Miről szól a vidám vasárnap?
Mit csinálnak ott az emberek?
Hogy csinálják?
Mit éreznek?
Hogyan élnek?
Mi szerint?
"Miért beszélne, ha egyszer az Újszövetségben élünk?"
Ezzel egyetértünk. Már csak azt nem értem. hogy Németh Sándor miért mondogatja, hogy az Újszövetség nem lényegesebb az Ószövetségtől. Meg mire fő ez az "Úr népe Izrael"-ezgetés. És tényleg nem a lex talionis szerint élünk, mint az Ószövetségben (amit csak a történelmi háttér miatt érdemes komolyan venni). Igaz keresztényként az ÚJszövetségben, Jézusban van a hitünk, ez utóbbit Németh Sándor kedvenc népe teljes mértékben ignorálja.
Igen sok pénz folyik be. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy az USA-nak is óriási érdekeltsége van ebben az iparágban. A pénz a gazdag fejesekhez megy, akik nyilván nem fognak puskákkal hadonászó agyatlan barmokat támogatni, hogy az ő környezetüket és érdekeltségeiket veszélyeztessék. De akkor kinek érdeke, hogy háború legyen ott? Kinek jó, hogy olcsóbban lehet kőolajhoz jutni? Szerinted? Szerintem tudjuk.
Az Iszlám öt alappillérjei közül az egyik, hogy "Támogasd a szegényeket". Ez van ha elhanyagolja valaki a vallását.
És azért az nem pont úgy van, ANNYI kőolaj folyik be, például a szegényebb országokban nem nagyon folyik be semmilyen kőolaj. A gazdagabbakban pl. Dubai-ban van egy hotel ahol arany WC-k vannak arany szekrényekkel.
Sajnos ide megy a pénz, De ha vallásosabbak lennének...
A terrorizmusnak semmi köze a Koránhoz és az Iszlámhoz, ezt már nem győzöm mondani...
Ahogyan a kereszteseknek és az inkvizítoroknak sincs semmi köze a Bibliához és kereszténységhez.
Ki imádja a karácsonyfát?
Aki nem ért veletek egyet az csakis gonosz katolikus lehet?
Én is akkor most egyből katolikus lettem, hogy nem értetek veletek egyet? Miből gondolod, hogy nem vagyok-e más vallású?
Attól még, hogy valakiknek van hagyományuk (nem úgy, mint nektek a 30 éves múltatokkal) nem jelenti, hogy bálványimádó, színes tojás, koszorú-istenítő.
Attól még, hogy nem tudom megérteni, hogy a Hinduk miért gyújtanak füstölőket (mondtam egy példát) szerinted milyen jogon mondhatom rájuk, hogy "Füstölő-magasztalók".
Mindenki, akinek van valamilyen hagyománya az egyből pogány?
"Nem hiszek egy olyan Istenben, akinek az érdekeit katonai, vagy félkatonai szervezetekkel kell érvényre juttatni. Milyen Isten az, akit a teremtményeinek kell védelmezni, mert nincs ereje felemelni a kezét, hogy eljárjon a saját érdekében?"
Igen ebben teljes mértékben igazad van.
Csak ez olyan mintha én például fognák egy fegyvert bemennék a munkahelyemre lemészárolnék mindenkit, majd haza megyek leszúrom a feleségem is és azt mondom "Én a Biblia szerint cselekedtem! Ezt Isten adta parancsba nekem!"
Majd az emberek mind azt mondják, hogy milyen gonosz az Isten és milyen gyűlöletkeltő a Biblia.
Ugyanezt csinálja az Iszlám Állam is csak ők az Iszlámot és a Koránt mocskolják. Remélem érted a hasonlatot.
Ja és visszatérve a témához a ti Istenetek nem tudja megvédeni magát? Miért kell mindig erőszakkal elhallgattassátok azokat akik nem értenek veletek egyet? Miért tüntettek el mindent ami egy kicsit is kritizál titeket? Miért szedtek le mindent az internetről, ami ellenetek szól, ha csak értelmetlen hazugságok? Miért távolítotok el mindent ami a Hit Gyülekezetét negatívba tüntetje fel?
"Áldjátok azokat, akik titeket kergetnek; áldjátok és ne átkozzátok." Rómaiakhoz írt levél 12,14
Ti vajon ezt csináljátok a Jobbikkal?
"Az Ószövetség Istene valóban megparancsolta Izraelnek, hogy a kánaánita nemzeteket kiirtsák. Volt-e Istennek joga ehhez? Igen volt, de vitába nem megyek bele, ha te máshogy gondolod."
Igen, máshogy gondolom, és én sem megyek bele a vitába.
És nagyon kérlek titeket abból a magyartalanító, nemzetellenes destruktív szektából (igen ennek nevezem, nem érdekel, hogy majd nyomatni fogod a sablonos bemagolt szövegedet, a "Nálunk tömeggyilkosok tértek meg" stb. stb.) szóval kérlek titeket ne próbáljatok, magyar történelemmel foglalkozni, mert ez olyan mintha szerbre bíznám a horvát történelmet.
Úgyhogy történelemről végképp nem lenne érdemes vitázni, azok után amiket Németh Sándor elhitetett veletek.
"Vagy attól félsz, hogy ez meg fog ismétlődni? Nem fog."
Pedig az a helyzet, hogy jelen pillanatban is ez játszódik, ma is irtanak mindenkit, aki nem ért velük együtt. Most pusztán a töredékét idézem a Talmudnak (annak a könyvnek amit a Zsidók az Újszövetség helyett használnak):
36. old. 118. b.: cél: a nemzsidó országok szolgasága.
121. old. 113 b.: Egy nemzsidónak a megrablása meg van engedve!
57. old. 20.a.: Megengedett a tanuk befolyásolása.
185. 20.a. : a gojoknak nem kell élelmet adni, még akkor sem, ha a gojoknak semmi nem adatván, biztosan meg fognak halni.
102. old. 62.a: Tilos az egész világ idegeneinek békét mondani!
105. old. 70.a: Egy nemzsidó nő szülésénél nem szabad segíteni, még fizetés ellenében sem!
42. old. 64.a.: Egy zsidó egy nemzsidón ne könyörüljön.
55. old. 85.a.: Életmentésnél: Ha a többség nemzsidókból áll, akkor az ember nincs kötelezve az életmentésre.
24. old. 58.b.:A nemzsidók szégyenre születtek!
207. old. 6.b.: A gojok nem emberek.
23. old alja: A nemzsidó nő egyenlő egy nőstény szamárral.
37. old. 145. b.: a nemzsidók piszkosak.
96.old. 82.a.: a gojok legjobbikát öld meg!
117. old. 44.b.: Nemzsidó megölése nem büntetendő!
196. old. 46.a.: (a keresztények temploma) a templom disznóól.
58. old. 36.b.: A kutyák táplálása kötelesség, a nemzsidók táplálása nem kötelesség.
185. 20.a. : a gojoknak nem kell élelmet adni, még akkor sem, ha a gojoknak semmi nem adatván, biztosan meg fognak halni.
Németh Sándor beszélt erről? Nem? Miért nem?, pedig sokan ma is hisznek ebben a Zsidók közül.
Maroknyian vannak a gazdag Zsidók? Nézd csak sorba meg kik kezébe van a világbank, FED, New York Times, soroljam még?
Hiába Bill Gates a leggazdagabb a maga 80 milliárd dollárjával, Ha a Rotschild család fel nem osztott vagyona eléri az 1000 milliárdot, és még sorolhatnám...
Hogyan képes befolyásolni a világ egy részét?
Hallottál a "piramis-elv"-ről? Mindenki csak azt tudja amit az egy fokkal alatta levőnek mond, vagy amit az eggyel felette levő mond. A piramis alján pedig azok vannak, akik nem is tudják, hogy mibe vannak.
"Erre én csak azt tudom mondani, hogy ha orvos volnék, akkor klinikai esetnek minősíteném, ami valahol a paranoia és a tudathasadás közti lépcsőn helyezkedik el a dolog súlyosságától függően."
Persze így kell csinálni ezt. Jó kis Marxista módszer.
Zárjunk mindenkit diliházba, mondjuk őrültnek aki nem ért egyet velünk...
Amit állítasz, egyszerűen nem igaz. El kell menni a Hit Gyülibe, és meg kell hallgatni, hogy ténylegesen mit mond akár Németh Sándor, akár bárki más, akinek mikrofont adnak a kezébe, utána pedig meg kell hallgatni az emberek általános vélekedését az előtérben. Az istentisztelet a Hit Gyülekezetében a Názáreti Jézus Krisztussal kezdődik, Ő a főszereplő, és Vele is ér véget. Az pedig újszövetségi tény, hogy Isten nem vetette el az Ő népét, ha pedig nem tette meg, akkor Izrael az Újszövetség időszakában is az Ő népe, csak jelenleg más a szerepe, mint az Ószövetség időszakában. Izrael az Egyház korszakában ténylegesen a kispadra került, de ez a státusza nem végleges, hanem átmeneti, és Isten ebben az állapotában is szereti. Isten az Egyházat is szereti, Izrael és az Egyház egymással párhuzamosan fennálló valóság, nem egymás riválisa, és nem is lehet összemosni őket. Aki máshogy látja, az nem érti az Újszövetséget sem.
A Talmudról annyit, hogy azt a zsidók sem tekintik egyenrangúnak a Bibliával, ugyanis nem Istentől ihletett mű, ők sem tartják annak, hanem több száz éven keresztül lejegyezték az adott kor bölcsnek vélt embereinek a gondolatait, ezért rengeteg ellentmondást tartalmaz, szemben a Bibliával. Amit te és a hasonló gondolkodásúak csinálnak, azzal analóg, mintha egy nem-magyar ember a kurucinfó alapján határozná meg a magyarokat, pedig nagyon sok magyar ember szégyennek tartja, hogy ilyen oldal egyáltalán létezik Magyarországon a törvényesség látszata alatt.
"El kell menni a Hit Gyülibe, és meg kell hallgatni, hogy ténylegesen mit mond akár Németh Sándor"
Ezt mondja:
https://www.youtube.com/watch?v=SkZTkYzvVqg
https://www.youtube.com/watch?v=BeuoccijbsI
https://www.youtube.com/watch?v=UVyM_ilwfy8
Undorító volt a tavalyi lejáratókampány, amit a Jobbik ellen indítottatok, ráadásul arc nélkül, még nem is vállaltátok fel magatokat. Aztán persze lehullt a lepell, hogy ti álltok annak a csoportnak a hátterében, ez teljesen egyértelmű volt. Gondolom a 2018-as választásokkor is keményen fogjátok nyomatni a politikát, és nem kizárt, hogy tenni fogtok valamit a Jobbik lejáratására. Csakhogy nincs szerencséd, mert a Jobbik egyre jobban erősödik.
Nálatok szokott lenni az úgynevezett "imaharc".
Az ószövettségi úgynevezett átok zsoltárokba szoktátok behelyettesíteni azok nevét akiket átkozni kell.
Ezt nevezitek "szellemi harcnak". Amikor még nem volt Jobbik a célpont a MIÉP volt és a Fidesz.
Orbán Viktort Nabukodonozornak neveztétek és átkozni kellett őt is és a Fideszt is, főleg a választások előtt.
Én ezt olyanoktól hallottam akik Hit Gyülekezete tagok voltak.
(megint javaslom a Rm. 12,14-et)
Tehát kizárólag a politikáról szól minden.
És nincs olyan, hogy "Az Ő népe".
Meg van írva Máté 26,28-ban, hogy ez az Újszövetség vére, amely sokakért kiontatik bűnök bocsánatára.
Sokakért kiontatik nem pedig csak a Zsidóknak.
" Isten az Egyházat is szereti, Izrael és az Egyház egymással párhuzamosan fennálló valóság, nem egymás riválisa, és nem is lehet összemosni őket. Aki máshogy látja, az nem érti az Újszövetséget sem."
Isten mindenkit szeret.
És igen, csakugyan nem vagyunk egymás riválisai, bár ők is tudnák...
https://www.youtube.com/watch?v=qE1dOA7Mrl4
És akkor most, hogy én nem értek egyet a Hit Gyülekezetével akkor szerinted én csakis Nyilas, Szálási, rasszista, fasiszta, gyűlöletkeltő, náci vagyok?
Tehát kérdező visszatérve a kérdésre.
Miről szól a vidám vasárnap?
Erről:
Én is részt vettem a Szavazz a Jobbik ellen című kampányban, méghozzá önként, senki nem kért rá. Ma is gondolkodás nélkül megtenném, illetve meg is fogom tenni, amikor itt lesz az ideje. De nem ezen az oldalon, ahol megmondatott, hogy nem szívelik a politikai vitákat, csakúgy, mint a rasszista, agresszív és bántó megállapításokat.
Németh Sándor sok ezer órát beszélt már a Gyülekezetben, mivel én azokat is hallottam, ezért engem sokkal nehezebb megvezetni, mint téged, és egyáltalán nem tudnak kizökkenteni a kontextusból kiemelt mondatai, mivel én azt is hallottam, amit előtte, vagy utána mondott, vagy akár közötte, hiszen nem ritkaság, hogy össze is van ollózva a kritikai idézet, hogy alkalmasabbá váljon a Hit Gyülekezete befeketítésére. Te kb. ennyit ismersz, ezért azt hiszed, hogy ez az egész, pedig megtaláltad az elefánt farán a bolhát, pontosabban mások találták meg neked, és te elhiszed, hogy ez a teljesség. A Bibliában az a mondat is benne van, hogy "nincs Isten". Van, aki ezzel az egy mondattal elszalad, és azt mondja, hogy az egész többi butaság, mivel megtalálta az egész Biblia esszenciáját.
Az pedig, hogy te megkeseredett, sértődött emberek véleményére hallgatsz, akik elhagyták a Gyülekezetet, és utána elkezdték rossz hírét költeni, nem vet rád túl jó fényt, mert finoman szólva egyoldalú álláspont, de a te dolgod. Az azonban, hogy meghallgatod a hazugságot, és azt elhiszed, még nem jogosít fel arra, hogy terjeszd is, csak azért, mert elhiszed, amit mondasz. Meg azonban nem győződtél róla, szemben velem, aki 1992 óta ismerem a Gyülekezetet és azokat is ismertem, akik kiszakadtak belőle, persze nem mindet személyesen, de többet személyesen is. Sokan azok közül, akikkel megalapították az Autonóm Gyülekezetet, elváltak a keresztény házastársuktól, újraházasodtak, felszabadultak a vér megevésére, még később pedig visszamentek a világba. Nem mind. Egy részük azonban igen, ez pedig bibliai szempontból igen rossz gyümölcs, ami megkérdőjelezi azoknak a szavait, akik a kiszakadást okozták, többek között Bartus könyvét is, ugyanis az is a kiszakítás része volt. Mások, akiket sikerült maguk mellé állítani, és elmentek a Gyüliből, később súlyos szellemi-lelki sérülésekkel jöttek vissza, némelyek soha többé nem álltak helyre.
A Hit Gyülekezete arról szól, így a Vidám Vasárnap is, hogy embereknek helyreáll az életük, megszabadulnak a bűneiktől, szexuális devianciáktól, kóros függőségeikből, antiszociális attitűdjeiktől, számos esetben természetfeletti gyógyulásból részesülnek, helyre áll a házasságuk és jó családok jönnek létre. Akik ezt irigylik, azok pedig kampányolnak ellene. Pont.
Kedves 19:56-os!
Ne vitatkozz velük!
Egyszerűen nem éri meg!
Engem is letiltottak egy időre ez miatt.
Hagyd rá, imádkozzunk értük sokat!
Ez a legtöbb, amit tehetünk.
A stílus, a retorika és az érvkészlet alapján legalább kilencven százalék, hogy a kedves 19:56-os válaszoló, mögött is te állsz, ha mégsem, akkor egy alomból vagytok.
Én pedig továbbra is úgy látom, hogy a zsidózásra, cigányozásra, a destruktív szektázásra, Kurucinfóra, Magyar Gárdára, Betyárseregre, Hatvannégy Vármegyére, horogkeresztes karszalagokra, Hitler-bajuszokra méltó válasz az antiszemita náci jelző. Nem is tudom mit várnak el egyesek? Megfenyegetik a Hit Gyülekezetét, hogy ha hatalomra jutnak, akkor lehetetlenné teszik a további működését, azaz nyíltan hadat üzennek, utána pedig még megsértődnek, ha ezt a Gyülekezet azzal reagálja le, hogy mindent megtesz ennek megakadályozására. Nem csodálom, hogy az arab terroristákhoz húz a szívetek, akik lövöldözés közben civileket tartanak maguk elé pajzsként, hogy legyen mivel vádolni a zsidókat, amikor a mesterlövészek keze beremeg a stressztől, és a civil is meghal. Még a saját katonáik hulláira is képesek civil ruhát húzni, csak azért, hogy alkalmuk legyen némi együttérzést koldulni az ENSZ-nél. Izrael legnagyobb bűne az, hogy visszalő. A Hit Gyülekezete is vissza fog lőni, ha egy csurka-féle, vagy vona-féle tüzet nyit rá. Az volna nemnormális reakció, ha nem ezt tenné.
Amúgy a Jobbik soha nem lesz annyira erős az országban, hogy a Hit Gyülekezetét kivonja a forgalomból. A maximum, amire számíthat, ha a további erősödése folytatódik, akkor 2018-ban kormányra kerül, de nehéz elképzelni, hogy akár a FIDESZ, akár a baloldal koalícióra lépjen velük, így kénytelenek lesznek kisebbségi kormányt alakítani erős ellenzékkel, azaz kellemetlenkedni tudnak majd, de kétharmados döntéseket nem fognak tudni átnyomni a parlamenten, jórészt még olyanokat sem, ami egyszerű többséggel is megvolna. Mivel ez a helyzet komoly, zsebbevájó kül- és belpolitikai bonyodalmakhoz vezetne, kétlem, hogy a négy évet végig tudná vinni. Menet közben pedig a Jobbik is ugyanúgy kompromittálná magát, mint az összes többi, ugyanis ott sem újjászületett keresztények vannak, ezért biztos, hogy aki a pénz közelébe kerül, az ráteszi a kezét, aki pedig döntési helyzetbe, az lefizethető lesz, a politikai szüzességet pedig csak egyszer lehet elveszteni, és a továbbiakban nem lehet hivatkozni rá, így az emberek nem fognak a Jobbiknak még egy esélyt adni.
A másik lehetőség az, hogy a Jobbik irányt vált, mert felismeri, hogy középen több babér terem a számára, azaz abbahagyja a zsidózást, a cigányozást, leszáll a Hit Gyülekezetéről és csendesebb vizekre evez. Vona Gábor meglátásom szerint van annyira intelligens, hogy felismerje ezt a helyzetet, a kérdés csak az, hogy van-e akkora hatalma, hogy ezt megtegye, illetve az, hogy hogyan lapátolja vissza a tehénbe, ami már eddig kipottyant belőle? Majd elválik. De Vona Gábor nélkül Jobbik sincs. Azonban közel sincsenek akkora politikai tartalékai, mint amekkora Orbánnak volt. Magyarországon pedig a többség nem akar arra az útra tévedni, emerre a Jobbik jelenleg kormányozni szeretné.
Nekem mindkét megoldás jó: a Jobbik beevez középirányba, nevet változtat, például Higgadtak, vagy Értjük A Célzást névre, és lépéseket tesz a felelős kormányképesség felé. Vagy nem tanul, hanem a maga képére és hasonlatosságára akarja alakítani Magyarországot, annak akarata ellenére. Ebben az esetben 2022-re már jó eséllyel a MIÉP mellett fogja találni magát, a politikai szemétdombon, és kérdéses, hogy lesz-e még egyáltalán olyan komoly vagy félkomoly politikus, aki a közeljövőben meg meri engedni magának a Jobbik által eddig követett politizálás folytatását.
Álomvilág?
Ez a valóság:
https://www.youtube.com/watch?v=rumm5ueoT_w
Mit mondana erre Jézus?
Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért.
Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is.
És aki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is.
És aki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre.
Máté 5, 38-41.
Én is támogatom a halálbüntetést. És akkor mi van? Bibliai alapelv, hogy aki embervért ont, annak vére ember által ontassék ki. Ez az igazság szolgáltatás. Az államnak kötelessége lenne megvédeni a társadalmat azoktól, akik veszélyeztetik az emberek életét. Arról nem is beszélve, hogy a kiontott vér, ha nincs a gyilkos megbüntetve, átkot hoz mindenkire, aki azon a földön él, amely beitta az áldozat vérét, nemcsak a bűnösökre, hanem mindenkire. Magyarországon pedig nem kell sokat keresgélni, ha az átok nyomait szeretnénk megtalálni: szegénység, betegség, keserűség, irigység, paranoia, rasszizmus, antiszemitizmusa, vagyis Jobbik lételeme.
Jézus általad idézett szavai nem az államhatalomhoz intézett felszólítás, hanem a tanítványoknak, hívőknek adott instrukció a személyes bosszúról. Nem terjeszti ki az államhatalomra, és sehol nem fogalmaz meg rossz véleményt az államhatalom jogos hatalomgyakorlásáról, legfeljebb a hatalmaskodásról, megfélemlítésről, jogtalanságokról. A gyilkos halálra ítélése azonban nem jogtalan, sőt egy vagy több ember életéért, tíz vagy húsz évet kiszabni, az a jogtalan. Az, hogy a törvény ennyire taksál egy vagy több kioltott emberéletet, pedig azoktól az emberektől mindenüket elvették. Pál apostol még azt is mondja, hogy ha a rosszat cselekszed félj, mert nem hiába viseli a fegyvert. Azaz csak egy bizonyos szemüveg használata esetén áll meg, amit mondasz, az is csak akkor ha erősen hunyorogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!