Mivel támadjak vissza egy kereszténynek, ha elkezd bántani mert én a buddhizmusban hiszek?
Nem tudom, hogy más vallású emberek is bántanának-e de a rokonok, keresztények, főleg katolikusok.
És bántanak mert én a buddhizmusban hiszek!
Elkezdenek velem veszekedni a családi ebédnél, hogy meséljek róla, meg miért olyan jó ez a buddhaság, meg miért nem Istenben hiszek, meg miért nem járok velük misére...
Olyanokat mondanak, hogy nincs olyan hogy reinkarnáció(bár bebizonyítani se ők se én nem tudom de én se bántom őket Jézus Krisztus feltámadásával...)
Azt mondják "keleti hülyeség!" Ide születtél, Isten azt akarta hogy keresztény legyél és Őt szolgáld!
Javítsatok ki de úgy tudom Jézus Jeruzsálemben élt, nem pedig Makón! :)
Beszáll mindenki a vitába, és együtt elnyomnak, nem hagynak szóhoz jutni!
Miket mondjak nekik ha folyton betámadnak ezekkel? Mintha élveznék, hogy rám szállnak és veszekedhetnek velem!
Mit akarnak, hogy majd meggyőznek, és közéjük állok? Hát azt várhatják!
Mivel reagáljak egy kereszténynek ha támad ezekkel? Én a békében hiszek, de egyszerűen mindig mikor hagynám az egészet a francba, akkor mondják, hogy folytassam, válaszoljak!
Támadjam meg őket a pedofil papokkal, a keresztény inkvizícióval, a homoszexuális üldözéssel, és a dús gazdag Vatikánnal?
Tudod, a buddhizmus nem a visszatámadásról szól.
Másrészt igazi keresztény nem támad: tehát ők nem igazi keresztények.
A reinkarnáció tana pedig (nagyon röviden és nem név szerint) benne van a Bibliában, bennefelejtették. Keresd meg, mutasd meg nekik.
"A reinkarnáció tana pedig (nagyon röviden és nem név szerint) benne van a Bibliában, bennefelejtették. Keresd meg, mutasd meg nekik." 8. hozzászólás írója
Meg tudnád mutatni, hogy mely szakaszokban vannak utalások a reinkarnációra?
Szerinted mi értelme van Jézus Krisztus feltámadásának, ha a reinkarnáció is benne van a Bibliában?
Ez engem őszintén érdekel, hogy tudod összeegyeztetni.
Kedves válaszoló!
A buddhizmus vallja az ahimsa (nem-ártás) elvét, tehát a sértés bármilyen formájának és szintjének kerülését. :)
Ugyanakkor a keresztények felebaráti szeretete is ellentmond mások sértésének.
Egyik kutya, másik eb a viselkedésetek alapján.
"A reinkarnáció tana pedig (nagyon röviden és nem név szerint) benne van a Bibliában, bennefelejtették."
22:49-es válaszoló!
Nagyon tévedsz, a Szentírásban egy szó se esik a reinkarnációról! Már eleve ott hibás az egész érvelés, hogy a reinkarnációt a ciklikus vilászemléletet követő vallások képviselik, a Biblia ezzel szemben lineáris történelemszemléletet mutat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!