Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mivel támadjak vissza egy...

Mivel támadjak vissza egy kereszténynek, ha elkezd bántani mert én a buddhizmusban hiszek?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy más vallású emberek is bántanának-e de a rokonok, keresztények, főleg katolikusok.

És bántanak mert én a buddhizmusban hiszek!

Elkezdenek velem veszekedni a családi ebédnél, hogy meséljek róla, meg miért olyan jó ez a buddhaság, meg miért nem Istenben hiszek, meg miért nem járok velük misére...

Olyanokat mondanak, hogy nincs olyan hogy reinkarnáció(bár bebizonyítani se ők se én nem tudom de én se bántom őket Jézus Krisztus feltámadásával...)

Azt mondják "keleti hülyeség!" Ide születtél, Isten azt akarta hogy keresztény legyél és Őt szolgáld!

Javítsatok ki de úgy tudom Jézus Jeruzsálemben élt, nem pedig Makón! :)

Beszáll mindenki a vitába, és együtt elnyomnak, nem hagynak szóhoz jutni!

Miket mondjak nekik ha folyton betámadnak ezekkel? Mintha élveznék, hogy rám szállnak és veszekedhetnek velem!

Mit akarnak, hogy majd meggyőznek, és közéjük állok? Hát azt várhatják!

Mivel reagáljak egy kereszténynek ha támad ezekkel? Én a békében hiszek, de egyszerűen mindig mikor hagynám az egészet a francba, akkor mondják, hogy folytassam, válaszoljak!

Támadjam meg őket a pedofil papokkal, a keresztény inkvizícióval, a homoszexuális üldözéssel, és a dús gazdag Vatikánnal?

2014. nov. 25. 21:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

"...úgy tudom Jézus Jeruzsálemben élt, nem pedig Makón!" Ez nagyon tetszett XDDDD Humorod az van, kedves Kérdező :-)

A legjobb, amit javasolni tudok, az, hogy légy türelmes, és ne támadj vissza. Ez viszont nehéz, és érthető, ha nem mindig sikerül. Jó lehet még, ha megkeresed a közös pontokat Buddha és Jézus tanításaiban (mert azért vannak ilyenek is, bár eléggé különbözik a kettő), és ezekkel érvelsz nekik. Ez hasznos lehet. Illetve mondhatod nekik, hogy Isten akaratával ellenkezik, hogy gúnyolódjanak feled, te sem gúnyolod őket és nem erőlteted rájuk a vallásodat.

Semmiképp se támadj a pedofil papokkal, az inkvizícióval és hasonlókkal. Egyrészt igazságtalan, másrészt csak magadat ásod mélyebbre. Amennyire tudsz, maradj türelmes, és védd magad azzal, mint már mondtam: hogy Isten nem nézi jó szemmel a viselkedésüket.

2014. nov. 25. 23:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdeztek valamit és nem hitvitákra kíváncsiak, főleg nem eltérő témákban.

Kérdező, a buddhizmus, meg a támadás két egymást kizáró fogalom. Vagy egyik/mindkettő jelentését nem ismered.

Itt inkább a környezetedhez való viszonyulásról van szó. Nem mint buddhista, hanem mint ember mondom: a rossz viszony mindig sok fölösleges energiát emészt fel, és mindig rossz közérzetet szül. Alapvető tehát, hogy miként kezeled a kapcsolataidat. Ha a jó viszonyt fenntartva/erősítve meg tudsz győzni valakit az igazadról, tedd. Ha nem, lépj tovább. Az a fontos neked, hogy jól érezd magad a bőrödben, vagy az, hogy mindenáron ráerőltesd valakire a nézeteidet? Ezt neked kell eldöntened, az eredmény is eszerint alakul. Ha mások próbálják rád kényszeríteni nézeteiket, ez elől mindig ki lehet térni, ha a vita nem előrevivő.

2014. nov. 26. 12:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem kérdező,igazán nehéz feladat előtt állsz...Viszont most legalább gyakorolhatod a buddhizmust...Ha le tudod küzdeni az egodat fanatikus keresztényekkel szemben,akkor tényleg megvilágosodtál:)

Hozd fel nekik példának,hogy ha szerintük "keleti hülyeség" akkor ezzel Jézust is hülyének nézik,ugyanis benne van a Bibliában,hogy Jézus meditált:

“Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy őaz Istennel egyenlő. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.”

Filippi 2,5-8

Ettől kiakadnak majd:) De nem mondhatják,hogy kamuzol,mert akkor a Bibliát is kamunak neveznék.

Idézd nekik azt is,hogy Jézus szerint azt tegyük az emberekkel,amit szeretnénk,hogy velük tegyék.Kérdezed meg,hogy fordított esetben jól esne-e nekik egy ilyen "eszmecsere"? ha nem,akkor miért veszik semmibe Jézus tanítását?

2014. nov. 26. 17:25
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Én katolikus vagyok és engem meg a munkahelyemen és egyéb körökben az ateisták és kultúrkeresztények cikiztek/nek, olyan dolgok miatt, ami nekik érthetetlen, a családban és baráti körben meg a más felekezetű keresztényektől kapok szúrkákat a katolikus hitem miatt.

Úgy "vágj vissza", hogy szereted őket (igaz ilyen a buddhizmusban nincs), vagy hogy mindig jót teszel velük. Szerintem ne támadj.

2014. nov. 28. 16:18
 15/18 anonim ***** válasza:

"igaz ilyen a buddhizmusban nincs"

Már hogyne lenne?:)

2014. nov. 28. 17:02
 16/18 anonim ***** válasza:
a buddhizmusban nincs szeretet, mint ahogyan személyek sincsenek
2014. dec. 2. 18:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Akkor nincs benne,sőt buddhizmus sincs:)
2014. dec. 2. 21:06
 18/18 anonim ***** válasza:

kérdező te nem vagy buddhista, ha meg mégis akkor csak divatból hogy különlegesnek tüntesd föl magad a környezetedben.

szerintem kérdésed lényege az utolsó sorod közlése, amolyan hangulatkeltés, a katolikusok ellen.

pedofil papok?hányról bizonyosodott be jogerősen ilyesmi? és itt ne azzal gyere hogy "azt mondták hogy ennyi meg annyi pap 25-30 éve ilyesmit csinált csak bizonyítani már nem lehet" mert ez messze nem tény csak egy állítás. nyilván van egy szám de az arányaiban sem lesz több mint a pedifil civil tanár, pedofil edző vagy pedofil sima egyszerű szomszédbácsi.

inkvizíció? a dolgokat a maga korában ítéld meg. a középkorban semmit sem ért szinte az emberélet de ha a keresztények is kivették ebből a részüket azt már úgy tüntetik fel mintha a napokban művelnék ezt.

homoüldözés? mi az hogy üldözik őket? szisztematikusan vadásznak rájuk tömlöcbe vetik kivégzik őket? vagy csak nem csápolnak nekik???

dúsgazdag a Vatikán? és?????

2014. dec. 16. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!