Mi az álláspontja a keresztény vallásnak azokról, akik születési helyük, környezetük miatt más vallás követői lesznek?
Szeretnék ajánlani a kedves figyelmedbe egy jó, igaz történetről szóló könyvet, amelyben a főszereplő szikh vallású volt, majd Indiában hirdette hinduknak, buddhistáknak, Tibetieknek az igazságot. Érdemes elolvasni. Nem sok 28 oldal. Leírja hogyan lett keresztény, és hogyan hirdette minden vallás követőinek az utat. Az ottani önkínzó, önmegváltásban hívő emberek is tisztelték ezt az embert a keresztény hitéért, és ő tényleg másokért élt, és mások életének a megmentése közben halt meg.
Köszönöm a válaszokat, nagyjából ilyenekre számítottam, csak kíváncsi voltam, hogy a számomra logikus magyarázaton kívül van -e hitbéli magyarázat is. Ezek szerint van :D
Az utolsó hozzászólás mondjuk túlmutat a jelenlegi kérdéskörön, azt hogy ki is a hamis Isten és kinek a szellemi háttere jobb, nyilván pont ellenkezőleg látják a Föld más és más pontjain, nem is érzem tisztemnek ezt megvitatni, meg értelmét sem látom. Számomra Isten amúgy is olyan, ahogyan azt magamban érzem, és amilyennek a tapasztalataim mutatják, a belső meggyőződésemet ismeretlen emberek írásai úgysem fogják felülírni.
Minden esetre ez a keresztény hozzáállás kifejezetten szimpatikus, valahogy én is így képzelem el a dolgot, de előbb utóbb mind megtudjuk, mi is a pontos igazság :D
Azt írja a Biblia, hogy bele van a törvény helyezve a szívünkbe. Megtérés előtt is tudtam mi a helyes és mi nem, Jézus csak "hab a tortán". Hogy van kihez fordulnom, hogy van kihez szólnom, amikor körbezár a sötétség.
Rám azt mondják, hogy fanatikus vagyok és lenéznek, mert a Biblia szerint élek. De HISZEM ÉS TUDOM, hogy Isten igazságos. Nem fog pokolra küldeni egy egy napos csecsemőt, csak mert nem érhette meg azt a kort, amikor dönthet, hanem magához öleli és vele van az összes kisded, azok is, akik nem kellettek az embereknek és még születés előtt megölték őket.
Azt is hiszem, hogy a szív alapján vannak vizsgálva az emberek és még azt is, hogy attól mert valaki azt mondja, hogy befogadta Jézust és már 50 éve templomba jár, még nem biztos, hogy üdvözül, hanem lehet, hogy a pokol várja tárt karokkal. Isten nem csak maga a szeretet, hanem az igazság is.
Az, hogy nekünk megadatott, hogy életünk része már ebben a világban is, egy kiváltság és nekem nagy öröm. Ha másnak nélküle kell élnie, az nem jó, de hiszem és tudom, hogy Isten nem csak a hívőket részesíti segítségben. Ha így lenne, akkor nem lenne a friss megtérőknek annyi bizonyságtétele, amikor rájönnek, hogy hol és mikor segített nekik az Úr, pedig akkor még messze voltak tőle.
Kedves kérdező. hozzászólók!
A II. Vatikáni Zsinat tanítása szerint mindenki üdvözülhet, aki becsületesen, erkölcsösen, és szeretettel éli életét, és ezt sugározza embertársai felé. Hogy egy gyermek milyen kultúrába születik bele, arról a gyermek nem tehet. Mindannyian Isten teremtményei vagyunk, mindenkivel van célja az Úrnak. A kérdés az, hogy az ember meghallja-e ezt a szándékot, és üdvözül, vagy hallgat a "valósítsd meg önmagad, mert az neked jár" lózungokra, és elkárhozik.
Szeretettel és Imákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!