Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszitek-e azt, hogy a jelen...

Crussader kérdése:

Hiszitek-e azt, hogy a jelen időkben is ugyan úgy működik a Szentlélek mint az Apostolok idején?

Figyelt kérdés

Értem ezalatt a következőket;

"Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát."(ApCsel.2:38)

Itt azt írja,hogy aki megtér és megkeresztelkedik,az megkapja a Szentleleket/szellemet.

"És mi vagyunk néki bizonyságai ezen beszédek felől, és a Szent Lélek is, kit Isten adott azoknak, a kik néki engednek."(ApCsel.5:32)

Isten adja a Szentlelket/szellemet mindazoknak akik engedelmesek.

"Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!

Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk."(Róm.8:15-16)

A Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt.

"Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm."(Róm.14:16)

Itt jobban kifejti,Szentlélek által való öröm.

"Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?"(1Kor.6:19)

"És a ki az ő parancsolatait megtartja, az Ő benne marad és Ő is abban; és abból ismerjük meg, hogy bennünk marad, abból a Lélekből, a melyet nékünk adott."(1Ján.3:23)

Szerintem ez is elég világos,vagy nem?

"Mert azt mondták néktek, hogy az utolsó időben lesznek csúfolódók, a kik az ő istentelen kívánságai szerint járnak.

Ezek azok, a kik különszakadnak, érzékiek, kikben nincsen Szent Lélek."(Júd.1:16-17)

"Utolsó időkben",lehet,hogy napjainkról van szó?

Itt csak egy pár igét hoztam fel.

Mi a véleményetek?

Nem akarok senkit megsérteni de hívők véleményére vagyok inkább kíváncsi.

Köszönöm!

2015. jan. 9. 06:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Én még keresztény sem vagyok.

Kizárólag engedelmességünk jutalmáért kapjuk a Szent Lelket. Valószínű, hogy most is működik, a kérdés, hogy hol.

2015. jan. 10. 19:53
 22/23 anonim ***** válasza:

Szerinted.

Nem tudom te milyen szellemet kaptál, de nem is lényeges az én szempontomból.

2015. jan. 10. 20:46
 23/23 anonim ***** válasza:
Több fordítást is megnéztem, egyikben sem szerepel a mondatban, hogy "szentlélek", csupán a "lélek" szó. Ami átvetítve annyit jelent, hogy lelketlen emberek.
2015. jan. 11. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!