Létezik keresztény buddhizmus?
Lehetek egyszerre buddhista és keresztény?
Oké a két vallás "kenőanyaga" különbözik, de a mögöttes tartalma szerintem teljesen kiegészíthetik egymást.
Van ilyen?
Szia!
Mivel mindkét tanítás az ember alapállapotát igyekszik helyreállítani, lehetsz. A kérdés csak azért fura, mert úgy hangzik, minha azt kérdeznéd, hogy "lehetek egyszerre ember és ember?". Amúgy egyik sem vallás.
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
Ha mindkettő szeretnél lenni, akkor új nevet kell találnod a mozgalomnak, mert a "keresztény" már foglalt.
Az egyszerű marketing.
A mosóport sem úgy reklámozzák, hogy "hát ez igazából ugyanolyan, mint az összes többi, úgyhogy mindegy melyiket veszed meg" :D
"Itt egy keresztény-buddhista egyház:"
-->Csakhogy az nem keresztény, csak szeretne az lenni! A Biblia mérlegére téve - ami a valódi kereszténység alapja - hamis egyházról van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!