Keresztény (református) emberként nagyon érdekel a buddhizmus a za-zen, A kettő kizárja egymást?
Az életfilozófia, a gondolkodásmód, a meditációk és bölcsességek. A református ez elsődleges vallásom, de azzal semmi rosszat nem teszek ha így élem az életem.
Ugye nem kell Buddhához imádkoznom?
"Buddha pedig olyannyira másokért élt, hogy a családjáról is lemondott."
Éppen erről beszéltem, hogy ez összeegyeztethetetlen a keresztény tanítással. A családod a te felelősséged, ez alól a felelősség alól azzal kibújni, hogy megvilágosodást keresel, meg mindenki mással törődsz csak éppen a saját családoddal nem, ellentétes a Biblia tanításával (amellett, hogy számomra akkor is visszataszító lenne, ha nem lennék keresztény). A Biblia ezt írja:
"Ha pedig valaki az övéiről és az ő házanépéről gondot nem visel: a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél." (1Timóteus 5:8)
"Felmehetett volna a mennybe békésen is, de valamiért szükség volt rá, hogy kifejezetten visszataszító események kísérjék a távozását."
Nem világos számomra, milyen visszataszító eseményekre gondolsz itt.
"Azt is írja valahol esetleg a Biblia, hogy egyszerre csak vagy a Fiú, vagy a Szentlélek lehet jelen, tehát hogy Jézusnak mindenképp távoznia kellett ahhoz, hogy a Szentlélek megjelenjen?"
Idéztem, hogy mit ír a Biblia. Igen, Jézusnak mindenképpen távoznia kellett: "mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok".
És mint írtam, a Szentlélek az, aki a Bibliát világossá teszi számunkra, tehát semmilyen hátrány nem származik számunkra abból, hogy Jézus felment a mennybe (helyet készíteni nekünk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!