Hiszitek-e azt, hogy a jelen időkben is ugyan úgy működik a Szentlélek mint az Apostolok idején?
Értem ezalatt a következőket;
"Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát."(ApCsel.2:38)
Itt azt írja,hogy aki megtér és megkeresztelkedik,az megkapja a Szentleleket/szellemet.
"És mi vagyunk néki bizonyságai ezen beszédek felől, és a Szent Lélek is, kit Isten adott azoknak, a kik néki engednek."(ApCsel.5:32)
Isten adja a Szentlelket/szellemet mindazoknak akik engedelmesek.
"Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!
Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk."(Róm.8:15-16)
A Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt.
"Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm."(Róm.14:16)
Itt jobban kifejti,Szentlélek által való öröm.
"Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?"(1Kor.6:19)
"És a ki az ő parancsolatait megtartja, az Ő benne marad és Ő is abban; és abból ismerjük meg, hogy bennünk marad, abból a Lélekből, a melyet nékünk adott."(1Ján.3:23)
Szerintem ez is elég világos,vagy nem?
"Mert azt mondták néktek, hogy az utolsó időben lesznek csúfolódók, a kik az ő istentelen kívánságai szerint járnak.
Ezek azok, a kik különszakadnak, érzékiek, kikben nincsen Szent Lélek."(Júd.1:16-17)
"Utolsó időkben",lehet,hogy napjainkról van szó?
Itt csak egy pár igét hoztam fel.
Mi a véleményetek?
Nem akarok senkit megsérteni de hívők véleményére vagyok inkább kíváncsi.
Köszönöm!
Rossz a sorrend, 9-es. Nem azok kapták a Szent Szellemet, akik engedelmesek voltak (hacsak nem ide vesszük az evangeliumra való pozitív választ, de most ne vegyük, mert az csak egy kezdeti lépés), hanem először megkapják a Szent Szellemet, aki megszenteli őket, ha együttműködnek. Nélküle ugyanis nincs szentség.
Az engedelmesség értelmezhetetlen a Szellem nélkül, ugyanis minek/kinek vagy engedelmes?
Sok szervezet, tanítás vár el engedelmességet, holott hamis.
Talán értelmezned kellene az Atyának való engedelmességet.
A Szent Lélek pedig hallhatóan és láthatóan jelent meg. Ha pedig akkor úgy jelent meg, akkor most miért nem jelenik meg ugyanúgy?
Mi az Atyának való engedelmesség?
Te most milyen szempontból írtad ezt?
Tanú vagy, vagy pedig úgy gondolod, hogy most is ugyanúgy kellene működnie, csak nem engedelmesek az emberek?
10-es, te vagy az, akinek állítólag azt mondta Jézus hogy Pál levelei nem tőle vannak?
Minden ember védelem alatt áll addig, amíg minden útjában az Atyának engedelmeskedik. Olyan utakról van szó, amelyek Isten követelménye szerinti utak. Amint valaki erről letér és bűnt cselekszik, azonnal teret és hatalmat ad az életében az ősellenségnek. A kísértő úgy tünteti fel az Isten ígéreteit, hogy abból a törvényszegés oldalát elhallgatja. Azt sugallva ezzel, hogy Isten akkor is megoltalmaz téged mindenkor és mindenben, ha te az Ő parancsolatait figyelmen kívül hagyva a saját fejed után mész. Krisztust úgy próbálta meg csapdába csalni, hogy elhallgatta előtte a legfontosabbat, azt, hogy létezik ugyan ez a védelem, de Istennek való engedelmesség nélkül viszont már nem.
Jézus második kísértésénél a sátán a Szentírásból idéz. Ebből is látszik, hogy mennyire ismeri a próféciákat és mindent, ami a Bibliában van.
A mai világban vannak emberek, akik eladják önmagukat és az üdvösségüket a sátánnak, és pillanatok alatt hatalmas bibliaismeretre tesznek szert, amellyel tömegeket tudnak befolyásolni.
A harmadik kérdésemre nem válaszoltál.
Megszentelődni pedig tovabbra is csak a Szellem által lehet. Magától senki nem fog megszentelodni, engedelmessé válni.
Kik azok a bizonyos emberek? Ez igy csak homályos utalgatás.
Hiszitek-e azt, hogy a jelen időkben is ugyan úgy működik a Szentlélek mint az Apostolok idején?
Minden időben munkálkodik a Szentlélek,vagy Szent Szellem ,az emberekben.
Csak különböző korokban másképpen alkalmazza az ajándékait.
Amikor még nem volt Biblia,álmok ,és látomások ,vagy anygyalok ,stb,bevonásával,végezte munkáját.
Napjainkban már nem kellenek csodák,jelek ,hoszen minden levan írva ,készen van a Biblia,amit Isten közölni akart velünk az benne van,
Tudni kell különbséget tenni az idők és korok között,a vég idők végén élünk,és várjuk Krisztus vissza jövetelét..
És nem az apostoli korban amikor még jelek és csodák kelletek hogy az emebereket hitre juttassam,vagy megerősítje az igehírdetést.
Én is kérdezek: Szerinted mi alapján kapják a Szent Lelket? Csak úgy? Mit értesz "együttműködés" alatt?
Nem szervezeteknek, egyházaknak, pásztoroknak,tanításoknak, embereknek kell engedelmesnek lenni.
Igen, csak úgy. Vagy talán te nem ezt olvastad az apcselben? Mondtam, hogy a megtérést ne vegyük ide mint engedelmességet, mert az csak egy kezdeti lépés. Nem az engedelmesség fizetsegekent kapja senki a Szellemet.
Mit értek együttműködés alatt? Nem tudom, lehet hogy nálam ez speciális bánásmód, csak nekem, csak itt, csak most, de nagyjából úgy tudom leírni, hogy olyan, mintha egy erőt fejtene ki rám, hogy ne csináljak olyat amit nem szeret. Igazából jelzesszintu ez, tehát ha akarok, át tudok gázolni rajta, de nem akarok. Na jó, bevallom töredelmesen, előfordul, de most nem ez a lényeg.
Másoknak gondolom más, személy szerint ennyit tudok elmondani, de lehet hogy nem vagyok reprezentatív. Az viszont biztos, amit már harmadszorra írok, hogy Szellem nélkül nincs szentség.
A kérdésre viszont még mindig nem válaszoltál.
"Mert azt mondták néktek, hogy az utolsó időben lesznek csúfolódók, a kik az ő istentelen kívánságai szerint járnak.
Ezek azok, a kik különszakadnak, érzékiek, kikben nincsen Szent Lélek."(Júd.1:16-17)"
"MERT AZ UTOLSÓ IDŐKBEN..."ha azt mondja az ige,hogy az utolsó időkben akkor az a jele,hogy a Szentlélek/szellem nem szűnt meg "működni".Legalábbis ez az én meglátásom.
És,hogy ne hamarkodjuk el a cáfoló érvet erre az igére itt van az ige folytatása, "kikben nincs Szent Lélek..." de kikről van szó?
Nem tér ki az ige kiválasztottakra,vagy prófétákra hanem csak annyit mond,hogy "KIKBEN NINCSEN..". :)
Akkor miről beszélünk? :)
Csakhogy félre értés ne essék,nem vagyok H.Gy,nem vagyok Jehova Tanúja és se Adventista, Baptista vagyok de érdekel a kérdés.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!