Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény (református)...

Keresztény (református) emberként nagyon érdekel a buddhizmus a za-zen, A kettő kizárja egymást?

Figyelt kérdés

Az életfilozófia, a gondolkodásmód, a meditációk és bölcsességek. A református ez elsődleges vallásom, de azzal semmi rosszat nem teszek ha így élem az életem.

Ugye nem kell Buddhához imádkoznom?

2014. febr. 17. 19:44
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
83%
Az van, hogy 15%-os barátunk bigott fanatikus, és nem hajlandó tudomásul venni a hitével ellentmondó tényeket. Kár a szóért, vitaképtelen partner... :(
2014. febr. 22. 08:56
 22/51 A kérdező kommentje:
van ilyen :/
2014. febr. 22. 16:10
 23/51 anonim ***** válasza:
7%

"a buddhizmusnál mint filozófiai/vallási irányzatnál az istenkép az egyénre van bízva. "

Inkább az Ördögre! Az egyén csak az Ördög után kullog.

2014. febr. 23. 12:06
 24/51 anonim ***** válasza:
90%
Látom nagyon nem értünk egyet no mindegy részemről lezárva. De azért javaslom az ismereted bővítését hogy ne lásd még istenben is az ördögöt.
2014. febr. 23. 14:36
 25/51 feketepeter ***** válasza:
84%
Azert a vallasok osszekeverese is meglehetosen sekelyes megertesre utal. Tovabbra is javaslom az egyeni utat, azaz a tanulmanyozast, tajekozodast, a sajat tapasztalatokkal valo osszevetest.
2014. febr. 24. 07:13
 26/51 anonim ***** válasza:
0%

" nem hajlandó tudomásul venni a hitével ellentmondó tényeket."

A Biblia Istene nem hajlandó tudomásul venni a kinyilatkoztatásával ellentmondó tényeket! De ezek a "tények" a Biblia Istenének szemében NEM JELENTENEK SEMMIT!

Aztán hogy ezt a református barátunk még nem fogta föl, ez az ő személyes tragédiája. Aki meg nem bibliai keresztény, az össze-vissza beszélhet bármit, nincs jelentősége!

2014. febr. 24. 12:36
 27/51 anonim ***** válasza:
52%

Vidiripi

Kérdező Jézus kijelentette.

János 14:6 Azt mondta neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

Mit mond Buddha?

2014. febr. 24. 13:26
 28/51 mustafa33 ***** válasza:
100%
Az ilyen 15%-osokból lettek régen az inkvizítorok meg ma a tálibok :(
2014. febr. 24. 20:51
 29/51 anonim válasza:
87%
Hogy lehet ilyen marhaságt írni, hogy a Buddhizmus démonimádat??:O namár szerintem egyetlen egy lényege van minden vallásnak: tisztességesen élni amennyire csak tudunk. nohát én mióta belemerültem kicsit jobban a Buddha tanokba, sokkal jobb összhangban vagyok magammal, elfogadóbb és nyitottabb másokkal és sokkal több szeretetet tudok sugározni. előtte jóval gyarlóbb embernek tartottam magam...akkor mégsem a démonnal lehetek kapcsolatban nemdebár??
2014. febr. 27. 01:22
 30/51 anonim ***** válasza:
13%

"namár szerintem "

Kit érdekel, hogy szerinted mi van?

Meg hogy százféle gondolkodású ember szerint mi van?

Az a lényeg, hogy Az szerint mi van, Aki teremtette az Univerzumot!

2014. febr. 27. 13:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!