Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus azt mondta, hogy az Ő...

Jézus azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő szavát. Ha kereszténynek vallod magad, akkor igaz ez rád? Te hallod az Ő szavát?

Figyelt kérdés

Nem gyülekezetbe járásra, nem egy vallási csoporthoz való tartozásra, nem prédikációk hallgatására, nem Biblia és egyéb keresztény könyvek olvasására gondolok, hanem arra, hogy van-e Ővele olyan kapcsolatod, hogy hallod, amit Ő mond neked.

A második kérdésem pedig az, hogy engedelmes vagy annak, amit Ő mond neked?

2014. nov. 9. 21:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%

Hallom és nem enegedelmeskedem neki.

De legalább értelmes dolgokat beszél, nem úgy mint itt a sok szektás.

Természetesen nem hallok semmit és nem irányít semmilyen ősi erő, mert nem vagyok bolond.

Csak a lelkiismeretemre gondoltam.

2014. nov. 9. 21:52
 2/18 anonim ***** válasza:

Hallom, legalábbis remélem.

Igyekszem engedelmes lenni, de nem mindig sikerül. Na meg ott vannak még a saját elképzeléseim is, amelyekből nem mindig engedek, hát ez van XD

2014. nov. 9. 22:03
 3/18 anonim ***** válasza:
Lucifer-666: Miért nem engedelmeskedsz neki?
2014. nov. 9. 22:04
 4/18 anonim ***** válasza:

Nem hallom egy szavát sem és nem is akarom..

Ha hallanám sem engedelmeskednéki "Őneki"! :)

2014. nov. 9. 22:11
 5/18 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre sajnos nem tudok érdemben válaszolni.

Ahhoz, hogy meg tudjam szűntetni önmagamat, magammal kellene végezni.

https://www.youtube.com/watch?v=rabXohC-jDQ

2014. nov. 9. 22:49
 6/18 anonim ***** válasza:

Jorge Luis Borges nevű felhasználó válasza:

Boldogok, akik emlékezetükben tartják Vergilius vagy Krisztus néhány szavát, mert ezek fénybe borítják napjaikat.

2014. nov. 9. 22:50
 7/18 anonim ***** válasza:

Szia !

Hallom az Evangélium tele van a szavával, de ha ezen kívül szól ahhoz pedig olyan állapot kell hogy képes legyek meghallani amit mond.

2014. nov. 9. 23:05
 8/18 anonim ***** válasza:

Nem, én nem az Ő szavát hallom.

Viszont az én birkáim hallják az én szavam és én is hallom a juhaim szavát, mert csak kölcsönösen lehet értelmesen kommunikálni!

Tetszik érteni?

2014. nov. 9. 23:15
 9/18 anonim ***** válasza:

Biztos nincs lelkem, ahogy néhány szekta gondolja.

Vagy csak arra lettem teremtve, hogy végezzek magammal és mások tanuljanak belőle...

2014. nov. 9. 23:26
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdezö,

hogy a kérdésedre megkapjuk a választ, mély kutatásra van szükségünk.

Valahogy úgy, ahogyan azt a Bibliai idökben tették "bereaiak". Ismered ugye ezt a történetet. Pál apostol nyilvánosan megdicsérte öket, hogy miután hallották az "igét", mielött elfogadták volna, alaposan kutatták az Irásokat.

Ez fontos ma is. Honnan tudjuk, hogy Ö vele van kapcsolatunk? Honnan tudjuk hogy ki Ö?

Ö az, aki az itélet napján sokaknak, akik megvannak róla gyözödve, hogy kapcsolatuk van Vele, elküldi öket magától, mivel bár azt hitték, hogy kapcsolatuk van Vele, de mégsem cselekedték az akaratát.

Honnan tudjuk hogy kapcsolatban vagyunk vele? Ha csak gondoljuk, tényleg úgy van ?

Ha nem olvassuk és tanulmányozzuk az Irásokat a /Bibliát/ mint ahogyan azt a bereaiak is tették, akkor kit követünk? A magunk nézetét, vagy a vallásvezetök nézetét?

Kedves kérdezö, és tudod mit mond nekünk? Tudod miben kell engedelmeskednünk Jézusnak?

2014. nov. 10. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!