Keresztény (református) emberként nagyon érdekel a buddhizmus a za-zen, A kettő kizárja egymást?
Az életfilozófia, a gondolkodásmód, a meditációk és bölcsességek. A református ez elsődleges vallásom, de azzal semmi rosszat nem teszek ha így élem az életem.
Ugye nem kell Buddhához imádkoznom?
"a buddhizmusnál mint filozófiai/vallási irányzatnál az istenkép az egyénre van bízva. "
Inkább az Ördögre! Az egyén csak az Ördög után kullog.
" nem hajlandó tudomásul venni a hitével ellentmondó tényeket."
A Biblia Istene nem hajlandó tudomásul venni a kinyilatkoztatásával ellentmondó tényeket! De ezek a "tények" a Biblia Istenének szemében NEM JELENTENEK SEMMIT!
Aztán hogy ezt a református barátunk még nem fogta föl, ez az ő személyes tragédiája. Aki meg nem bibliai keresztény, az össze-vissza beszélhet bármit, nincs jelentősége!
Vidiripi
Kérdező Jézus kijelentette.
János 14:6 Azt mondta neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
Mit mond Buddha?
"namár szerintem "
Kit érdekel, hogy szerinted mi van?
Meg hogy százféle gondolkodású ember szerint mi van?
Az a lényeg, hogy Az szerint mi van, Aki teremtette az Univerzumot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!