Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről szól a vidám vasárnap?

Miről szól a vidám vasárnap?

Figyelt kérdés

Mit csinálnak ott az emberek?

Hogy csinálják?

Mit éreznek?

Hogyan élnek?

Mi szerint?

2015. jan. 10. 23:59
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
51%
Nézd meg a TV-ben vasárnap.
2015. jan. 11. 00:01
 2/44 A kérdező kommentje:
A videók alapján nem tudom hová tenni azt, hogy valaki egyszerűen fogja magát és elkezd őrjöngeni, vergődni, fetrengeni. Ez mi? Olyan véleményét szeretném olvasni aki tagja egy ilyen gyülekezetnek.
2015. jan. 11. 00:07
 3/44 anonim ***** válasza:
45%
Istentiszteletet tartanak.
2015. jan. 11. 00:10
 4/44 A kérdező kommentje:
Elég szűkszavú vagy, nem segítesz túl sokat. Vagy ne is várjak túl sok segítséget, nem beszélnek/beszéltek róla?
2015. jan. 11. 00:13
 5/44 anonim ***** válasza:
5%
Néz meg ...De kb.erről:izráel fiainak és magának Izraelnek a dicsőítése ez a vezérfonal lényegében.A műsor elején Németh Sándor felolvas pár levelet ami a nézőktől érkezik és azokra válaszol.Utána pediglen a Bibliát nyitja ki és az aznapra kiválasztott Szentbeszédeket olvassa fel és értelmezi a saját szájíze szerint.
2015. jan. 11. 00:13
 6/44 anonim ***** válasza:
3%
Igen, jól mondja. A saját szájíze szerint. Én javaslom inkább a hagyományos miséket neked.
2015. jan. 11. 00:17
 7/44 anonim ***** válasza:
0%

Hasonlóan vidámkodnak ők is, de arra odafigyelnek, hogy ezt már csak adáson kívül:

https://www.youtube.com/watch?v=fhSdOtyERuI

;)

2015. jan. 11. 00:22
 8/44 anonim ***** válasza:
25%
Nekem mindig a szomorú vasárnap jut eszembe.
2015. jan. 11. 00:30
 9/44 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok vallásos. Nem is leszek az.

Nagyon felkavart most ez a dolog. Van valaki, aki meglehetősen közel áll hozzám. Nemrégiben tudtam meg, hogy ilyen gyülekezetbe jár. Most kerestem rá először. Ledöbbentem, nem vagyok képes elhinni azt, hogy Ő ilyet csinálna. Lehet hogy Ő azok közé a hívők közé tartozik, akik elmennek, meghallgatják a műsort, aztán hazamennek. Nagyon rendes ember, tisztelem, eddig sosem láttam dühösnek, ingerültnek, feszültnek. Igazán remélem, hogy nem tesz ilyeneket, nem kel ki magából. Itt egyáltalán nem a vallást illetve a hívőit akarom bepiszkolni, lenézni. De ez nekem már kicsit sok. Félelmet kelt bennem, kicsit úgy érzem, hogy ezek az emberek úgy érzik magukat, mint a kisgyerek, amikor tombol.

Semmi, de semmi rosszindulat nincs bennem, érdeklődöm, megosztom a nézetem csupán. Remélem senki se ért félre engem. Nagyon megilletődtem ezen.

2015. jan. 11. 00:38
 10/44 anonim ***** válasza:
92%
Rendben van, kedves Kérdező, de én egyet sem ismerek a Gyülekezetben olyat, aki ne lenne rendes ember. Nem tudom, mit láttál, vagy mit nem, de ha téged rossz pillanatban fényképeznek, amikor éppen pislogsz, vagy beszélsz, akkor te sem feltétlenül festesz jól egy kívülálló számára, ezt látatlanul is borítékolni merem neked. Abban is biztos vagyok, ha bárkit lefilmeznek, amikor megrázza az áram, akkor egészen biztos, hogy nem fog nyárspolgárként viselkedni abban a helyzetben, akkor sem, ha minden más esetben igen. Te, vagy az előttem szólók azért ijedtek meg ettől, vagy mások azért gúnyolódnak, mert nem hisznek a Bibliában, nem hisznek abban, hogy tényleg létezik Isten ereje, ami tényleg meglepő dolgokat tud produkálni. Például volt egy keresztény család a Gyülekezetben, amikor még Budapesten laktam, akiknek több gyerekük volt, egyik szebb, mint a másik. Volt azonban egy hároméves kislányuk, aki erősen kancsal volt. Hétről hétre láttam őket. Aztán egy istentiszteleten meggyógyult a kislány szeme, azaz beállt egyenesbe, és azóta már nem kancsal. Kit érdekel, hogy amikor a vízből éppen kimentik, milyen a frizurája? Normális embert biztos, hogy nem. Amikor én magam napi két és fél doboz cigaretta elszívásából megszabadultam egyetlen ima során, én is elestem, és nem tettem volna ki a nem létező felvételt, az akkor még nem létező Facebookra. De nem ez a lényeg, hanem az eredmény, hogy utána nem éreztem semmi kényszert, hogy rágyújtsak. A Gyülekezet ellenségei akarják beállítani úgy, hogy külsőségekről szól a karizmatikus kereszténység, és megpróbálják letagadni a sokezer bagóst, piást, drogost, vagy szexuális devianciákban sínylődő embert, akik mellékhatások nélkül megszabadultak ez által az erő által. A motivációjuk az irigység, ahogyan Jézus idejében. Ha valaki figyelmesen elolvassa az evangéliumokat, Jézus összejövetelei még zajosabbak, és furcsábbak voltak, mint bármelyik videón, és ott is a vallásos emberek akarták betiltani azonnal. Ha náluk történtek volna jelek és csodák, azt elfogadták volna. De azt, hogy Isten nem őket, hanem Jézust választotta, nem bocsátották meg Neki, ahogyan Káin sem bocsátott meg Ábelnek, hogy őt meghallgatta Isten, Káin áldozatára pedig nem tekintett. De a kedves kritikusok is jobban tennék, ha átgondolnák azt, amit Káin nem gondolt át: ha ők helyes módon közelednek Istenhez, akkor őket is meg fogja hallgatni Isten. Ha nem, akkor nem.
2015. jan. 11. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!