Jézus azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő szavát. Ha kereszténynek vallod magad, akkor igaz ez rád? Te hallod az Ő szavát?
Nem gyülekezetbe járásra, nem egy vallási csoporthoz való tartozásra, nem prédikációk hallgatására, nem Biblia és egyéb keresztény könyvek olvasására gondolok, hanem arra, hogy van-e Ővele olyan kapcsolatod, hogy hallod, amit Ő mond neked.
A második kérdésem pedig az, hogy engedelmes vagy annak, amit Ő mond neked?
Kedves grkaty!
Te hallod Jézus szavát? Szokott hozzád szólni? Személyesen vezet téged?
A juhok hallják a szavakat, de nem értik őket.
A halottak pedig tudtommal nem tudnak beszélni.
Tehát akkor ott tartunk, hogy lesznek "idegenek", akik a "farkasok" (és sokan hallgatnak rájuk), és van Jézus, a Jó Pásztor. Ugyanúgy van hangja a Jó Pásztornak is mint a farkasoknak, hiszen erről beszélt Jézus, hogy az Övéi hallják Őt.
A bevallásod szerint te nem hallod a Jó Pásztort, jól értettem? És azt gondolod azokról, akik meg igen, hogy démonokat hallanak. Szerinted a démonokat lehet hallani, Jézust meg nem?
Kedves grkaty!
Igen, ismerem a béreaiak történetét, de Pál azt is tanította, hogy amikor összegyűltek (az egyszerű hívők), akkor MINDEGYIKÜKNEK volt zsoltára, tanítása, nyelve, KIJELENTÉSE, magyarázata. A kijelentés nem egy tanulható ismeret. Azok kaphatnak ilyet Istentől, és azokat vezeti Isten, akik Hozzá tartoznak, és személyes kapcsolatuk van Vele. Nyisd ki a Bibliádat, az egész ilyen emberekről szól, akik hallották Őt, és ismerték Őt személyesen.
Isten sohasem egy olyan népet akart magának, akik csupán bizonyos szabályokat, törvényeket betartanak, de közben SEMMILYEN kapcsolatuk sincs Vele. Dávidról például azt olvassuk, hogy ő egy "Isten szíve szerint való ember" volt. És nem azért, mert kijárt minden nap prédikálni az utcára beszélni egy olyan Istenről, akihez csupán annyi köze van, hogy olvasott Róla egy könyvet.
Jézus ezt mondta:
"Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és KIJELENTEM MAGAMAT ANNAK... Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és ANNÁL LAKOZUNK."
Jézus kijelenti magát annak, aki szerető Őt, és megtartja a parancsolatait, és az Atyával együtt hozzá mennek, és nála laknak. Kérdezem én: NÉMÁN?
Jézus azt mondta, hogy maradjunk meg Őbenne, és akkor Ő is bennünk marad. Ha valaki szívében Ő ott él, akkor szerinted lehetséges, hogy az illető hallhatja is Őt?
De tőled is megkérdezem, hogy szerinted a démonokat lehet hallani, Jézust meg nem? Annak ellenére, hogy Ő azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő szavát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!