Mindenki más helyre megy a halála után? (bővebben lent)
22:00
"Oke, de ki es hogy programozta? Honnan jon letre?"
Erre az evolúció adja meg a választ. A természet programozta. Mert egy időszakban ez adta a legjobb lehetőséget a túlélésre. Ez máig sem agyon változott. Az egyénnek még mindig szüksége van a közösségre. A létrejöttét ugyan ez magyarázza. A világ evolúciójában még vannak fehér foltok, de ha elfogadják, hogy isten műve, soha nem fognak kiélesedni.
"Es miert nem lehet ujrainditani, felulirni, ujratolteni?"
Ezért használtam a DRAM metaforát. Újra lehet írni, Ezt teszik amikor valaki amnéziás lesz, és új életet, új személyiséget épít fel. Felül lehet írni, erre való az agymosás, pszichológiai kezelések. Újra lehet tölteni, a halál utáni néhány percig. Mert ahogy a DRAM is apró kondenzátorokként működik, ha a gép kikapcsol ami használja, amit tárol törlődik. Nem más helyre távozik, te magad említetted az anyagmegmaradást. A kondenzátor kisülésekor az elektronok sem a másvilágra távoznak, hanem atommagokhoz csatlakoznak, és semlegesítődnek.
Bocs, de miért gondoljátok azt, hogy aki hisz, az nem éli az életét, az boldogtalan a földön, és csak a halál után van reménysége. Nekem arra van ígéretem Jézustól, hogy velem van minden napon. Akkor is velem volt, amikor az első feleségem vált tőlem, és teljesen ki akart semmizni egy alvilági ügyvéddel. És én az első két tárgyalásra egyedül, vagy is csak Jézussal mentem. A feleségem alvilági ügyvédje a harmadik tárgyalásra el sem jött, ő cserben hagyta a volt feleségemet, Jézus engem nem. Én azért hiszem el mind azokat az ígéreteket, amelyeket Jézus a halál utánra ígért, mert amit erre a földi életre ígért nekem, azt mind betartja. Azt meg nehogy már megmagyarázd nekem, hogy én az érettségi végzettségemmel egyedül is képes vagyok egy magyar válóperes tárgyaláson eredményesen szembeszállni egy több évtizedes tapasztalatokkal rendelkező ügyvéddel. De Isten eltakarította az útból.
A Jézusba vetet hit reményt ad.
Kérdező:
Nem értem, honnan a tévképzeted, hogy mi veszekszünk. Ez vita. Állítunk valamit, amit igyekszünk érvekkel alátámasztani. Minden vita így működik. A veszekedés egész más. Ott az érvek nem játszanak, helyette személyeskedés megy, és az egyik fél igyekszik minél inkább megsérteni a másikat.
08:10: igen, de ez meg mindig nem ad magyarazatot a "lelek" tudat kialakulasara, hogy mikortol szamit letezonek, egyszeruen nincs atmenet az evolucio szerint. (felig-tudtos-novenyek?)
10:52: ez ahogy irod, igaz, de egymastol fuggetlen dolgok. Attol hogy valakinek van remenysege, meg nem fog semmit sem tenni, mert az hivo-vagy-sem, egyszeruen hulye.
De attol hogy valaki hivo, meg nem kell hulyenek lennie. Es attol sem ha nem hivo. :)
Szoval a "Jezustol szarmazo remeny" "csak" egy okot ad hogy amit csinal, amiert kuzd, miert csinalja - masokat a csaladja jolete, esetleg a tarsadalmi megbecsules ami motival. Miert lenne "alantasabb" ez, mint az? Senki sem tanul/feljodik/sikeresedik motivacio nelkul.
11:04
Szerintem van átmenet. Rengeteg előember maradványát találták meg. Éltek, "társadalmakat" alakítottak ki, eszközöket használtak. Jelenleg a csimpánzok is használnak egyszerű eszközöket. Kövekkel csonthéjasokat törnek fel, jól megválogatott botokkal, fűszálakkal rovarokat piszkálnak ki, képesek jelbeszédet megtanulni (egy orangutánnak tanították meg az amerikai jelbeszédet). Van öntudatuk, és környezettudatuk. Egy kisgyerek szellemi szintjén állnak. Vannak náluk kevésbé fejlett főemlősök is, amivel végig lehet követni ennek a fejlődését.
Én csak abban vagyok biztos, hogy az ember olyannyira fizikai lény, hogy ha megsérül az agya, akkor megsérül a tudata is, ami alapján azt gondolja hogy ő létezik és van lelke, ami túléli az ő testét. Minden érzésünk valamilyen testi reakciót vált ki (pl: szerelem), de így van ez fordítva is: ha vmilyen oknál fogva vmelyik hormonból több keletkezik, megváltozhat a viselkedésem és a kedvem is. Emiatt rossz döntéseket is hozhatok egy helyzetben.
Továbbá minden élő és élettelen dolog a világon atomokból áll, amelyek még tovább bonthatóak kisebb részekre, és ezek önmagukban élettelenek és szinte tömeg nélküliek, mégis tömeget alkotnak és anyagot képeznek. Aztán valahonnan már élőnek számít, és aztán egy ösztönös lény, vagy egy intelligens gondolkodó ember lesz az egészből.
Ezeket azért írtam, mert ez 100% hogy így van és tudományosan is bizonyíthatóak, ellentmondás nélkül. Ezek után már azt keresem, hogy melyik vallás ad választ arra a kérdésre, hogy mi történik az emberrel a halála után, de úgy, hogy nem mond ellent ezeknek a tudományos tényeknek sem, és mégis van benne hit.
én nem tudom én keresztény vallású vagyok
de ha belegondolok tudom h az egész ember csak a sejtek és szövetek tökéletes működésének együttese, viszont ha arra gondolok h vannak érzéseink, bűntudat meg stb. ez mégsem lehet csak egy test de ha mégsincs semmi, akkor meg em mind1? akkor halálunk után miután testi funkcióink befelyeződtek nem lessz semmi vagyis akkor nem is fog fájni
bárcsak tudnám h mi lessz ezután sokszor emiatt nem alszom éjszakákat h mi lessz ha meghalnak a szüleim , nagymamám??? láthatom e majd valaha is őket??
de a bibliát sem találhatták ki csak úgy mert az lehetetlen......
Jeap. Kedves kerdezo, ha te mindent elhiszel, amit a tudomany mond, akkor semmi nem tortenik az emberrel a halala utan. Megszunik letezni, azt kesz.
Meg jo, hogy a tudomany sem tud mindent. (Es mond csak, te lattal mar atomot? En meg nem. Szoval, kisse eros parhuzamot vonva, mond csak mitol hihetobb ha a tudosok allitanak valamit, vagy ha "papok"? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!