Keresztény (református) emberként nagyon érdekel a buddhizmus a za-zen, A kettő kizárja egymást?
Az életfilozófia, a gondolkodásmód, a meditációk és bölcsességek. A református ez elsődleges vallásom, de azzal semmi rosszat nem teszek ha így élem az életem.
Ugye nem kell Buddhához imádkoznom?
Ne foglalkozz a bigott okoskodókkal. A buddhizmus mély bölcsessége békés összhangba tud hozni az emberben egymásnak ellentmondani látszó dolgokat is. Japánban szinte mindenki, Koreában és abban a régióban rengetegen egyszerre buddhisták és keresztények is.
Ha Jézust még életében elfogadták és szerették volna, ő maga hozott volna világosságot a Keletnek, és gyönyörű egységben virágozhatott volna az ő tanítása és életpéldája együtt a buddhizmussal és a korabeli bölcseletekkel (zoroasztrianizmus, hinduizmus)
Hiszem és tudom, hogy Buddha az a bölcs volt, akit Isten azért küldött a Kelet népeihez, hogy előkészítse az utat Jézus számára!!!
A sajnálatos tény, hogy Jézus élete virágában arra kényszerült, hogy kínhalálával fizessen a megváltásért, nem az eredeti terv volt, hanem az emberek megátalkodott hitetlenségének az eredménye. Jézus maga a bűnöket megbocsátani már életében is tudta.
Halála után a korai kereszténység áldozatos szenvedéstörténete a nyugat felé terjedéssel, az oroszlánok elé vetett, és máglyán megégetett hűséges hívők súlyos áldozata, mind mind elkerülhető lehetett volna Keleten.
Ha érdekelnek részletek is, írj privit nyugodtan.
Egyébként nem csak szentekhez, bölcsekhez, akár Buddhához ne imádkozz, de még Jézushoz sem.
Teremtő Atyádhoz imádkozz, - Jézus nevében.
"Hiszem és tudom, hogy Buddha az a bölcs volt, akit Isten azért küldött... "
Én meg azt hiszem, hogy a ziber tojásnak belül van a fehérje és kívül a sárgája! Egyébként melyik Isten küldte Buddhát?
"Egyébként melyik Isten küldte Buddhát?"
Hogyhogy melyik isten? Politeista vagy? :D
Látom lenulláztál. Azért mert nem értetted miért kérdezem, vagy azért mert kamu a kérdésed és nagyon is megértetted.
azt, hogy:
A református ugyanis keresztyén, nem keresztény ahogy te írtad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!