember, aki korábban már börtönben volt emberölésért? Megsúgom, hogy nem tizenöt, de nem is százötven, hanem annál jóval több. Azaz ezeknek az embereknek nem kellett volna meghalniuk, ha az állam tette volna az Istentől elrendelt kötelességét. Azt nem mondtam, hogy ne járjanak el körültekintően, amikor a bírósági tárgyalás zajlik. Kizárólag akkor alkalmazzák az ítéletet, ha egyértelműen bizonyított a vád, és ne esélyek alapján! Ha ez nincs meg, akkor semmilyen büntetés nem indokolt.
Az ötödik parancs pedig az, hogy ne gyilkolj. Gyilkosság az, amikor valaki az embertársa életére tör ok nélkül. A gyilkost kivégezni nem esik ebbe a kategóriába. Azaz engem meg nem győzöl erről, mert értem, amit a Biblia mond erről, ha pedig más véleményen vagy, menj és vitatkozz Istennel!
Szeresd a Hit Gyülekezetét és Németh Sándort, valamint Izraelt és a zsidókat, és akkor elhiszem, hogy nem csak szóvirágok jönnek ki a szádon, amikor szeretetről beszélsz! A Biblia szerint, aki azt mondja, hogy ismeri Istent, de közben gyűlöli az atyjafiát, az még mindig a sötétségben van.
Én nem átkozok senkit, és nem szándékozom gyűlölködni sem, csak véleményt kreálok.
És van egy olyan mondás, hogy:
"Ahogy bánsz mással, olyanná teszed."
A börtönben gyakorlatilag tovább képzik a bűnözőket.
Kegyetlemkedéssel nem lehet semmit megoldani.
Itt máshogy bánnak a rabokkal, és más emberként is jönnek ki: [link]
Mellesleg ezek szerint nem imádkozhassátok a Miatyánkot, különösen a "miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek" részit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!